5 نکته در مورد مصرف غذاهای نذری

5 نکته در مورد مصرف غذاهای نذری

نی‌نی سایت: با فرا رسیدن شب‌های قدر نذری پزی و توزیع غذای نذری در مساجد و تکیه‌ها رونق پیدا می‌کند و بسیاری از افراد در بیرون از خانه و از سفره‌های افطار و شام استفاده می‌کنند. غیر از حال و هوای معنوی این مراسم و جمع شدن افراد مختلف بر سر یک سفره ایجاد می‌کند، غذاهای نذری از عطر و طعم ویژه‌ای برخوردار هستند که برای برخی از ما قابل مقایسه با غذاهای معمولی نیست. به همین دلیل اغلب ما علاقه زیادی به غذاهای نذری داریم که باعث می‌شود گاهی دچار اشتباهاتی در مصرف یا نگهداری این نوع از غذاها داشته باشیم.
از مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی درباره نکاتی که باید در مصرف و نگهداری از غذاهای نذری رعایت کنیم، می‌پرسیم و او به 5 نکته مهم در این ارتباط اشاره می‌کند:



1. بهتر است از صرف غذا در ظروف یک‌بار مصرف تا جایی که امکان دارد، خودداری کنید و غذا را در مخصوصا برای گرم کردن در این ظروف و با استفاده از مایکروفر گرم نکنیم. اگر هم غذای گرمی در ظروف یک‌بار مصرف به عنوان غذای نذری گرفتید، ظرف آن را فورا تعویض کنید. زیرا حرارت غذا باعث می‌شود ظروف یک‌بار مصرف نوعی ماده سرطان‌زا از خود آزاد کنند که مخصوصا در سرطان‌های گوارشی و کبد موثر است. غذاهای نذری به جای ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی باید در ظروف گیاهی و تجزیه‌پذیر یا ظروف سلولزی قرار بگیرند. چای و نوشیدنی‌های گرم را نیز به جای لیوان‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی در لیوان‌های کاغذی استفاده کنید.


2. غذاهای نذری که در این شب‌ها دریافت می‌کنید را در همان وعده و حداکثر تا 48 ساعت آینده مصرف کنید و از نگهداری طولانی‌مدت این غذاها خودداری کنید. این موضوع که برخی اقدام به جمع‌آوری غذای نذری و نگهداری طولانی‌مدت آن در فریزر می‌کنند، صحیح نیست. زیرا در بهترین حالت شما جلوی فساد و خرابی مواد غذایی را گرفته‌اید اما غذای پخته‌ای که در فریزر نگهداری می‌کنید، اغلب مواد مغذی و مفید خود را از دست می‌دهد. در هر حال اگر قصد فریز کردن غذای نذری را دارید بهتر است آن را به شکل صحیح بسته‌بندی کرده و در زمان کوتاه مصرف کنید. در مورد بسته‌بندی مواد غذایی در فریزر اینجا را بخوانید.


3. در این شب‌ها که از نذورات و غذاهای نذری مختلف استفاده می‌کنید باید مراقب موادی که برای سلامتی شما ایجاد مشکل می‌کند، باشید. به عنوان مثال در نذری‌هایی که با شکر درست می‌شود مانند انواع فرنی، شله‌زرد، حلیم و… که میزان شکر به کار رفته در آن زیاد است یا غذاهایی که بیش از اندازه چرب هستند یا سرخ شده‌اند، خودداری کنید. همچنین غذاهای بسیار پرادویه و شور نیز برای استفاده مناسب نیستند. نکته دیگر اینکه با توجه به حجم بالای غذاهای نذری که در این شب‌ها توزیع می‌شود، نباید دچار افراط و زیاده‌روی شویم.


4. با توجه به گرمای هوا، مراقب مصرف سبزیجاتی که در سفره‌های نذری وجود دارد باشید. انواع سبزی‌خوردن که همراه با نان و پنیر در سفره‌های افطار وجود دارد یا سالادهای مختلف را  در صورت اطمینان از سلامت و شست‌وشوی مناسب آنها مصرف کنید. 


5. در پایان باید گفت که در وهله اول تهیه‌کنندگان غذاهای نذری باید نکات مربوط به طبخ بهداشتی و سالم مواد غذایی را رعایت کنند تا مصرف‌کنندگان با خیالی آسوده غذای نذری را مصرف کنند.

برگرفته از سایت: نینی سایت

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.