بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۱۰ درصد کودکان در سراسر دنیا نارس متولد می شوند که مهمترین علت مرگ کودکان کمتر از ۵ سال است.
تحقیقات این سازمان بین المللی نشان می دهد که کودکان نارس نجات یافته در طول زندگی با مشکلات زیادی از قبیل مشکلات بینایی و شنوایی و اختلال در یادگیری مواجه می شوند.
در ادامه این گزارش آمده است که ۱۲ درصد نوزادان متولد شده در کشورهای کم درآمد، پیش از موعد به دنیا می آیند. این مطالعه به درک بهتری از اینکه چرا نوزادان نارس، در بزرگسالی در معرض خطر بیشتری از مشکلات عصبی، اختلالات کمبود توجه و اختلالات طیف اوتیسم قرار دارند، می انجامد.
سن بارداری، سبک زندگی مادر، مصرف سیگار و الکل، عفونت در دوران بارداری، استرس و تنش های روحی و مصرف داروهای غیرمجاز در دوران بارداری از مهمترین علل تولد نوزاد نارس هستند. علاوه براین مطالعات محققان کینگز کالج لندن نشان می دهد که اتصالات اعصاب بین مناطق مهم مغز می تواند با تولد پیش از موعد نوزاد تغییر کند و زمینه را برای ابتلا به اوتیسم و اختلالات رفتاری فراهم نماید.
به گفته محققان این مطالعه تولد زودهنگام، سبب تفاوت در الگوی اتصالات مغزی می شود. به گفته پزشکان شرکت کننده در این تحقیق بیشترین رشد اعصاب مغز انسان در اولین سال تولد شکل می گیرد. مغز نوزاد در حدود ۱۸۰ میلیارد نورون عصبی دارد و در طول سال اول زندگی، هزاران میلیارد اتصال سلول عصبی در مغز بوجود می آید.
این اتصالات، سیناپس نام دارند که باید پس از تحریک، به یکدیگر سیم کشی شوند. اگر این سیم کشی در سال اول صورت نگیرد، سیناپس ها در اولین سال های مدرسه کودک از بین می روند.
منبع: مهرنیوز
برگرفته از سایت: نینی سایت