به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، دکتر سید کاظم فرهمند، امروز، 13 مرداد در نشست خبری که با موضوع شیر مادر در شهرک دانش و سلامت برگزار شد، اظهار کرد: تداوم شیردهی در سال 92، 62 درصد بوده که نسبت به سال 91، با 2 درصد افزایش رو به رو بوده است.
وی با اشاره به اینکه 10 تا 16 مرداد هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامیده شده است، ادامه داد: استفاده از شیر خشک به دلایلیهمچون رشد نکردن مطلوب کودکان، چندقلوزایی، بیماریهای مادرزادی، فرزند خواندگی و جدایی مادر و فرزند و فوت فرزند و سایر موارد برمیگردد.
فرهمند اظهار کرد: برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر با هدف کاهش بار بیماریها در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میشود.
دکتر محمد احمدیان، مدیر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: متاسفانه باورهای غلطی از جمله فقدان تناسب اندام در صورت شیردهی به فرزند وجود دارد در صورتی که مادر میتواند با استراحت کافی و فعالیت فیزیکی مناسب، تناسب اندام خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر سلامتی کودک را در آینده تضمین میکند، خاطرنشان کرد: برای ارتقای درصد تغذیه با شیر مادر باید اقداماتی در جهت رفع چند عامل از جمله ضعف باور والدین در این خصوص، مراجعه نکردن مادران به پایگاههای بهداشتی و نبود حمایت خانواده و اجتماع از مادر اقدام کرد.
احمدیان اضافه کرد: به دلیل کمبود وقت در آموزشهای پیش از ازدواج امکان ترویج فرهنگ شیردهی در میان مادران وجود ندارد به همین دلیل امیدواریم که این زمان چهار ساعته به 16 ساعت افزایش یابد.
مدیر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تاثیرگذارترین آموزشها در هنگام زایمان و پس از زایمان است. در صورت وجود امکانات لازم برای آموزش میتوان از این فرصت استفاده کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت