یکه تازی قارچ سمی در ایران، 11 فوتی و 800 مسموم !

یکه تازی قارچ سمی در ایران، 11 فوتی و 800 مسموم !


نی نی سایت: چند روزی است که اخبار مربوط به قارچهای سمی و قربانی هایی که می گیرد در راس خبرهای سرویس های سلامت بیشتر خبرگزاری هاست. هر روز آمار کسانی که با قارچ سمی مسموم شده اند و یا جانشان را از دست داده اند بیشتر از روز قبل می شود. طبق آخرین آمار تا امروز 11 نفر به علت مصرف قارچ‌ سمی فوت کردند.
مهرداد علی بخشی مدیر ستاد بحران سازمان پزشکی قانونی کشور در این باره به ایرنا گفت:« طی روزهای اخیر 11 نفر در کشور با علائم مصرف قارچ‌های سمی جان خود را از دست دادند. این افراد به پزشکی قانونی ارجاع شدند و آزمایش های لازم برای بررسی‌های تکمیلی از آنها گرفته شد. از 11 فوتی با علائم مصرف قارچ‌های سمی 7 نفر مرد و 4 نفر زن بودند که در استان های کرمانشاه، لرستان، کردستان، آذربایجان غربی، مرکزی و همدان جان باخته اند.»
بر اساس گزارش های بیمارستان نمازی شیراز محل تهیه و مصرف قارچ‌ها در بیشتر موارد، دامنه ارتفاعات و طبیعت پس از بارندگی های اخیر و در مواردی نیز خریداری قارچ به صورت فله ای از فروشندگان ناشناس و بازارچه های روستایی بوده است.
 

به آرم وزارت بهداشت دقت کنید

برای پیشگیری از بروز مسمومیت‌ های ناشی از مصرف قارچهای سمی، باید قارچ های بسته بندی شده ای را که دارای تائیدیه وزارت بهداشت است، خریداری کنند. » در همین ارتباط دکتر محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره استفاده از قارچ های سمی و ایجاد مسمومیت در افراد گفت:« در دو فصل بهار و پاییز شاهد مسمومیت با قاچ های سمی هستیم . این در حالی است که افزایش میزان بارندگی و تعداد بارندگی ها و افزایش میزان رطوبت در خاک باعث شده که قارچ های خود رو، رشد بیشتری داشته باشند. کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و همدان بیشترین بارندگی را در این زمینه تا کنون داشته اند. مسمومیت با قارچ ها به قارچ های سمی خودرو مربوط بوده و ارتباطی با قارچ های خوراکی ندارد. بر همین اساس، مردم برای پیشگیری از بروز این مسمومیت‌ ها باید قارچ های بسته بندی شده ای را که دارای تائیدیه وزارت بهداشت است خریداری کنند. »


گول ظاهر قارچ سمی را نخورید

دکتر گویا با بیان اینکه قارچ هایی که مردم خودشان از کوهستان کنده اند و یا از دوره گردها خریداری کرده اند می توانند باعث مسمومیت در فرد شوند، گفت:« نباید به شکل ظاهری قارچ ها اطمینان کرد، چرا که شناسایی قارچ سمی از نوع غیر سمی آن، دشوار است. مسمومیت با قارچ در سه مرحله روی می دهد؛ در مرحله اول، علائم بیماری شامل تهوع، استفراغ و اسهال حجیم ظرف ۶ساعت تا سه روز ظاهر می شود و این مرحله با یک درمان ساده تمام می شود، اما در برخی مواقع علائم بیماری در مرحله دوم بیماری بعد از ۲۴ ساعت و حداکثر تا ۴ روز بروز کرده و زردی، تهوع و اختلال در فعالیت کبد را به دنبال دارد و در این شرایط بیمار باید بستری شود. در مرحله سوم این مسمومیت نیز، نارسایی کبدی و کلیوی ایجاد می شود. به طوری که در برخی مواقع بیمار نیاز به پیوند کبد دارد و در بعضی موارد نیز شاهد فوت بیمار هستیم. در حال حاضر بیش از ۸۰۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده و ۱۱ نفر هم، فوت کرده اند. از تعداد ۸۰۰ نفر، ۲۲۰ تا ۲۳۰ نفر هم بستری شده و ۳ نفر هم پیوند کبد انجام داده اند.»

برگرفته از سایت: نینی سایت

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.