زمستان امسال، دیرتر از آنچه که انتظار داشتیم آغاز شد. اما دیررسی زمستان هم نتوانست سرماخوردگی و آنفلوآنزا را از خانهها دور نگه دارد و ویروسی که بدن درد، آبریزش بینی و عفونت گوش و گلو را با خود به همراه داشت، حتی قبل از یخبندان زمستانه قربانی گرفتن را شروع کرد. آنفلوآنزا، بیماری سختی است اما اغلب کسانی که به بیماری زمینهای خاصی دچار نیستند، آنهایی که کودکی را پشت سر گذاشتهاند و کسانی که هنوز وارد دوره پیری نشدهاند، معمولا بعد از گذراندن چند روز سخت، از آن جان سالم به در میبرند. استخواندرد آنفلوآنزا، اغلب با درمانهای خانگی آرام میگیرد اما اگر باردار باشید، هر روز طولانیتر شدن این بیماری، میتواند نگرانیتان در خصوص سلامت جنین را چند برابر کند. نگرانی که چندان هم بیراه نیست و به گفته متخصصان، میتواند بحرانی جدی را در دوره بارداری شما ایجاد کند.
چه باید کرد؟
دمنوش اکیناسه، احتمال ابتلایتان به بیماریهای زمستانه را کمتر میکند اما واقعیت این است که ویروس آنفلوآنزا، قدرتمندتر از آن است که تنها با خوردن یک دمنوش بتوانید مانع دچار شدنتان به آن شوید. پس چه باید بکنید؟ حالا که هوای این شهر پر شده از ویروسهای رنگارنگ، باید دست روی دست بگذارید؟ قطعا نه!از نظر محققان، شما با مصرف بیشتر ماده معدنی «روی» میتوانید سپری قوی برای مقابله با این بیماری به دست بگیرید.
زینک بخورید بیمار نمیشوید؟
تصور نکنید که با مصرف زینک، احتمال ابتلایتان به آنفلوآنزا به صفر میرسد. شما با وجود روی درمانی هم ممکن است بار دیگر سرما بخورید، اما از آنجا که این ماده معدنی سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکند، در دفعات بعدی بیماری کمتر به خاطر عوارض ناشی از آن احساس ناتوانی میکنید. روی نه تنها یک ماده معدنی ضدپیری است، بلکه با خواص ضدالتهابی که دارد، احتمال ابتلا به بیماریهایی چون آنفلوآنزا را کم میکند و در صورت ابتلا هم شدت بیماری و دوره ابتلا به آن را کمتر میکند.
چقدر روی برای ایمن شدن بدنتان کافی است؟
هر مرد بزرگسال به 11 میلیگرم روی در روز نیاز دادن و زنان بزرگسال هم هر روز باید 8 میلیگرم از این ماده معدنی را دریافت کنند. البته نیاز زنان باردار به این ماده معدنی، به اندازه مردان، یعنی همان 11 میلیگرم است و اگر در دوران شیردهی به سر ببرند، باید یک میلیگرم بیشتر از آن را مصرف کنند.
غذاها حاوی روی کافی نیستند؟
شما میتوانید حجم قابل توجهی از نیاز بدنتان به روی را با مصرف مواد غذایی حاوی آن تامین کنید. تخم مرغ، جگر گوساله و گوشتهای حیوانی، غذاهای دریایی و لبنیات میزان قابل توجهی زینک دارند. اما اگر گیاهخوار باشید، بعید نیست که با کمک غذاهای روزانهتان نتوانید همه نیاز بدن خود به روی را تامین کنید. البته آجیلها و مغزها، عدس، نان کامل و جوی دو سر، میزان قابل توجهی روی دارند و اگر در رژیم گیاهیتان به اندازه کافی این مواد غذایی را مصرف کنید، احتمال دچار شدنتان به کمبود روی کاهش پیدا میکند.
کمبود روی با بدنتان چه میکند؟
کمبود شدید روی بیماری نادری است اما بسیاری از افراد از پس تامین همه نیاز بدن خود به زینک برنمیآیند و در مواردی، دست به دامان مکملهای دارویی میشوند. خستگی شدید، اختلالات هورمونی، ریزش مو، افسردگی و اختلالات خلقی، اسهال، ابتلا به بیماریهای عفونی و بثورات پوستی، از عوارض شایع کمبود روی در بدن هستند. پس در صورتی که به این نشانهها دچار هستید، موضوع را با پزشکتان در میان بگذراید.
کدام مکمل برای من مناسب است؟
یادتان نرود که شما تنها به 8 تا 12 میلیگرم روی در روز نیازمندید؛ پس با مصرف بیش از اندازه این ماده معدنی، سلامتتان را با بحرانی تازه روبرو نکنید. اگر پیش از مشورت با پزشک، قصد مصرف مکمل روی را دارید، این دارو را با دوز بسیار پایین تهیه کنید.
برگرفته از سایت: نینی سایت