اگر نوزادتان تازه به دنیا آمده و سفیدی چشم او و رنگ قسمتهایی از بدنش به زردی میزند، شما باید برای درمان او به متخصص کودکان مراجعه کنید. چرا که احتمال دارد نوزادتان دچار زردی باشد.از دکتر حسنعلی صابری،متخصص کودکان و نوزادان درباره علل ابتلای نوزادان به زردی، نحوه تشخیص بیماری و درمانش پرسیدیم.
زردی نوزادان در همان روزهای نخست تولد نوزاد به دلیل سطح بالای بیلیروبین خون، بروز میکند و میزان آن هم با توجه به روزهای پس از تولد نوزاد تغییر میکند. چون مقدار بیلیروبین با توجه به روزهایی که میگذرد، بالا میرود و سپس اندازهگیری شده و شدت آن سنجیده میشود. بیلیروبین بالاتر از 5 درجه، در 24 ساعت ابتدایی تولد نوزاد غیرعادی است و حتما باید برای درمان آن اقدام شود. اما این میزان برای روزهای دیگر پس از تولد طبیعی محسوب میشود و در آن زمان اگر عدد زردی به 7 تا 8 برسد، غیرعادی است. در نوزادان طبیعی، آخرین و شدیدترین درجه زردی 25 است. معمولا در روزهای پس از تولد اعداد 13 تا 14 و 15 تا 17 زردی برای بچهها خطرناک و نگرانکننده است.
مادران به راحتی میتوانند زردی را در نوزاد تشخیص دهند. چون اولین قسمتی که زردی در آن قابل تشخیص است، سفیدی چشم نوزاد است و سپس به صورت، قفسه سینه، شکم و پاها سرایت میکند. با زرد شدن هر کدام از این اندامها میتوان به صورت تقریبی میزان زردی را تشخیص داد و مخصوصا وقتی کف پاها زرد شوند، یعنی درجه زردی بسیار شدید و بالاتر از عدد 20 است که در این شرایط باید تعویض خون انجام بگیرد. زمانی که شکم نوزاد زرد دیده میشود میزان زردی تقریبا 13 و اگر رانها زرد شوند، زردی به عدد 16 رسیده است. اما به هرحال باید خون نوزاد آزمایش شود تا میزان دقیق زردی در او مشخص شود و تحت درمان قرار گیرد.
درمان زردی نوزاد پس از آزمایش خون و مشخص شدن میزان بیلیروبین آغاز میشود. اگر زردی نوزاد از روز سوم تا پنجم 13 باشد طبیعی است اما اگر بیلی روبین خون نوزاد 17 باشد، او را بستری میکنند. به دنبال آن در صورت تشخیص متخصص، نوزاد در دستگاه فتوتراپی قرار میگیرد تا بیماری او بهبود پیدا کند. اما در صورتی که میزان بیلیروبین به حد بسیار زیاد و غیرعادی برسد، نوزاد باید تعویض خون شود. پدر و مادرها باید بدانند که زردی نوزاد تأثیری بر تغذیه او ندارد مگر اینکه شدت زردی در نوزاد به قدری زیاد شود که او حال شیر خوردن نداشته باشد.
برگرفته از سایت: نینی سایت