تاثیر هنر بر تسریع روند بهبود کودکان

تاثیر هنر بر تسریع روند بهبود کودکان

حتما این جمله را بارها و بارها شنیده اید که “بازی، کار کودک است.” و زمانی که این بازی شکل هنر به خودش می گیرد، می تواند به شکل گیری و بهبود انعطاف پذیری کودک کمک کند. خاصیت درمانی هنر از فرضیه های درمان های خلاقانه است که از محبوبیت رو به رشدی برخوردار است و در درمان کودکانی که دچار مشکلاتی مانند از دست دادن مراقب، ضربه های عاطفی و یا آزار شده اند به شکل موسیقی، هنر و نمایش مورد استفاده قرار می گیرد.


 


صرف نظر از سن افراد، انجام فعالیت های هنری و تبدیل آنها به بخشی از زندگی روزمره می تواند روش سالم و مثبتی برای زندگی باشد و فواید انجام این فعالیت ها برای کودکان به اثبات رسیده است. داستان گویی و بیان احساسات در قالب هنر، موسیقی و رقص می تواند به این کودکان کمک بسزایی کند.


هنر و کاربرد آن چیزی نیست که والدین را وادار می کند به کودکان کمک کنند تا مونت، موتزارت و یا مینوژ درون خود را کشف کنند و یا به یک اعجوبه هنرمند تبدیل شود. هنر درباره کودکان است، خصوصا آن دسته از کودکانی که دچار ضربه های عاطفی شده اند از مزایای درمانی شرکت در بازی های خلاقانه و تخیلی بهره می برند.


یافته های مطالعات گوناگون نشان می دهند که نمایش، موسیقی و هنردرمانی می تواند به فرآیند بهبود کودکی که تجربه های ناخوشایندی مانند مرگ، آزار و اذیت، طلاق والدین و یا وحشت زدگی داشته اند، کمک کند.


کودکان همیشه نمی توانند با استفاده از کلمات احساسات خودشان را بیان کنند اما استفاده از هنر، موسیقی و یا نمایش روش هایی برای بیرونی سازی و همراه ساختن دیگران در این روند است. به محض شکل گیری این ارتباطات، به اشتراک گذاشتن تجربیات سخت برای ما آسان تر خواهد بود. والدین می توانند به کودکان کمک کنند تا از قدرت فعالیت های خلاقانه بهره مند شوند.


خوب است بدانید که مشارکت در فعالیت های خلاقانه نه تنها برای کودکان آسیب دیده مناسب است، بلکه کودکانی که دچار این مشکلات نیستند نیز می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.


ابزارهای ارتباطی بدون کلام پیش از اختراع زبان توسط انسان ها مورد استفاده قرار می گرفتند و به همین علت انسان همیشه به دنبال ارتباط و بیان احساسات و عواطف با استفاده از این روش ها است. برای همه ما استفاده از این روش ها نوعی پاداش درونی به همراه دارد و برای کودکان بیان و انعکاس آنچه که در اطرافشان روی می دهد با استفاده از این شیوه آسان تر و عملی است.


چند پیشنهاد برای انجام فعالیت های هنری در خانه:


هنر: نقاشی، کلاژ، سفالگری، ساخت و ساز و یا ساختن مجلات تصویر


نمایش: قصه گویی، عروسک بازی، نمایشنامه نویس و نقش بازی کردن


موسیقی: ساختن آهنگ، گوش دادن به موسیقی و صحبت کردن درباره آن، ساز زدن و آواز خواندن


خلاقیت را با کودک تقسیم کنید. در فعالیت های مشابه شرکت کنید و بدون اینکه قضاوت کنید از کودک درباره کار هنری اش سوال کنید. مثلا می توانید سوالاتی از قبیل “چی ساختی؟” و یا “چه احساسی در این نقاشی/موسیقی وجود دارد؟” و یا “دوست دارم بدانم این کار چه احساسی در تو به وجود می آورد.” را مطرح کنید.


رویارویی با ضربه های عاطفی


ممکن است کودکان برای درک و فهم اتفاقات غم انگیز در زندگی مانند مرگ کسی که او را بسیار دوست دارند، طلاق والدین  و یا آزار و اذیت دچار مشکل شوند. در این شرایط، علاوه بر اینکه والدین می توانند از متخصصین کمک بگیرند، آنها می توانند نقش محوری در خانه داشته باشند.


1.      برای هر کودکی که در خانه دارید، یک برنامه زمانبندی تهیه کنید، این برنامه ریزی برای کمیت فعالیت ها نیست بلکه کاملا به میزان تعامل مربوط می شود.


2.      به تجربیات و پاسخ های کودک بدون اینکه او را مورد قضاوت قرار دهید، گوش کنید. برای شروع مکالمه می توانید از سوالاتی که باز هستند استفاده کنید تا کنجکاوی خودتان را نشان دهید و کودک نگران قضاوت شدن نباشد.


3.      سوالاتی بپرسید که احساسات کودک را هدف قرار می دهند. برای مثال می توانید از سوالاتی مانند “احساست در مورد اتفاقی که افتاده چیست؟” استفاده کنید.


4.      از آنها سوال کنید که چگونه می توانید برای پشت سر گذاشتن این چالش به آنها کمک کنید. کودکان همیشه برای پیدا کردن پاسخ به دنبال شما نیستند بلکه بعضی اوقات تنها از شما به عنوان والدین انتظار دارند که به حرف هایشان گوش کنید.  


 





 


 


تحریریه نی نی سایت

برگرفته از سایت: نینی سایت

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.