نی نی سایت: دکتر سعید حسینی بیان کرد: تب روماتیسمی یک نوع بیماری التهابی است که به دنبال عفونت حلق با میکرب استرپتوکوک گروه A ایجاد می شود.این بیماری به دنبال گلودردهای چرکی که درمان قطعی نشده و یا به صورت ناقص درمان شده اند اتقاق می افتد و دریچه های قلبی را درگیرمی کند.
وی اظهار کرد:در این بیماری عمدتاً قلب درگیر شده و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود عوارض جدی به همراه خواهد داشت و می تواند منجر به کاهش طول عمر بیمارشود. این جراح قلب بیان کرد: در کشورهای پیشرفته حدود 2.5 درصد بیماری دریچه ای قلب دارند این آمار در ایران کمی بیشتر به نظر می رسد ،به این دلیل است که بیماری روماتیسم قلبی هنوز در کشور ما شایع است. حسینی گفت:آمار دقیقی از میزان ابتلا کودکان ایرانی به روماتیسم قلبی دردست نیست اما این بیماری درسال های گذشته از شیوع بیشتری برخودار بوده اما امروزه با روش های پیشگیرانه کاهش چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر کودکان و نوجوانان بین 5 تا 15 سال را مبتلا می کند، ادامه داد:آمار ها نشان می دهد که از هر10 هزار کودک فقط یک نفر به بیماری روماتیسم قلبی مبتلا می شود. حسینی اظهارکرد: مهمترین نکته در این بیماری، پیشگیری از حملات روماتیسمی اولیه است و درمان به موقع و کامل عفونت از حملات اولیه تب روماتیسمی می کاهد. این جراح قلب افزود: عوارض بیماری روماتیسم قلبی و بیماری دریچه ای مادرزادی در سنین بالاتر منجر به گشادی دریچه قلب و نارسایی قلبی خواهد شد. حسینی اظهار کرد: درمان بیماری های قلبی با افزایش سن بیمار با انجام روش های جراحی، آنژیوگرافی و همچنین روش های جدید بدون جراحی باز تعویض دریچه ای قلب امکان پذیر است .
عضو هیات علمی مرکز قلب شهید رجایی یاد آور شد: تمامی روش های درمان و جراحی بیماری های قلبی و تعویض دریچه قلب بدون جراحی باز در کشور با موفقیت توسط متخصصان ایرانی قابل انجام است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
برگرفته از سایت: نینی سایت