نی نی سایت:دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست ومو ضمن اشاره به این موضوع که بارداری منشائ بیماریهای پوستی نیست گفت: «به ندرت دیده میشود خانمی به دلیل بارداری یا زایمان دچار ضایعات پوستی شود. برخی از خانمها بعد از زایمان به دنبال مصرف آنتیبیوتیک دچار حساسیت دارویی و علایم پوستی میشوند اما این مساله ربطی به زایمان ندارد و در هر زمان دیگری با مصرف آنتیبیوتیک ممکن است رخ دهد. ضایعاتی که بعد از زایمان روی پوست نمایان میشوند دلایل دیگری دارند و میتوانند به دلیل حساسیت، آلرژی، مصرف دارو، خشکی پوست و… باشند و ارتباطی به بارداری ندارند. ممکن است برخی خانمها به بتادین حساسیت داشته باشند و دچار ضایعات ریز کهیری و تاولی و خارش شوند.»
عضو هیات علمی دانشگاه در عین توضیح این مطلب که برخی بیماریهای پوستی به دلیل بارداری و تحت تاثیر هورمونهای جفت و عوامل اتوایمیون رخ میدهد و درصد ابتلایشان بسیار پایین است، ادامه داد: «برحسب نوع ضایعات ایجادکننده این نوع بیماریها از 3 ماهه دوم بارداری ایجاد میشوند و برخی تا زمان زایمان و برخی حتی بعد از آن ادامه مییابند. برخی از آنها برای مادر و برخی برای جنین خطرناکند و برخی عارضهای برای هیچیک ندارند و به تدریج برحسب نوع و به دنبال مصرف دارو بهبود مییابند. با از بین رفتن اثر این هورمونها بیماریها نیز بهبود پیدا میکنند.»
دکتر طباطبایی در اشاره به بیماریهای پوستی ناشی از شیردهی نیز به کاندیدا در نوک پستان به عنوان شایعترین بیماری اشاره کرد و گفت: «در خانمهای مبتلا دهان نوزاد دچار برفک میشود که البته قابل درمان است و نیازی به قطع شیردهی ندارد.»این متخصص پوست و مو در مورد ریزش موی سر بعد از زایمان نیز تاکید کرد: «بعد از چند ماه این مساله برطرف میشود و نیازی به درمان ندارد و موهای ریخته جایگزین میشوند.» وی در انتها به دارو درمانی در دوران بارداری و شیردهی اشاره کرد و گفت: «در صورتی که خارش شدید باشد مادر میتواند از آنتیهیستامینها استفاده کند اما به هر حال این دارو از شیر به نوزاد منتقل میشود و میتواند باعث بیحالی کودک شود.»
منبع:سلامانه
برگرفته از سایت: نینی سایت