۶ سؤال درباره مرخصی زایمان فرهنگیان

۶ سؤال درباره مرخصی زایمان فرهنگیان

 بخشنامه افزایش مدت زمان مرخصی زایمان فرهنگیان از ۶ به ۹ ماه ابلاغ شد؛ اما مگر گفته نشده بود وضعیت آموزش و پرورش با دیگر سازمان‌ها فرق دارد و باید طرح جدیدی برای مرخصی زایمان فرهنگیان ارائه شود؟


 خبرگزاری فارس: ۶ سؤال درباره مرخصی زایمان فرهنگیان زن/ طرح آقای وزیر چه شد؟

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه دولتی و اجرایی کشور است که بیش از یک میلیون معلم و فرهنگی را در خود جای داده است.



برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های مختلف در این وزارتخانه به لحاظ گسترده بودن دستگاه تعلیم و تربیت می‌تواند تأثیرگذاری بسیاری چه از نظر مثبت و چه از نظر منفی، به همراه داشته باشد که این موضوع نشان از اهمیت و بزرگی آموزش و پرورش است.



به گفته علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، چیزی حدود 60 درصد جمعیت آموزش و پرورش را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که حدود 600 هزار نفر می‌شوند.



از همان زمان که فانی سکان وزارت آموزش و پرورش را به دست گرفت، با عنوان اینکه اعتبار افزایش مرخصی زایمان فرهنگیان زن به 9 ماه تأمین نشده است، بحث طراحی برنامه مرخصی زایمان فرهنگیان به روشی متفاوت مطرح شد.



* فانی: مرخصی زایمان فرهنگیان زن با کارمندان فرق می‌کند



علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش چندی پیش در گفت‌وگو با فارس و با بیان اینکه دانش‌آموزان با تغییر معلم در طول سال تحصیلی به لحاظ آموزشی، تربیتی و رفتاری لطمه می‌بینند، خاطرنشان کرد: فرض کنید معلم در آذرماه می‌خواهد مرخصی برود؛ مهر و آبان نمی‌توانم این معلم را سر کلاس بفرستم، زیرا آذر ماه می‌خواهد مرخصی برود و یک معلم دیگر باید جای او برود.



وزیر آموزش و پرورش افزود: بنابراین بحث مرخصی زایمان فرهنگیان خیلی با کارمندان فرق می‌کند؛ در موضوع کارمندان یک نفر پشت میز نیست و یک نفر دیگر را به جای او می‌گذارند که کار او را انجام دهد؛ آنها فقط مشکل مالی دارند و بعضی از دستگاه‌ها هم که نتوانستند اجرا کنند مشکلات مالی داشتند؛ ما غیر از مشکلات مالی مشکلات خاص معلمی هم داریم و این نکته‌ای است که نمی‌شود به راحتی از کنار آن گذشت.



فانی اضافه کرد: مثلاً از دید بنده معلمی که قرار است از آذرماه به مرخصی زایمان برود، از اول مهر مرخصی برود؛ یعنی دو ماه قبل از زایمان مرخصی برود و استراحت کند. زایمان را انجام دهد و بعداً مدتی فرزندش را رسیدگی کند تا از آب و گل در بیاید.



وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگری خبرنگار فارس مبنی بر اینکه «به عنوان مثال اگر کسی در خردادماه زایمان کند شرایط او چگونه می‌شود؟»، گفت: می‌خواهم بگویم بحث 9 ماه با این مسائل سیستم ما را بهم می‌ریزد، ما مشکل داریم؛ حتی ممکن است با این 9 ماه مرخصی، 2 سال تحصیلی معلم برای ما کار نکند و یک پایش در سال تحصیلی قبلی باشد و یک پایش در سال تحصیلی جدید باشد.



* افزایش مرخصی زایمان فرهنگیان زن ابلاغ شد



در شرایطی که فرهنگیان منتظر طرح وزیر آموزش و پرورش درباره مرخصی زایمان زنان فرهنگی بودند و امیدی به اجرای مصوبه افزایش مرخصی زایمان زنان نبود، خبر ابلاغ بخشنامه افزایش مرخصی زایمان فرهنگیان زن 8 آذر امسال منتشر شد.



حال به نظر می‌رسد همان مشکلاتی که وزیر آموزش و پرورش اشاره کرده بود و مسائل قبلی، همچنان وجود دارد.



 



گرچه حدود 600 هزار فرهنگی زن مانند سایر کارکنان دولت می‌توانند از 9 ماه مرخصی زایمان بهره ببرند اما اول اینکه اگر معلم در اواسط سال تحصیلی بخواهد به مرخصی 9 ماهه برود، دانش‌آموزان چند وقتی را بدون معلم خواهند بود تا یک معلم جدید جایگزین شود.



دوم اینکه اگر معلم از اول مهر به مرخصی زایمان برود و به عنوان مثال در آذر ماه زایمان کند، عملاً مرخصی زایمان او همان 6 ماه خواهد بود.



سوم اینکه مطمئناً آموزش و پرورش با رفتن به مرخصی تعدادی از معلمان در اواسط سال تحصیلی با مشکلاتی مواجه خواهد شد و در شرایط کنونی که با کمبود معلم مواجه است باید تأمین و جایگزین معلمان به مرخصی زایمان رفته را نیز انجام دهد.



چهارم اینکه، این موضوع بار مالی جدید را روی دوش آموزش و پرورش خواهد گذاشت در حالی که در سال جاری آموزش و پرورش با کسری بودجه 5 هزار میلیارد تومانی مواجه است و مشخص نیست چگونه این منابع تأمین خواهد شد.



پنجم اینکه، با تعویض معلم در اواسط سال تحصیلی دغدغه‌های جدیدی برای اولیای دانش‌آموزان فراهم می‌شود.



ششم اینکه، دانش‌آموزان با شروع سال تحصیلی با معلم خود اخت گرفته‌اند و با روحیات یکدیگر آشنا شده‌اند و جابه‌جا شدن معلم باعث تأثیرگذاری روی روحیات آنها خواهد بود.



*فرهنگی: وجود استرس همیشگی در بین معلمان برای رفتن به مرخصی زایمان



یکی از معلمان خانم که در تهران مشغول تدریس است به فارس گفت: از یک طرف با افزایش مدت زمان مرخصی زایمان به 9 ماه خوشحال شدیم اما معلمی که چند ماه سر کلاس رفته است، نگران موضوعات آموزشی دانش‌آموزان خود است.



وی ادامه داد: در واقع معلم وسط سال تحصیلی، دانش‌آموزانش را باید رها کند که این موضوع می‌تواند تأثیر منفی آموزشی داشته باشد.



به گزارش فارس، باید منتظر بود تا طرح وزیر آموزش و پرورش که از مدت‌ها پیش تحقیقات آن آغاز شده بود، ارائه شود و به سؤالات مورد نظر پاسخ دهد.



 

منبع: خبرگزاری فارس

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.