نینی سایت: شاید به جرأت بتوان گفت یکی از دلایل اصلی ازدواج تشکیل خانواده و داشتن فرزند است ولی گاهی اوقات مواردی یافت میشود که زوجین پس از چند سال زندگی مشترک به سختی باردار شده و برخی هم هرگز شانس بچهدار شدن را پیدا نمیکنند. متخصصان برای تقویت قدرت باروری توصیه میکنند که زوجین راهکارهای بخصوصی را در پیش بگیرند.
یکی از راهکارهای توصیه شده بدین شرح است: خانمهایی که تصمیم دارند باردار شوند بهتر است مقدار مصرف روزانه قهوه خود را کاهش دهند، خانمهایی که روزانه حدود 300 میلی گرم کافئین مصرف میکنند، شانس باروری کمتری دارند. چای سیاه و سبز، شکلات و نوشابههای گازدار حاوی مقادیر بالایی از کافئین هستند. زنانی که با لقاح مصنوعی اقدام به بارداری میکنند باید بیشتر مراقب باشند چرا که تنها مصرف 50 میلی گرم کافئین در روز شانس موفقیت آمیز بودن این روش را کاهش میدهد.
چاقی از دیگر عواملی است که بر قدرت باروری تأثیر بسیار منفی داشته و فرآیند تخمک گذاری و هورمونها را دچار اختلال میکند. از سوی دیگر، اضافه وزن و چاقی میتواند خطر بروز بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و بالا رفتن فشار خون در زنان را تشدید کرده و در نهایت مانع از بارداری شده یا باعث دامن زدن به اختلالات فراوانی در دوران بارداری شود. دلیل این مسئله را میتوان در به هم خوردن تعادل هورمونی ناشی از سلولهای چربی بدن دانست. این سلولها استروژن بیشتری تولید کرده و باعث افزایش وزن میشوند.
در نقطه مقابل چاقی و لاغری قرار دارد و در صورتی که از حد خود بگذرد بازهم با اختلالات باروری مانند تخمک گذاری یا کاهش شانس باروری بروز میکند. کاهش وزن شدید در برخی موارد فرآیند قاعدگی را با اختلال مواجه میکند.
طب سوزنی از روشهایی است که میتواند باروری را در زوجین افزایش دهد به طوری که استفاده از طب سنتی به همراه لقاح آزمایشگاهی شانس باروری را تا 2 برابر افزایش میدهد. اما استفاده از طب سوزنی پیش از اقدام به انجام لقاح مصنوعی شانس باروری را تا 50 درصد افزایش میدهد. طب سوزنی، میزان ترشح هورمونها و جریان خون به سمت تخمدان و رحم را بالا میبرد.
محققان توصیه میکنند زنانی که قصد بارداری دارند روزانه 30 دقیقه پیادهروی کنند. این ورزش کاملا بدون هزینه بوده و از طرفی انواع بیماریها را از انسان دور میکند. فایده دیگر پیادهروی کاهش وزن و در نتیجه تقویت باروری است. از طرفی، پیادهروی گردش خون را در اندامهای تناسلی بالا برده و شانس باروری را افزایش میدهد.
حفظ رژیم غذایی متعادل و مصرف موادی چون غلات، لوبیا، میوهها و سبزیجات تازه، آجیل خام، روغنهای گیاهی و سالم، گوشت و ماهی و مواد غنی از اسیدهای چرب امگا 3 قدرت باروری را افزایش میدهند. داشتن رژیم غذایی مناسب نه تنها به متعادل نگه داشتن نمایه توده بدنی و جلوگیری از چاقی کمک میکند، بلکه تقویت باروری را نیز به دنبال دارد. عدم مصرف چربیها، آرد سفید، مواد قندی و نمک خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و فشار خون بالا را که زنگ خطری برای کاهش باروری هستند را نیز کم میکند. به طور کلی، اسیدهای چرب امگا 3 باعث تقویت باروری میشوند.
مادران باردار باید از مصرف دخانیات خودداری کنند. مطالعات محققان نشان میدهد، قرار گرفتن مادران در معرض دود سیگار اطرافیان هم میتواند باروری را کاهش دهد. دود سیگار به تخمکها آسیب رسانده و قدرت باروری را کاهش میدهد. زنانی که سیگار میکشند به نسبت دیگر خانمها زودتر به سن یائسگی میرسند.
برگرفته از سایت: نینی سایت