نینی سایت: شیما رزاقی- مدیر کلینیک فوق تخصصی دندانپزشکی کودکان دردانه با تأکید بر اینکه زمان مراجعه به دندانپزشک حداکثر 6 ماه بعد از رویش اولین دندان کودک است، گفت: این زمان نباید تا 12 ماهگی کودک به تأخیر بیفتد.
دکتر محمدکاظم حسینیان درباره استفاده کودک از مسواک میگوید: اولین مسواک کردن برای کودک مصادف با رویش اولین دندان اوست. حسینیان در پاسخ به چگونگی تمیز نگه داشتن دندانهای نوزاد میگوید: برای تمیز نگه داشتن دندانهای نوزاد بعد از شیر دادن، میتوان از پارچهای تمیز و مرطوب یا از مسواکهای انگشتی مخصوص کودکان استفاده کرد. حسینیان تأکید میکند: تا زمانی که کودک تخیله کردن مایع از دهان را یاد نگرفته، نباید از خمیردندان حاوی فلوراید برای تمیز کردن دندانهایش استفاده کرد. از دو سالگی به بعد است که کودک آداب مسواک کردن را یاد میگیرد.
مدیر کلینیک فوقتخصصی دندانپزشکی کودکان دردانه میگوید: از باورهای اشتباه والدین درباره دندانهای شیری کودکانشان، این است که دندانهای شیری نسبت به دندانهای دائمی اهمیت کمتری دارند. او زمان رویش دندانهای شیری کودک را سنین رشد کودک دانسته و میگوید: تغذیه کودک در این مدت اهمیت بسیاری دارد. اگر کودک دندانهای خوبی برای جویدن غذا نداشته باشد، این امر میتواند روی رشد او تأثیرگذار باشد. حسینیان دیگر دلایل اهمیت دندانهای شیری را تأثیر آن بر زیبایی کودکان دانسته و ادامه میدهد: اگر به دندانهای شیری کودک آسیبی برسد یا دچار پوسیدگی شود، ممکن است، این امر بر زیبایی کودک تأثیر بگذارد و اعتماد به نفس او را پایین بیاورد. او اضافه میکند: کشیدن، افتادن یا آسیب دیدن دندانهای کودک بر تکلم او اثرات منفی خواهد داشت.
حسینیان تأکید میکند: سلامت دندانهای دائمی به دندانهای شیری وابسته است. ضربه، پوسیدگی و عفونت دندانهای شیری در نظم و شکلگیری دندانهای دائمی تاثیر میگذارد. او ادامه میدهد: اگر دندانهای شیری زودتر از موعد پوسیده یا کشیده شوند، ممکن است فضای کافی برای رویش دندانهای دائمی وجود نداشته باشد. او میگوید: مشکلات فک (ناشی از بیتناسبی فکها) و بینظمی دندانها مشکلاتی است که میتوان آن را به کمک ارتودنسی برطرف کرد.
حسینیان اینطور ادامه داد: برای رفع مشکلات فک میتوان قبل از اتمام سن رشد به وسیله پلاکهای ارتودنسی به رشد فکها و ایجاد تناسب بین آنها کمک کرد. و برای سنین بعد از رشد میتوان از پلاکهای متحرک و کارهای ارتودنسی برای نظم دادن به دندانها استفاده کرد.
وی اظهار کرد: دندانهای شیری بین سنین 6 تا 12 سالگی میافتند و دندانهای دائمی جایگزین آنها میشوند.
این دکتر دندانپزشک در پایان به مشکل همیشگی سیاه شدن دندانها با قطره آهن اشاره کرد و گفت: خیلی اوقات مادرها سیاهی ناشی از پوسیدگی را با سیاهی ناشی از قطره آهن اشتباه میگیرند. باید بگوییم که بین پوسیدگی دندان ناشی از تمیز نکردن دندان کودک بعد از شیر دادن شبانه و سیاهی قطره آهن تفاوت وجود دارد. باید برای پیشگیری از این لکههای دندانی تعداد دفعات شیردهی را کم کنیم و برای طولانی مدت پستانک را دهان کودک قرار ندهیم.
وی گفت: توصیه میکنیم قطره آهن در حلق کودک ریخته شود، بعد از مصرف آن به کودک آب داده شود و با پارچه تمیز و مرطوبی دندانهای او تمیز شود.
برگرفته از سایت: نینی سایت