همه چیز برای خودش انواعی دارد؛ حتی شپش!

همه چیز برای خودش انواعی دارد؛ حتی شپش!

نی‌نی سایت: این روزها که بازار شپش گرم است بگذارید این انگل را بیشتر و بهتر بشناسیم. پیشتر درباره شپش سر برای‌تان گفته بودیم و راه‌های درمان و شرایط ابتلا و نکات مرتبط را به تفصیل شرح داده بودیم. این بار می‌خواهیم از انواع دیگر این انگل موذی برای‌تان بگوییم. بله؛ شپش هم برای خودش انواعی دارد! به همین دلیل است که هر بار صحبت از شیوع «شپش» در مدارس و مهدکودک‌ها می‌شود نام آن را با پسوند «سر» در رسانه‌ها می‌بینید و می‌شنوید. چون می‌خواهند نوع آن را از دیگر انواع این انگل مشخص کنند.


در مورد شپش و انواع آن با خانم دکتر فریده مهتی‌پور، متخصص پوست، مو و زیبایی گفت‌وگو کردیم. ایشان در این باره به ما گفتند: انگل شپش سه نوع مختلف دارد که به لحاظ محل بروز و رشد تقسیم‌بندی و نامگذاری می‌شوند. درست است که آنچه ما بیشتر مشاهده می‌کنیم و با آن سروکار داریم شپش سر است اما انواع دیگر آن در تنه و نیز در ناحیه تناسلی نیز ایجاد درگیری می‌کنند که با نام‌های «شپش تنه» و «شپش ناحیه تناسلی» متمایز می‌شوند.
این متخصص پوست و مو درباره تفاوت‌های دو نوع شپش دیگر از شپش سر توضیح داد: در مورد شپش سر و تنه می‌توان گفت با این وجود اینکه شکل ظاهری آن‌ها تاحدودی با هم تفاوت‌هایی دارند، بسیار شبیه به هم هستند. ولی شپش تناسلی شکل مشخص و متفاوتی داشته و در ظاهر نیز به راحتی قابل تفکیک از دو نوع دیگر است. شپش سر و تنه نمایی مسطح به رنگ سفید-خاکستری و طول 3-4 میلی‌متر دارند که به راحتی به موها می‌چسبد و تمام عمر خود را روی بدن میزبان می‌گذراند.



دکتر مهتی‌پور در مورد خصوصیات شپش تناسلی و تنه گفت: عمر این شپش‌ها در حدود 40 روز است که در طی این مدت به سرعت در حال زیاد شدن هستند چون هر انگل شپش در طول عمرش حدود 300تخم می‌گذارد (نزدیک به 10تخم در هر روز). از غدد بزاقی این انگل ماده‌ای چسبنده ترشح می‌شود که باعث چسبیدن تخم‌ها به تنه مو می‌شود به طوری که جدا کردن آن‌ها از سطح مو تاحدودی مشکل است. این تخم‌ها تا وقتی زنده هستند نزدیکی کف زندگی می‌کنند چون به دمای بدن برای رشد نیاز دارند ولی بعد از آن در طی 8روز تکامل یافته و از تخم خارج می‌شوند و بعد از 10روز تبدیل به انگل بالغ می‌شوند. 
دکتر مهتی‌پور درباره عوارض ابتلا به این انواع شپش و عملکرد بیماری توضیح داد:‌این شپش‌ها با توجه به اینکه جزو انگل‌های مکنده خون هستند، با ایجاد برش‌های پوستی ریز شروع به مکیدن خون می‌کنند که این موضوع باعث شروع علائم در بیمار می‌شود. پس علامت اصلی که با آن مواجه هستیم خارش است که گاها به قدری شدید است که باعث افزوده شدن یک سری عفونت‌های ثانویه هم می‌شود. همچنین این شپش‌ها ممکن است سبب بروز زرد زخم با علائم خارش و خراش‌های مکرر در نواحی مختلف به ویژه در پس گردن باشد یا ممکن است غدد لنفاوی گردنی فرد بزرگ‌تر شود.
دکتر فریده مهتی‌پور، متخصص پوست، مو و زیبایی در نهایت درباره شیوه‌های درمانی این شپش‌ها تاکید کرد: در وهله اول بهترین کار این است که به پزشک متخصص مراجعه شود تا از وجود شپش و نوع آن اطمینان حاصل آید در این صورت پزشک متخصص با توجه به روند پیشرفت بیماری و تشخیص خود اقدام به روش‌های درمانی مختلف می‌کند که البته بسیار شبیه به همان روش‌های درمانی است که در مورد شپش سر به کار گرفته می‌شوند.


 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.