به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، فاطمه هاشمی در همایش روز کلیه که با حضور سفرای کشور های مختلف در ایران، همچنین نمایندگان سازمان های صلیب سرخ و کمیساریای عالی پناهندگان در ایران در وزارت خارجه برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.
رییس بنیاد بیماری های خاص همچنین با تشریح فعالیت های این بنیاد از ابتدای سال 57 تا سال 93 افزود: از موثرترین اقدامات این بنیاد آزمایش اجباری شناسایی ناقلین تالاسمی قبل از ازدواج بوده است که در سال 76 به پیشنهاد بنیاد امور بیماری های خاص به تصویب هیات وزیران رسید.
وی ادامه داد: همچنین کسب مجوز شرعی سقط قانونی جنین مبتلا به تالاسمی ماژور در این کاهش بی تاثیر نبوده است.
هاشمی در زمینه دیالیز نیز بنیاد ضمن اطلاع رسانی و آموزش برای پیشگیری از بیماری های کلیوی افزود: خرید دو هزار و 100 دستگاه دیالیز از کل چهار هزار و 500 دستگاه موجود در سطح کشور و توزیع آنها به همراه وسایل جانبی براساس بررسی های کارشناسی در سراسرکشور صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: با تشکیل فدراسیون ورزشی بیماران خاص توسط این بنیاد که به صورت یک انجمن در سال77 آغاز به کار کرد و در اردیبهشت 84 به فدراسیون ارتقاء یافت، تحول بزرگی در زندگی بیماران خاص رخ داد و رویکردهای اجتماعی و فرهنگی در این زمینه دگرگون شد.
وی تصریح کرد: استقبال بیماران در کنار این تلاش ها سبب برگزاری 10 دوره مسابقات برای ورزشکاران پیوند اعضا، 7 دوره برای بیماران تالاسمی، 3 دوره بیماران هموفیلی ها، 2 دوره بیماران دیالیزی و یک دوره برای مبتلایان به دیابت بوده است.
رئیس بنیاد بیماریهای خاص گفت: نتیجه این اقدامات در حوزه ملی، حضور موفق ورزشکاران ایرانی در مسابقات پیوند اعضا در سطوح منطقه ای و جهانی بوده که تاکنون در پنج دوره مسابقات جهانی، دو دوره مسابقات خاورمیانه و یک دوره قهرمانی آسیا شرکت کرده و بر سکوهای نخست ایستاده اند.
برگرفته از سایت: نینی سایت