دکتر عزیزه قاسمینژاد جراح و متخصص بیماریهای زنان، گفتدر رابطه با اینکه با افزایش سن شانس بارداری کاهش مییابد، افزود: متاسفانه امروزه جوانان به دلایل متعددی از جمله مشکلات اقتصادی و سختگیری در امر ازدواج موجب شده نازایی در زنان افزایش یابد همچنین تحصیلات یکی دیگر از عوامل تاخیر در ازدواج جوانان محسوب می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروزه مراکز درمان نازایی برای زوچین ایجاد شده است، اظهار داشت: مراکز درمان نازایی، پیشرفت علمی و راهای مختلف درمان نازایی موجب شده است تا زوجینی که توانایی باردار شدن نداشتند با مراجعه به این مراکز درمان شوند.
دکتر قاسمینژاد در خصوص اینکه علتهای نازایی بر میزان موفقیت روشهای درمان تاثیرگذار است، گفت: سن بارداری، روشهای قبل بارداری و مدت زمان ازدواج در میزان موفقیت روشهای درمان نازایی و کمک بارداری تاثیر مستقیمی دارد.
وی با اشاره به اینکه با بالاتر رفتن سن مدت نازایی طولانی تر میشود، افزود: اگر زنان علاوه بر نازایی بیماریهای مختلفی از جمله فشارخون، دیابت و فیبرم داشته باشند و از داروهای مختلفی استفاده کنند شانس بارداری در آنها کاهش می یابد.
جراج و متخصص بیماریهای زنان در خصوص اینکه جوانان به امر ازدواج باید موازی نگاه کنند، تصریح کرد: توصیه من به جوانان این است که ازدواج را آسان بگیرند و با نگاه کردن به اصل قضیه زندگی مشترک خود را شروع کنند همچنین نباید در سالهای اولیه زندگی جلوگیری داشته باشند.
میزان 10 درصد نازایی در بین زوجین وجود دارد
وی در این خصوص گفت: به دلیل اینکه بهترین تست برای اینکه بدانیم زن آماده باروری است توصیه میشود زوجین در سالهای اولیه زندگی مشترک خود اقدام به جلوگیری نکنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص اینکه زنانی که به مراکز درمان نازایی مراجعه میکنند در سن 40 سالگی است، اظهار داشت: توصیه من این است که جوانان زندگی را سخت نگیرند و زودتر ازدواج کنند و بارداری اولیه خود را به تعویق نیندازند تا فرصت برای درمان داشته باشند.
قاسمینژاد در رابطه با اینکه فیبرم علت نازایی در زنان نیست، گفت: در بررسیهای انجام شده فیبرم آخرین علت نازایی و اختلالات تخمک گذاری از مهم ترین علتهای نازایی به شمار می رود.
وی ادامه داد: در صورتی که فرد تمام آزمایشهای لازم را انجام داد و باردار نشد آن زمان است که میتوان فیبرم را مقصر اصلی نازایی بدانیم.
این متخصص بیماری زنان، زایمانو نازایی تصریح کرد: فیبرم تودهی خوش خیم است که بر حسب اینکه کجای رحم باشد اثرات متعددی را می تواند بر روی رحم داشته باشد به این معنا که اگر فیبرم بر روی جسم رحم باشد بر روی نازایی تاثیر دارد ولی اگر خارج از رحم باشد تاثیری ندارد.
قاسمینژاد افزود: در صورت جا به جایی لایه داخلی رحم توسط فیبرم، اشکالاتی در تخمک گذاری و فشار بر روی خط آندومتری به وجود میآید که این امر موجب اختلال در محل چسبیدن جفت میشود.
با افزایش سن، احتمال بروز فیبرم در زنان بیشتر است
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: در صورتی که یکی از اعضای خانواده فیبرم داشته باشد احتمال ایجاد فیبرم در فرد نسبت به افراد عادی بیشتر است به همین دلیل می توان گفت فیبرم ارثی است و باید بررسی شود.
قاسمینژاد در خصوص اینکه فیبرم سایز 7 سانت میتواند بر روی نازایی تاثیر مستقیمی داشته باشد،گفت: فیبرم با سایز 7 سانت میتواند بر روی خط آندومتر تاثیر بگذارد که این صورت فرد باید عمل شود همچنین جراحی بر روی رحم موجب نازایی در فرد میشود به همین دلیل توصیه میشود فرد اگر در زمان مجردی دچار فیبرم شد سریع تر ازدواج کند.
وی با بیان اینکه زنان دارای کیست تخمدان، شانس بارداری در آنها کم است،افزود: برخی زنان با انجام سونوگرافی شاهد کیستهای در رحم خود میشوند که این امر شانس بارداری در آنها کم میکند.
این جراح و متخصص زایمان و نازایی، تصریح کرد: زنان به دلیل سندرم تخمدان پلی کستیک (پی سی او) دچار تاخیر در قاعدگی و رویش مو در صورت خود میشوند که با انجام آزمایش می توان متوجه شد به اصطلاح عام، فرد تخمدان تنبل دارد.
قاسمینژاد، ادامه داد: ممکن است زنان چاق علاوه بر تخمدان پلی کستیک به چربی خون بالا، بیماری قلبی و عروقی و دیابت دچار شوند به همین دلیل توصیه میشود زنان دارای تخمدان پلی کستیک به صورت کامل بررسی شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص اینکه زنان در سنین بالا باید علاوه بر نازایی از نظر بیماری قلبی و عروقی و دیابت بررسی شوند، اظهار داشت: دیده شده تخمدان پلی کستیک در زنان با کاهش ویتامین B وعفونت معده همراه شده اند به همین دلیل توصیه میشود زنان علاوه بر درمان نازایی خود سراغ درمان دیگر بیماری های خود بروند.
منبع: سلامت نیوز
برگرفته از سایت: نینی سایت