ایجاد عادات خوب غذایی در کودکان

ایجاد عادات خوب غذایی در کودکان

 نی نی سایت:در این مقاله سعی داریم تا شما را با نیازهای غذایی برای کودکان و نوجوانان در سنین مختلف آشنا نماییم.


اصول تغذیه در کودکان یک ساله

کودکان در سن یک سالگی باید با طعم‌ها و بافت‌های جدید مواد غذایی آشنا شوند تا از غذای نوزادی به سمت غذای سفره منتقل شوند. این سن یکی از مهمترین زمان‌ها برای ایجاد عادات غذایی خوب در کودکان است. زیرا در این سن ذائقه کودکان شکل می‌گیرد و رعایت اصول تغذیه در این سنین بسیار اهمیت دارد. سعی نمایید غذای کودک را بدون نمک و ادویه تهیه نمایید. مواد با ارزش غذایی کم مانند انواع هله هوله‌ها را به کودکان ندهید. کودک را با طعم انواع میوه‌ها و سبزیجات آشنا کنید.

 

اگر مصرف سبزیجات برای کودکتان مشکل است. آن را به صورت پوره در‌آورید و به کودک بدهید. کودکان در این سنین معده بسیار کوچکی دارند و بهتر است به جای اینکه 3 وعده اصلی و بزرگ داشته باشند، 5-6 مرتبه در طی روز و در حجم کم به آن‌ها غذا داده شود. بر اساس سن، جثه و فعالیت بدنی هر کودک یک ساله به 1000 تا 1400 کالری در روز انرژی نیاز دارد.


 

نیازهای غذایی در کودکان

یکی از مهمترین قسمت‌های رژیم غذایی در کودکان کلسیم است و آنان به 500 میلی‌گرم کلسیم در طی روز نیاز دارند. بهترین منبع برای تأمین کلسیم مورد نیاز آنان شیر است. تا سن 2 سالگی باید شیر کامل مصرف شود. اما کودکان بزرگ‌تر می‌توانند شیر کم‌چرب یا 2 درصد چربی هم مصرف نمایند. اگر کودک شما عدم تحمل به لاکتوز دارد یا به لبنیات علاقه ندارد می‌توانید شیر سویا و سایر محصولات غنی شده با کلسیم را جایگزین نمایید.کودکان در سنین قبل از مدرسه به 7 میلی‌گرم آهن در طی روز نیاز دارند که برای رشد جسمی، ذهنی و رفتاری آنان ضروری است.

 

در طی نوزادی شیر مادر شکل قابل جذبی از آهن را برای کودک تأمین می‌کند و بسیاری از فورمولاهای کودکان هم با آهن غنی سازی شده‌اند. بنابراین در این سنین نگرانی در رابطه با آهن وجود ندارد اما با انتقال کودک به غذای خانگی باید از دریافت مقادیر کافی آهن مطمئن شد. مصرف گوشت به همراه غذا، تخم مرغ، مواد غذایی غنی شده با آهن و … توصیه می‌شود.

 

کودکان در این سنین به 2 واحد جانشینی از میوه‌ها، 2 واحد سبزیجات، 4 واحد نان و غلات کامل (سبوس‌دار)، 3 واحد شیر و لبنیات و 2 واحد گوشت و غذاهای پروتئینی نیاز دارند.

 

رژیم غذایی سالم برای کودکان سن مدرسه

غذا خوردن برای کودکان سنین مدرسه به یک فعالیت اجتماعی تبدیل شده است. کودکان بیشتر زمان خود را در مدرسه سپری می‌کنند تا در خانه؛ در نتیجه برای شما سخت است تا چیزی را که می‌خورند کنترل کنید. برای کودکان 5 تا 12 ساله تنوع غذایی اهمیت بسزایی دارد و حفظ عادت‌های غذایی خوب که در سال‌های ابتدایی کسب شده مهم است. در این سنین رفتار شما به طور غیر مستقیم بر آنان اثر می‌گذارد. مثلاً اگر در حال رژیم گرفتن برای لاغری هستید، بر رژیم غذایی خود به گونه‌ای محسوس پافشاری نکنید یا محاسبات کالری غذاها را در جلوی چشمان کودکان انجام ندهید. بگذارید کودکان رابطه صمیمانه‌تری با غذاها داشته باشند و از این سنین به رژیم غذایی فکر نکنند.

 

توصیه‌های غذایی برای کودکان سنین مدرسه

 

به همان میزان که کودکان رشد می‌کنند و بزرگ می‌شوند نیاز آنان به مواد غذایی افزایش می‌یابد. به گونه‌ای که نیازشان به مواد غذایی در نوجوانی بسیار به یک فرد بزرگسال شبیه است و باید ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌های لازم برای رشد را هم برایشان در نظر گرفت. علاوه بر گروه‌های اصلی غذایی همچون میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت و پروتئین‌ها غلات کامل؛ گروه چربی‌های سالم هم در این سنین از اهمیت بسزایی برخوردار است. چربی‌های تک اشباع نشده و چند اشباع نشده را در برنامه غذایی کودک خود بگنجانید.

 

1. چربی‌های تک اشباع نشده: روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن بادام زمینی، روغن زیتون، آووکادو، مغزها (بادام، گردو، فندق) و دانه‌ها (کنجد، تخمه کدو و …)

 

2. چربی‌های چند اشباع نشده: که سرشار از امگا 3 و امگا 6 می‌باشند و در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماکرل، ساردین و … و نیز روغن آفتابگردان، روغن ذرت، روغن سویا، روغن بزرک و … وجود دارد.در عین حال باید مصرف چربی‌های ترانس محدود شود. در ادامه مواد غذایی که دارای چربی‌های ترانس هستند، آمده است:

 

مارگارین، کراکرها، شکلات‌ها، کلوچه‌ها، کیک‌ها، بیسکویت‌ها، مواد غذایی سرخ شده، محصولات نانوایی و تمام مواد غذایی که روی برچسب آن‌ها نوشته شده که از روغن نباتی هیدروژنه استفاده شده است.

 

کنترل اضافه وزن کودکان و نوجوانان

کودکان و نوجوانان چاق و دارای اضافه وزن در خطر بیماری‌های قلبی عروقی، استخوانی و مفصلی، مشکلات خواب، اعتماد به نفس پایین و.. هستند. در نتیجه اهمیت دارد تا کودکان و نوجوانان در این سنین در محدوده نرمال رشد نمایند.

 

در این سنین کاهش وزن هدف نیست بلکه لازم است تا وزن نوجوان در همان محدوده باقی بماند تا در طی رشد قدی نمایه توده بدنی او نرمال شود و این هدف با ورزش کردن مستمر به دست می‌آید. کودکان و نوجوانان را تشویق کنید تا ورزش کنند. خودتان هم با آنان ورزش کنید. فوتبال، اسکیت، شنا، کوهنوردی و پیاده‌روی خانوادگی گزینه‌های مناسبی هستند.

منبع:همشهری آنلاین 

 

برگرفته از سایت: نینی سایت

دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.