چطور به فرزندان هوشیار بودن نسبت به غریبه‌ ها را آموزش دهیم؟

چطور به فرزندان هوشیار بودن نسبت به غریبه‌ ها را آموزش دهیم؟

 به فرزندتان بگویید که اگر غریبه‌ای به او نزدیک شد و از او خواست که با او برود یا یک خوراکی به او داد یا از او خواست که در انجام کاری به او کمک کند، باید از او دوری کند و خیلی قوی به آن غریبه جواب “نه” بدهد و فوراً آن مکان را ترک کند. بعد باید به شما یا یک بزرگتر دیگر (مثل معلم یا مربی) اتفاق را توضیح دهد.



با غریبه‌ها حرف نزن” نسل‌هاست که شعار خیلی از والدین بوده است. اما برخلاف این شعار قدیمی، گاهی اوقات فکر بدی نیست که بچه‌ها با غریبه‌ها حرف بزنند. اگر در خیابان گم شوند و نیاز به کمک داشته باشند سراغ چه کسی باید بروند؟ پس به جای اینکه بدون فکر این شعار را تکرار کرده و از جامعه گریزان کنید، بهتر است که به بچه‌ها آموزش دهید چه زمانی برای حرف زدن با غریبه‌ها مناسب است و چه زمانی نیست.

وقتی بچه‌ها همراه شما بیرون از منزل هستند، اشکالی ندارد که به آنها اجازه دهید با غریبه‌ها سلام و احوالپرسی کنند و با آدم‌های جدید برخورد کنند. شما روی موقعیت کنترل دارید و از آنها مراقبت خواهید کرد. اما اگر فرزندتان تنها باشد و غریبه‌ای به او نزدیک شود، داستان چیز دیگری است.

به فرزندتان بگویید که اگر غریبه‌ای به او نزدیک شد و از او خواست که با او برود یا یک خوراکی به او داد یا از او خواست که در انجام کاری به او کمک کند، باید از او دوری کند و خیلی قوی به آن غریبه جواب “نه” بدهد و فوراً آن مکان را ترک کند. بعد باید به شما یا یک بزرگتر دیگر (مثل معلم یا مربی) اتفاق را توضیح دهد. برای مواقعی که کسی چه یک غریبه، یکی از اعضای خانواده یا دوستان از فرزندتان می‌خواهد که رازی را نگه دارد، یا به اندام‌های جنسی او دست می‌زند و یا از کودک می‌خواهد که به اندام‌های جنسی او دست بزند هم وضع به همین منوال است.

بیشتر بچه‌ها از غریبه‌هایی که ظاهری ترسناک یا بدجنس دارند می‌ترسند. اما واقعیت این است که بیشتر کسانی که از بچه‌ها سوءاستفاده می‌کنند ظاهری کاملاً عادی دارند و خیلی‌ها هم حتی تلاش می‌کنند تا ظاهری بسیار دوستانه و جذاب برای بچه‌ها داشته باشند. پس به بچه‌ها آموزش دهید که به جای اینکه از روی ظاهر درمورد کسی قضاوت کنند، از روی رفتارشان آنها را بشناسند.

بچه‌ها را تشویق کنید که به غریزه خودشان هم اعتماد کنند. به آنها یاد بدهید که اگر کسی باعث ناراحتی آنها شد یا اگر احساس کردند که مشکلی وجود دارد حتی اگر نتوانند دلیل آن را توضیح دهند باید فوراً فرار کنند.

حالا اگر فرزندتان تنها بود و لازم بود که برای کمک به غریبه‌ای نزدیک شود چه؟ اول اینکه باید سعی کنند که کسی را پیدا کنند که یونیفرم رسمی به تن داشته باشد مثل افسر پلیس، نگهبان یا کارمند فروشگاه. اگر کسی با این ویژگی در اطرافشان نبود، افراد سالخورده، زنان و کسانیکه همراه خود بچه دارند قابل‌اطمینان‌تر هستند. و باز هم اعتماد کردن به غریزه‌شان را به آنها یادآور شوید: اگر احساس خوبی نسبت به یک فرد خاص نداشتند، باید به یک نفر دیگر نزدیک شوند.

بااینکه مقدور نیست که همیشه از بچه‌ها دربرابر غریبه‌ها محافظت کنید اما می‌توانید به آنها رفتار و برخورد درست را به آنها آموزش دهید و یادشان دهید که وقتی غریبه‌ای به آنها نزدیک شد چه بکنند. با به خاطر داشتن این نکات می‌توانید به فرزندانتان کمک کنید وقتی بیرون هستند در امان باشند.


 


 


منبع : سلامت نیوز

برگرفته از سایت: نینی سایت

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.