لکه‌بینی نشانه سقط جنین است؟

لکه‌بینی نشانه سقط جنین است؟

نی نی سایت به نقل از سلامانه: یک متخصص زنان و زایمان با هشدار اینکه لکه‌بینی در بارداری به‌هیچ‌وجه طبیعی نیست، گفت: «هر خانمی ممکن است در اوایل بارداری (زمان لانه‌گزینی) دچار لکه‌بینی شود که این مساله نشان‌دهنده تشکیل سلول تخم و جایگزینی آن در دیواره رحم است که به دلیل تخریب برخی از عروق خونی خونریزی جزئی ایجاد می‌شود. معمولا این خونریزی برای مدت کوتاهی مشاهده می‌شود البته در این مدت پزشک هم باید درجریان این مساله باشد چراکه برخی از سقط‌ها در همان اوایل بارداری اتفاق می‌افتد.»


دکتر آزیتا صفارزاده کرمانی اظهار داشت: «وجود خونریزی در 3 ماهه اول بارداری می‌تواند تهدید به سقط، احتمال بارداری خارج رحمی و مولار (بچه‌خوره که در ایران بسیار شایع است)، باشد که بسیار خطرناک است.»


وی در ادامه درخصوص این عوارض توضیح داد: «اگر احتمال بارداری خارج رحمی باشد، جنین در ناحیه‌ای غیر از حفره رحم مانند لوله رحمی یا روی تخمدان یا داخل شکم لانه‌گزینی می‌کند. از آنجا که در این شرایط، احتمال خونریزی داخل شکمی و در پی آن مرگ مادر وجود دارد، درصورت درد مادر حتما باید به پزشک مراجعه کند. متاسفانه یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر مادران در 3 ماهه اول همین مساله است. در مول نیز سلول‌های جنینی تشکیل نشده یا به شکل ناقص تشکیل می‌شود و به جای آن سلول‌های جفتی بسیار تکثیر پیدا می‌کند که در موارد بسیار کم هم می‌تواند به سرطان تبدیل شود بنابراین تشخیص به موقع آن اهمیت بسیار دارد. درصورت احتمال سقط نیز چون این عارضه همراه با خونریزی زیاد است، در سنین بالا می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کرد تا با تجویز داروهای لازم همراه با استراحت، جلوی سقط گرفته شود.»


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه همچنین گفت: «با وجود خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری نیز احتمال جفت سرراهی یا ضایعات دهانه رحم و کنده شدن جفت مطرح است که عوارض بسیار خطرناکی دارد. در مواردی هم وجود ضایعات یا سرطان در دهانه رحم می‌تواند با خونریزی همراه باشد که درهر صورت درمان مناسب خود را می‌طلبد. بنابراین خانمی که دچار لکه‌بینی است، نباید این مساله را ساده بگیرد و حتما باید به پزشک مراجعه کند تا بررسی‌های لازم از طریق سونوگرافی انجام شود.»


صفارزاده با ذکر این موارد در ادامه به عوارض احتمال جفت سرراهی و کنده شدن آن اشاره و عنوان کرد: «در جفت سرراهی، جفت نزدیک دهانه رحم لانه‌گزینی می‌کند. این نوع از جفت خیلی زود با کوچک‌ترین فشار یا انقباض رحمی خونریزی می‌کند که به رنگ روشن و بدون درد است. درمواردی که خونریزی شدید باشد، خطر جانی را برای مادر به همراه دارد. درصورت تشخیص جفت سرراهی، پزشک به مادر استراحت مطلق با مصرف برخی داروها که باعث شل شدن رحم می‌شود را تجویز می‌کند تا هفته سی‌وشش یا سی و هفتم بارداری. در این زمان ختم بارداری زودتر از موعد اعلام می‌شود.»


به گفته این متخصص زنان و زایمان درصورت بروز دکولمان (کنده شدن زودهنگام جفت که در خانم‌های باردار مبتلا به فشارخون بالا هم شایع‌تر است)، وقتی جفت کنده می‌شود، پشت آن لخته تجمع می‌یابد که با پیشرفت و بزرگ‌شدن لخته، جفت کاملا کنده و باعث مرگ داخل رحمی جنین می‌شود. دراین شرایط، بروز اختلالات انعقادی نیز می‌تواند مرگ مادر را به دنبال داشته باشد. با توجه به اینکه وجود خونریزی در سه ماه دوم بارداری تهدیدکننده حیات مادر است، مادران باردار درصورت خونریزی و لکه‌بینی باید حتما به پزشک کنند. گاهی در سونوگرافی می‌توان لخته خون را تشخیص داد. در این شرایط اگر جنین در سن قابل زندگی خارج رحمی باشد یعنی حدود 38 هفتگی، می‌توان جنین را خارج و داخل دستگاه قرار داد و به این ترتیب جان مادر را نجات داد. اگر هم در سنین پایین بارداری باشد با این حال پزشک مجبور است، جان بیمار را به روش زایمان طبیعی یا سزارین اورژانس نجات دهد.»


 


 


 


 


 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.