نی نی سایت: متوجه باشیم یا نه، صدای ما چیزهای زیادی را فاش میکند. فقط با توجه به زیر وبمی صدای افراد، سریع متوجه بچه یا بزرگسال بودن فرد یا زن و مرد بودنش میشویم.
دانگ صدا یا زیر و بمی صدا با توجه به جنسیت فرد، دو نوع است و صدا مردان دو برابر صدای زنان آهستهتر است. این تغییرات جنسیتی در طول بلوغ و در پی افزایش تستوسترون در مردان آغاز میشود.
حالا محققان بعد از انجام چند مطالعه، معتقدند صدای خانمها هم حقایقی را درباره قدرت باروری آنها آشکار میکند. دانشمندان سالهاست به این نتیجه رسیدهاند که دانگ صدای خانمها بعد از یائسگی تا 35 هرتز کاهش مییابد.
در میان خانمهایی که در سن باروری قرار دارند، تحقیقات اخیر نشان داده است دانگ صدا ممکن است هر ماه در سیکلهای تخمک گذاری افزایش یابد و جالب اینجاست که مردان ترجیح میدهند صدای خانمها را در همین بازه به خاطر بسپارند.
در ادامه این تحقیقات که آیا
تغییر صدای مادران باردار حقیقت دارد یا خیر، مطالعه دانشمندان دانشگاه ساسکس نشان داده است دانگ صدای تازه مادرها بعد از اولین زایمان افت میکند. اما این تغییرات صدایی تنها تا یک سال ادامه دارد و بعد از آن صدای مادرها دوباره به همان مرحله قبل از بارداری برمیگردد.
تغییر صدای مادران باردار به خاطر تغییرات هورمونی است؟
با وجودی که این اولین مدرک علمی در خصوص تاثیر بارداری بر صدای خانمهاست، زنان زیادی ادعا میکنند شخصا چنین تجربهای دارند.
با توجه به اینکه دانگ صدای افراد مختلف متفاوت است، این مطالعه برای تغییرات جزئی که زنان به مرور زمان تجربه میکنند، طراحی نشده بود. و با تمرکز اختصاصی بر تغییرات صدا در طول بارداری، احتمال تغییر صدا بعد از زایمان به طور کامل رد شد.
در این مطالعه 10 ساله که 600 صدای ظبط شده از 20 زن که هیچوقت مادر نشده بودند و 20 مادر (5 سال قبل از بارداری، حین بارداری و 5 سال بعد از اولین زایمان) توسط متخصصان بررسی شد، مشخص شد صدای مادران بعد از زایمان، در مقایسه با قبل از بارداری، 13 هرتز افت میکند که در برخی زنان تا چند سال بعد از زایمان در همین سطح باقی میماند. ضمن اینکه صدای تازه مادرها یکنواختتر است. این تغییرات صدا هیچ ارتباطی با سن شرکت کنندگان نداشت و در گروه کنترل هم دیده نشد.
با اینکه مطالعه حاضر نتوانسته علت تغییر صدای مادران باردار را مشخص کنند، محققان احتمال میدهند تغییرات هورمونی و به طور خاص میزان تستوسترون، استروژن و پروژسترون باعث این اتفاق است.
این هورمون ها در طول بارداری افزایش یافته و بعد از زایمان به طور ناگهانی افت میکند؛ از آنجا که پای هورمون های جنسی به میان است و این هورمون ها تاثیر مستقیمی بر زیر و بمی صدا دارد، بعید نیست که علت تغییر صدای تازه مادرها همین تغییرات هورمونی باشد.
منبع:
ScienceAlert
برگرفته از سایت: نینی سایت