نزدیک عید نوروز است و خیلیها سراغ تتوی ابرو، خط چشم و خط لب و … میروند اما اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، باز هم میتوانید چنین کاری انجام دهید؟
البته ممکن است بعضیها با دیدن یک فیلم یا سفر به کشورهای دیگر، از مادران سرزمینهای دیگر ایده بگیرند و بخواهند با انجام یک تتوی کوچولو، خاطرات دوره بارداری را برای خودشان ماندگارتر کنند!
در هر صورت نقش و نگار تتو مهم نیست؛ فقط اگر قصد انجام چنین کاری را دارید، شاید بهتر باشد اول خطراتش را بررسی کنید و بعد دست به کار شوید!
تتو در بارداری و شیردهی؟
مطالعات کمی در مورد ایمنی تتو کردن برای مادران باردار و شیرده انجام شده اما با این حال توصیههایی وجود دارد که میتوان با رعایتشان هرگونه ریسک مرتبط را به حداقل رساند.
برای این کار نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- حتما از تتوکاران حرفهای و دورهدیده کمک بگیرید.
- مکانی که برای تتو به آن مراجعه میکنید، باید بخش مجزایی برای تتو کردن داشته باشد و بهداشت را کاملا رعایت کنند.
- مطمئن شوید تتوکار از دستکشهای استریل و تازه برای هر یک از مشتریانش استفاده میکند.
- به بهداشت محیط دقت کنید.
- مطمئن شوید تتوکار برای تمیز و استریل کردن تجهیزاتش از اتوکلاو استفاده کند یا تجهیزات یکبار مصرف به کار ببرد.
- تمام سوزنها باید تمیز باشند و تازه از بستهبندی بهداشتیشان خارج شده باشند.
- تتوکار باید از رنگها و جوهرهای استریل استفاده کند که درشان پلمپ باشد یا حداقل رنگها را در ظرفهای جداگانه برای مصرف هر فرد ریخته و باقیماندهاش را دور بریزد.
- یادتان باشد شما باردار هستید و سلامت شما و جنین از همهچیز مهمتر است؛ پس تعارف نکنید و در پرسیدن هر گونه سوال در خصوص سالم و بهداشتی بودن تجهیزات و حتی کنترل شخصی این موارد، کوتاهی نکنید.
- اگر احساس کردید تتوکاری که به او مراجعه کردهاید، به سختی در مورد کار و لوازم و … اطلاعات میدهد یا در هر زمینهای مرتبط با سلامت و بهداشت تجهیزاتش پنهانکاری و … میکند، شک نکنید که یک جای کار میلنگد و بدون معطلی محل را ترک کنید.
- اگر بعد از انجام تتو به بهداشت محیط و لوازمی که برایتان استفاده شده، نگران شدید حتما با پزشک متخصص تماس بگیرید و او را در جریان بگذارید تا هرچه سریعتر از شما آزمایش هپاتیت، HIV و سفلیس بگیرد.
خطراتش چیست؟
اولین خطری که ممکن است حین تتو برای یک خانم باردار یا شیرده پیش بیاید، عفونت است؛ در صورتیکه تتو با لوازم بهداشتی و در محیطی سالم انجام شود، احتمال انتقال عفونت به فرد بسیار کاهش مییابد.
با این حال فراموش نکنید که عفونتهای خطرناکی مثل هپاتیت B یا HIV میتواند در طول بارداری به جنین منتقل شود؛ البته ریسک انتقال این عفونتها در شیردهی کمتر است اما محال نیست!
ضمن اینکه علائم این بیماریها چند سالی طول میکشد تا قابل رویت باشند و برای تشخیص نوع این عفونتها ممکن است نیاز به تست عملکرد کبد وجود داشته باشد.
یک تتوی تازه، زخم بازی است که آماده جذب عفونت است و از جمله نشانهای یک تتوی عفونتکرده میتوان به این موارد اشاره کرد:
- تب یا لرز
- بوی تعفن، چرکی شدن زخم و ناحیه اطراف تتو
- رشد بافت دور تتو و تشکیل ضایعه پوستی
- ظهور خطوط تیره روی تتو یا اطرافش
اگر مراقبتهای بعد از تتو را طبق دستور تتوکارتان انجام دهید، ریسک عفونی شدن تتو کاهش مییابد. با این حال اگر خانمی کوچکترین نشانهای از عفونت پیدا کرد، باید سریع خود را به پزشک متخصص برساند.
نکته دیگری که لازم است بدانید، ایمنی رنگهایی است که برای تتو به کار میروند و مطالعات کمی در این زمینه و تاثیرش بر بارداری انجام شده است.
ممکن است مواد شیمیایی موجود در این رنگها به جنین منتقل شوند و رشد او را، به خصوص در طول ۱۲ هفته اول، تحت تاثیر قرار دهند.
چیزهایی که باید نگرانش باشید
تتو کردن تصمیمی نیست که با آن سهلانگارانه برخورد کنید چون تغییری همیشگی روی صورت یا بدنتان ایجاد میکند. بنابراین بسته به نقطه تتو و طرحی که انتخاب کردهاید، ممکن است با رشد جنین طرح و شکل تتو تغییر کند و بعد از زایمان هم دیگر شبیه طرح اولیه نباشد!
نقش حنا چطور؟
در بعضی فرهنگها از نقش حنا برای خوششانسی مادر باردار استفاده میکنند و معمولا آن را روی شکم مادر، در سه ماهه آخر بارداری میکشند. حنا میتواند با رنگ طبیعیاش بین یک تا 2 هفته (بسته به محل نقش حنا) روی پوست دوام بیاورد. نقش حنا در طول بارداری ضرری ندارد اما به شرطی که واقعا از حنای طبیعی که به رنگ قرمز و قهوهای است، استفاده شود؛ یادتا باشد حنای سیاه هم ممنوع است! این نوع حنا مادهای شیمیایی موسوم به PPD دارد که میتواند به پوست آسیبهای شدید رساند و پوست بسوزد و تاول بزند.
برگرفته از سایت: نینی سایت