چرا پروتئین تا این اندازه حائز اهمیت است؟
یکی از حیاتی ترین سنگ بناها در ساختمان بدن شما که در ساختن پوست، ماهیچه، مو و استخوان نقش اساسی دارد، پروتئین است. به همین دلیل نقش آن به هنگام بارداری هم برای کودک شما (برای اطمینان از رشد طبیعی و جلوگیری از وزن پایین به هنگام تولد) و هم برای خود شما (برای حفظ سلامت بافت های بدن) بسیار با اهمیت است. در حقیقت هنگام بارداری یا شیردهی، نیازهای روزانه شما افزایش می یابد و به صورت میانگین به 46 تا 71 گرم در روز (وحتی بیشتر از آن به هنگام داشتن چندقلو) می رسد. در این صورت شما در حدود 25 گرم بیشتر از حالت عادی به صورت روزانه پروتئین مصرف می کنید. خیلی درگیر شمردن واحدهایی که مصرف می کنید نباشید، بیشتر خانم ها چه باردار باشند و چه نباشند، بیشتر از میزانی که به آن نیاز دارند، پروتئین مصرف می کنند. بعضی از منابع پروتئین نسبت به بعضی دیگر، برای بدن شما و کودکتان بهتر می باشند.
مرغ
سعی کنید این بار در پخت غذا روش جدیدی را جایگزین روش های قبلی کنید.یک سالاد با سبزیجات تازه به همراه تکه هایی از مرغ برای شما بشقابی سرشار از مواد مغذی را فراهم می آورد، یا اینکه می توانید تکه های مرغ به صورت سرد یا گرم را با اسفناج تازه یا کلم پیچ ترکیب کنید و با مقداری سرکه آن را صرف کنید.
گوشت مرغ و میوه ترکیب بسیار عالی را می سازند، پس مقداری میوه خشک شده یا میوه های تازه مورد علاقه تان را ریز کنید ( سیب، هلو، آناناس، پرتقال یا گریپ فروت را برش دهید یا دانه های انگور را نصف کنید) و آن را به صورت سرد یا در دمایی به اندازه دمای اتاق ، به همراه سینه یا ران مرغ آن را صرف کنید. می توانید با افزودن ادویه یا چاشنی خوشمزه ای آن را طعم دار کنید.
تخم مرغ
به هزاران دلیل باید تخم مرغ را به عنوان بخشی از برنامه پروتئینی خود قرار دهید. به عنوان یک دلیل، یک تخم مرغ بزرگ حداقل 6 گرم پروتئین را تأمین می کند، که 2.7 آن در زرده و 3.6 آن در سفیده آن است.
مهم نیست که چطور آن را میپزید، به هر حال تخم مرغ یک صبحانه، نهار یا شام عالی و رضایت بخش را برای شما فراهم می سازد. وقتی شما باردار هستید و خیلی حوصله آشپزی ندارید، املت یک غذای سریع و مغذی است. کمی خلاقیت داشته باشید. می توانید تخم مرغ های آب پز را به سالاد یا پاستا اضافه کنید یا به شکل نیمرو آن را با سیب زمینی پخته، همبرگر، گوجه فرنگی کبابی یا نودل ترکیب کنید.
گوشت
به طور کلی ، هرچه گوشت برش نازکتری داشته باشد، حاوی پروتئینی بیشتری نیز هست!
اگر از گوشت به عنوان یک چاشنی و یا به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده در ترکیب غذایی شما استفاده شود بسیار سالم تر از حالتی است که، به عنوان غذای اصلی در بشقاب شام شما دیده شود. از آن جایی که گوشت های نازکتر و فاقد چربی از پروتئین با کیفیت بالا، غنی می باشند، مصرف مقدار کمی از آن هم می تواند مصرف روزانه پروتئین در شما را افزایش دهد، پس تکه کوجکی از گوشت گاو یا بره را به خورش ، سالاد، برنج یا نودل خود اضافه کنید. با این کار می توانید از بسیاری از مزایای غلات، حبوبات و سبزیجات را نیز استفاده کنید.
ماهی
غذاهای دریایی سرشار از پروتئین می باشد. همه ماهی ما هنگامی که به همراه لیمو، خردل، سرکه، خامه ترش، ماست، گوجه فرنگی یا ترشی سبزیجات پخته و مصرف شوند، طعم فوق العاده ای خواهند داشت. حتی می توانید با ترکیب ماهی و پوره سیب زمینی کیک ماهی درست کنید!
لبنیات
شیر برای خانم های باردار فوق العاده است. نوشیدن یک لیوان شیر در بعداز ظهر می توانید برای خانم های باردار بسیار مفید باشد. با شیر می توانید سوپ سفید و انواع سس پاستا درست کنید. می توانید با افزودن یکی دو قاشق پودر شیر خشک در اسموتی، پودینگ، هات چاکلت، پنکیک یا وافل های کره ای و خمیر برای کیک یا شیرینی،یا با استفاده از پنیر پارمیزان در سوپ، سبزیجات، تخم مرغ ، غلات یا با برنج،یا حتی با استفاده از ماست در سوپ یا ترکیب آن با دیگر مواد غذایی، انواع خوردنی های متنوع را داشته باشید. (می توانید با مخلوط کردن ماست و سس مایونز و ترکیب آن با سیب زمینی، مرغ یا سالاد تن ماهی یک خوراکی خوشمزه بخورید)
حبوبات
راه های زیادی برای افزودن حبوبات سرشار از پروتئین به رژیم غذایی شما وجود دارد. می توان آن را به سالاد، سوپ سبزیجات یا به خورش گوشت، پاستا یا برنج اضافه کرد.
آجیل ها و دانه ها
بادام زمینی، گردو، پسته و بادام همگی منابع خوبی از پروتئین گیاهی هستند، ولی میزان کالری آنها بالاست در نتیجه باید در حد اعتدال از آنها استفاده کرد.
شما می توانید با ترکیب آجیل مورد علاقه خود و میوه های خشک یک آجیل سفارشی برای خود درست کنید. می توانید از آجیل های ریز و خرد شده در سوپ و سالاد، در بستنی و یا به همراه تکه هایی از میوه استفاده کنید. سعی کنید بادام، سویا یا کنجد را درکنار کیک به هنگام صبحانه مصرف کنید و از طعم و بافت بی نظیر آنها لذت ببرید.
غلات
غلات به طور طبیعی حاوی سطح بالایی از پروتئین می باشند. غلات می توانند مقادیر قابل توجهی از پروتئین را به صبحانه، سالاد و غذاهای پخته شما افزوده و یا به عنوان یک خوراکی جانبی در کنار غذا استفاده شوند. از برنج قهوه ای به جای برنج سفید استفاده کنید، و پاستا یا ماکارونی های غنی شده را جایگزین کنید. به هنگام پختن نان، مافین، کیک، بیسکوییت یا انواع کوکی ها، از دانه های (جوانه) گندم استفاده کنید.
تحریریه نی نی سایت
برگرفته از سایت: نینی سایت