مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان اینکه سقط درمانی در تالاسمی ماژور گامی در جهت پیشگیری تولد نوزاد مبتلا است، گفت: پیشنهاد میشود انجمن تالاسمی طی لایحهای از طریق دولت حذف تایید سه متخصص را که از شروط سقط جنین است حذف کند و فقط مجوز صدور سقط جنین ماژور پس از تایید آزمایش ژنتیک توسط پزشک قانونی صادر شود.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، دکتر علی عباسی پیش از ظهر امروز 24 مهرماه در حاشیه دومین همایش ملی تالاسمی، فرصتها و چالشها که در هتل بزرگ رامسر برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به بیانیه انجمن جهانی پزشکان در سال 1948 ژنو مبنی بر اعلام نهایت احترام به تشکیل نطفه و حیات بشری افزود: از منظر قانون سقط جنین فراز و نشیبهای زیادی را در ایران و جهان دنبال کرد و از صد سال قبل پس از مشروطیت با نگرش آزادی خواهانه به سقط جنین، مواردی از آن مجاز شمرده شد، در سال 1304در حقوق جزای ایران سقط جنین در صورت نجات جان مادر مجاز شد.
وی افزود: این مطلب در سال 1355 در بیست و دومین کنگره پزشکی که در رامسر برگزار شد و به تصویب هیئت وزیران رسید و آزادی مطلق سقط جنین بدون هیچ قید و شرطی پذیرفته شد و حتی افراد مجرد را هم دربر میگرفت که با مخالفت جامعه دینی و روحانیت مواجه شد و عملا اجرا نشد.
عباسی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1362 قانون مجازات اسلامی تصویب و تکلیف آن مشخص شد که نگاهی سختگیرانه به مسئله سقط جنین داشت و در سال 1376 اولین بار مجوز سقط جنین برای تالاسمیهای «ماژور» و «سندرم داون» صادر و پس از بررسیهای متعدد ماده واحده دستورالعمل اجرای قانون سقط جنین درمانی در سال 1384 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در آن با شرایطی خاص سقط جنین را مجاز شمرد.
وی افزود: مواردی از جمله اینکه معلول بودن جنین که موجب عسر و حرج شود، مادر بیمار باشد و نگهداری جنین خطر جان داشته باشد، بیمار بودن مادر و داشتن خطر جانی مادر، سقط در کمتر از 19 هفتگی باشد، با تشخیص 3 پزشک باشد، رضایت مادر تامین شود از شرایط تصویب قانون سقط در سال 1384 ذکر شد.
عباسی اظهار کرد: با توجه به این قانون سازمان پزشکی قانونی مصادیق سقط را مشخص و ابلاغ کرده در حال حاضر صدور مجوز سقط از این سازمان انجام میشود.
وی ادامه داد:از سال 1389 تا کنون 489 مجوز سقط درمانی در مازندران صادر شد که 127 مورد آن مربوط به تالاسمی ماژور بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال 17 مورد جنین تالاسمی صادر شد، گفت: به طور متوسط هر ساله 28 مورد مجوز سقط درمانی برای جنین مبتلا به تالاسمی ماژور در استان مازندران صادر میشود که بیشترین مورد آن مربوط به شهرستانهای ساری، قائمشهر و نکاء است.
عباسی با بیان اینکه سقط درمانی در تالاسمی ماژور گامی در جهت پیشگیری تولد نوزاد مبتلا است، اظهار کرد: پیشنهاد میشود انجمن تالاسمی طی لایحهای از طریق دولت حذف تایید سه متخصص را که از شروط سقط جنین است حذف کند و فقط مجوز صدور سقط جنین ماژور پس از تایید آزمایش ژنتیک توسط پزشک قانونی صادر شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت