هرگز این 10 جمله را به کودک خود نگویید! (1)

هرگز این 10 جمله را به کودک خود نگویید! (1)

 


 


 


 


 


 


 


1.”چرا نمیتونی بیشتر شبیه خواهر یا برادرت باشی؟”


ممکن است شما در اغلب اوقات از یک نفر، مثل خواهر یا برادر کودک خود به عنوان الگو یا نمونه رفتاری برای مقایسه او استفاده کنید، در حالیکه این کار یکی از بزرگترین اشتباهات پدران و مادران است. این کار باعث می شود کودک شما احساس کند که برای شما ارزش کمتری در مقایسه با خواهر یا برادرش دارد، و در طولانی مدت باعث بروز مشکلاتی در اعتماد به نفس و انگیزه او خواهد شد.


این کار باعث ایجاد حساسیت و اختلاف بین بچه ها شده و هم چنین برای کودک دیگر شما که به عنوان الگو در نظر گرفته شده است نیز می تواند بسیار زیان آور باشد، به این دلیل که همواره سعی می کنند به دلیل تحسین های شما از رفتارشان ، وضعیت رفتاری موجودشان را حفظ کرده و خودشان را خوب جلوه دهند، به همین دلیل همواره بخشی از وجود خود مانند شیطنت های بچگی را در خود محبوس می کنند.


این امر میتواند تأثیر به سزایی در موفقیت، شادی و خوشبختی آنها در آینده داشته باشد، طوری که ممکن است این کودک شیطان در آینده به طور فزاینده ای دست به رفتارهای نادرستی بزند.


 


2.”به خاطر اینکه من میگم نه!”


بیشتر مادر ها و پدرها قسم می خورند که هنگامی که صاحب فرزند بشوند، هرگز از این جمله کلیشه ای استفاده نخواهند کرد.اما بعد از مدتی که زمان و انرژی توضیح دادن را ندارد، ناخودآگاه از این عبارت استفاده می کنند.


نه تنها با استفاده از این جمله یک توضیح رضایت بخش به فرزند خود نمیدهید، بلکه حتی به او این فرصت را هم نمیدهید که دلیل انجام ندادن آن کاری که شما از آن منعش کرده اید را متوجه شود. هم چنین حس مسئولیت پذیری در قبال کاری که انجام میدهد را به طور کامل از بین میبرید، و نهایتاً این که این جنگ قدرت به سکوت او ختم می شود و این سکوت به معنی این است که :شما دستور می دهید و او اطاعت میکند.


سناریویی را در نظر بگیرید که کودکتان از شما میپرسد که چرا نمیتواند روی نرده ها سرسره بازی کند؟ اگر شما زمانی را به او اختصاص دهید، و به او درباره خطراتی که ممکن است برای او پیش بیاید توضیح دهید، درباره پیشامدهای آن درسی را به او داده اید. بعلاوه این کار شما به آنها فرصتی میدهد که با خود درباره اتفاقاتی که ممکن است پیش بیاید فکر کنند. توضیحات شما به کودکتان کمک میکند که متوجه شود احساسات او نیز برای شما اهمیت دارد و شما نیز برای حرف های او ارزش قائلید.


 


3.”مطمئنی که یک تیکه دیگه از اون کیک رو میخوای؟”


هرگز با این بهانه که به فکر سلامت کودک خود هستید،در هیچ شرایطی از عبارات هایی که نمایانگر یک تصویر منفی از بدن او خواهند بود، استفاده نکنید. اگر واقعاً نگران تغذیه کودک خود هستید، غذاهای سالم تر و مقوی تری بپزید و به همراه خانواده فعالیت های بدنی انجام دهید. اگر همواره به کودک خود گوشزد کنید که از زیاد خوردن پرهیز کند ولی به خریدن خوراکی های متعدد و ناسالم برای او ادامه دهید، پیام خود را به خوبی به او منتقل نمی کنید.


 


4.”تو همیشه…تو هرگز…”


اکثر پدرها و مادرها هنگام شکایت کردن از رفتارهای کودک خود از این عبارات استفاده میکنند، ولی هیچوقت به این موضوع فکر نمیکنند که الفاظی که به کار میبرند میتواند مانند یک برچسب در تمام عمر کود همراه او باشد.کودکان ما به چیزی تبدیل خواهند شد که ما برچسبش را به آنها میزنیم. به شکایت کردن از او که “چرا انقدر شلخته ای و اتاقت انقدذ نامرتبه”، به او بگویید که ” اگر در مرتب کردن اتاقت مشکلی داری، میتونی رو کمک ما حساب کنی”




 




5.”اگر اون کاری که من بهت میگم و انجام ندی، همین جا میذارمت و میرم” 


این یکی از بدترین ترس های کودکان است که به آن ها بگویید که در جایی رهایشان خواهید کرد. این کار به آنها حس عدم اطمینان و تنهایی را القا میکند. به جای ترساندن، به کودک خود فرصتی بدهید، به جای اینکه به او بگویید “اگر همین الان از پارک بریم، فردا باز هم میتونیم بیایم همینجا، ولی اگه همین الان نریم، ممکنه مامان بگه که دیگه نمیایم اینجا” به او بگویید “هرکی زودتر به ماشین برسه یه ستاره میگیره!”


 


 


 


 


ادامه مطلب 


تحریریه نی نی سایت


 



برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.