پدرو یا مادر بودن، مسئولیت زیادی به همراه خود دارد، فرقی ندارد که در چه کشوری زندگی کنید، بخش زیادی از این مسئولیت در همه فرهنگها و کشورها مثل هم است. بخشی از این مسئولیت، شامل دلداری دادن به فرزندان هم میشود؛ آنهم در مواقع سختی مثل زمانی که آنها درملأعام تحقیرشدهاند. برای درک بهتر این موقعیت، بیایید نگاهی به سوال یک پدر و پاسخ مشاور بدان بیاندازیم.
سوال: سلام
من برت هستم و در شهر سالت لیک سیتی (Salt Lake City) در ایالت یوتا زندگی میکنم. پسر من که ۱۵ سال دارد، در یک گروه موسیقی در مدرسه عضو است. در یکی از اجراهای آنها، او آنقدر عصبی شد که بیاختیار و در مقابل چشم حضار، خودش را خیس کرد. او آنقدر شرمزده شده بود که گریان بهسوی من و مادرش دوید و ما هم ازآنجا خارج شدیم. چند نفر از این صحنه فیلم گرفتند و آن را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند. من به کمک شما نیاز دارم. لطفاً مرا راهنمایی کنید که چگونه به فرزندم در این دوران سخت، دلداری بدهم.
ارادتمند، یک پدر نگران
پاسخ مشاور:سلام
من کاملاً موقعیت شما و فرزندتان را درک میکنم. میدانم که دیدن تحقیر فرزندتان درملأعام، بسیار سخت و دردناک است. درنتیجه، بسیار مهم است که با فرزندتان در این مورد صحبت کرده و به او اطمینان دهید که چنین مسئلهای را نباید آنقدرها بزرگ کرد، چون او تنها کسی نیست که در طول تاریخ، اینطور به مشکل برخورده است.
مطمئناً دیدن درد کشیدن یا غمگین بودن فرزند، احساس بسیار ناخوشایندی است. من هم بهشخصه موقعیت مشابهی را در رابطه با فرزندانم تجربه کردهام. در طی یکی از مسابقات فوتبال در دبیرستان پسرم، او بهشدت احساس تهوع پیدا کرد. او نتوانست خود را کنترل کرده و وسط زمین بازی، بالا آورد. این بازی هم فینال یک سری مسابقات بود و برای همه اهمیت زیادی داشت. صدها نفر در حال تماشای آن مسابقه بودند و پسرم تا مدتها به خاطر آنچه آنجا اتفاق افتاد، احساس شرم داشت. او آنقدر ناراحت بود که حتی نمیخواست دیگر در مدرسه یا توسط دوستانش دیده شود.
با فرزندتان بیشتر وقت بگذرانید
به شما پیشنهاد میکنم که وقت بیشتری را با پسرتان بگذرانید تا او در حضور پدرش، احساس راحتی و آرامش را تجربه کند. او را بیرون ببرید و برایش چیزی مثل بستنی بخرید تا فرصتی پیشآمده و بتوانید در مورد این مشکل با او کمی صحبت کنید. او متوجه این میشود که موقعیت و مشکلش برای شما اهمیت دارد و درنتیجه، احساس بهتری پیدا میکند. به او بگویید که در این مسئله تنها نیست و شما پشتش هستید.
با او همراهی و همدلی کنید
سعی کنید که وقت گذراندن با پسرتان، او را به خانواده نزدیکتر کرده و احساس حمایت خانواده را در او ایجاد کند. این کار را بهآرامی و با ظرافت انجام دهید. اگر تجربهای شبیه به او داشتهاید، آن را برای او تعریف کنید. سعی کنید او را بخندانید! این بخش مهمی از ارتباط برقرار کردن با اوست.
تشویقش کنید از تجربیاتش بیاموزد
به او یادآور شوید که این اتفاق خواهناخواه رخ داده و نمیتوان کاری در این مورد کرد. هر اتفاقی در زندگی ما حکمتی در خود دارد. این اتفاق ممکن است امروز بهشدت ناراحتکننده باشد، اما درنهایت به او کمک خواهد کرد تا تبدیل به انسان قویتری شود. درنتیجه، او در آینده قدرت خواهد داشت تا با کسانی که با یادآوری این حادثه، میخواهند او را آزار دهند، روبرو شده و از خود دفاع کند.
از یک موقعیت بد، فرصتی برای ارتباط بهتر بسازید
به این هم دقت کنید که درنهایت، این حادثه به قویتر شدن ارتباط میان شما و پسرتان هم کمک خواهد کرد. همینطور این آمادگی را در شما ایجاد خواهد کرد که در صورت پیش آمدن حادثهای مشابه در آینده، بتوانید دوباره به او کمک کنید.
برگرفته از سایت: نینی سایت