عواملی که موجب بی قراری نوزاد می شود

عواملی که موجب بی قراری نوزاد می شود

گریه نوزاد در حقیقت نحوه برقراری ارتباط او با والدینش است . نوزاد در زمان گرسنگی، درد، ترس، نیاز به خوابیدن و چیزهای بیشتر و مشابه آن  سعی می کند با گریه کردن توجه والدینش را به خود جلب کند.  


بنابراین والدین چطور باید بدانند کودک آنها سعی دارد چه چیزی را به آنها بفهماند. پس  تفسیر کردن گریه های نوزاد بویژه برای اولین دفعه کار منطقی به نظر می رسد. 

 

در اینجا شایع ترین و معمول ترین دلایل گریه کردن نوزاد را جمع آوری کرده ایم. اگر کودک شما نیز از آن دسته کوچولوهای بی قراری است که شما به راحتی قادر به آرام کردن او نیستید، مراحل زیر را  امتحان کنید. 

1- گرسنگی

گرسنگی اولین دلیلی است  که  در زمان گریه کردن نوزاد  به فکر شما می رسد. قبل از آنکه نوزاد به مرحله گریه کردن برسد، سعی کنید تا نشانه های گرسنگی را در او تشخیص دهید. بعضی از نشانه ها در نوزادان تازه متولد شده عبارت است:  نق نق کردن، مزه مزه کردن لب، مکیدن دست خودش یا حتی دیگران زمانیکه به سمت دهان یا چانه او نزدیک شود.  

 

2- کثیف بودن پوشک

بعضی از بچه ها زمانیکه نیاز است تا پوشکشان عوض شود به شما اطلاع می دهند. بعضی دیگر از آنها می توانند برای مدت زمان کوتاهی پوشک کثیف را تحمل کنند. در هر صورت بهتر است پوشک او را چک کنید. 

 

3- نیاز به خوابیدن

والدین تصور می کنند نوزادان بینهایت خوشبختند. زیرا زمانیکه خسته هستند می توانند بلافاصله و در هر مکانی بخوابند. در حقیقت خوابیدن برای آنها از آنچه که شما تصور می کنید سخت تر است. کودکان  ممکن است نق زده و گریه کنند بویژه در زمانیکه بیش از اندازه خسته هستند.  

 

4- نیاز به نوازش و به آغوش کشیدن 

کودکان به ناز و نوازش زیادی احتیاج دارند. آنها دوست دارند که چهره والدین خود را ببینند و صدای او را بشنوند همچنین از شنیدن صدای قلب آنها و حس کردن بوی آنها لذت می برند. گریه کردن می تواند یکی از راههای تقاضا کردن آنها برای به آغوش کشیدن باشد. شاید تعجب کنید از اینکه بدانید این کار باعث لوث شدن نوزاد می شود اما در طول چند ماه اول زندگی بغل نکردن او امکان پذیر نیست. برای آرامش و تسکین کودک سعی کنید او را در داخل آغوشی چسبیده به سینه خود حمل کنید.  

 

5- مشکلات شکمی ( گاز، کولیک، و ….)

مشکلات شکمی با گاز و کولیک در ارتباط بوده و منجر به گریه زیاد در نوزاد می شود. در حقیقت وضعیت مبهمی که کولیک نامیده می شود، به عنوان گریه های تسلی ناپذیر نوزاد شناخته شده است که حداقل 3 ساعت در روز و حداقل 3 روز در هفته و 3 هفته از ماه  به طول می انجامد. 

 

چنانچه نق و گریه های نوزاد شما بلافاصله بعد از شیر خوردن شروع می شود، به احتمال زیاد دردی را در شکم خود احساس می کند.  بسیاری از والدین از داروها و قطره های گیاهی ضدنفخ برای نوزاد خود استفاده می کنند. بهتر است قبل از استفاده از این داروها با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. 

 

حتی اگر نوزاد  شما بعد از خوردن دچار کولیک نشده و هرگز نق نزند، گاهگاهی کشمکش درد گاز می تواند قبل از آنکه نوزاد آن را دفع کند ، اسباب ناراحتی او را فراهم کند. اگر به وجود گاز در نوزاد مشکوک هستید، بهتر است راههای ساده ای را که برای برطرف کردن گاز  پیشنهاد شده است امتحان کنید: 

 

-نوزاد را به پشت بخوابانید و پاهای او را نگه داشته و آنها را به شکل حرکت دوچرخه زدن به آرامی حرکت دهید. 

-شکم نوزاد را روی دست خود قرار دهید و با دست دیگر به آرامی پشت او را دست بکشید

-شکم نوزاد را به جهت عقربه های ساعت به شکل دورانی ماساژ دهید

 

6- نیاز به آروغ زدن

آروغ زدن اجباری نیست. اما اگر کودک شما بعد از غذا خوردن گریه می کند،  آروغ زدن احتمال دارد تا تمام آن چیزی باشد که او نیاز دارد.

نوزادان به هنگام شیر خوردن، هوا را نیز می بلعند. اگر هوای داخل شده خارج نشود، ممکن است سبب ناراحتی در کودک شود. این موضوع برای تمام کودکان صادق نیست. بعضی از کودکان اصلا  نیازی به آروغ زدن ندارند.   

برای کمک به آروغ زدن کودک، یک دست خود را زیر شکم او گذاشته و  با دست دیگر به آرامی پشت او را دست بکشید.

 

7- بسیار سرد یا بیش از اندازه گرم 

زمانیکه کودک احساس سرما داشته باشد مثل زمانیکه  به هنگام تعویض پوشک لباس های او را  از تنش خارج می کنید تا با دستمال مرطوب او را تمیز کنید. در این حالت او به عنوان اعتراض گریه می کند. نوزادان دوست دارند همیشه گرم نگه داشته شوند. اما نه خیلی گرم. به طور کلی، آنها تنها به یک لایه  پوشش اضافه تر از آنچه خود شما بر تن دارید به لباس نیاز دارند. به این شکل راحت تر بوده و احساس خوبی دارند. کودکان کمتر از گرما تا سرما شکایت می کنند. و ممکن است بخاطر گرما گریه نکنند.

 

8- چیزهای کوچک

کودکان می توانند بخاطر چیز کوچکی که حتی تشخیص آن دشوار است گریه کنند. مثلا آنها از پیچیده شدن یک تار مو دور انگشت پا یا دستشان احساس ناراحتی می کنند. زمانیکه کودک شما بدون هیچ دلیلی گریه می کند انگشتان دست یا پای او  و حتی داخل پوشکش را بررسی کنید.

بعضی دیگر از کودکان بیش از اندازه حساس هستند. آنها ممکن است از تماس بدن با برچسب لباسشان احساس ناراحتی داشته باشند. 

 

9- دندان درآوردن

دندان درآوردن می تواند همراه با درد باشد. هر دندان به هنگام درآمدن فشاری به لثه های ظریف کودک وارد می کند. این نوع درد در کودکان متفاوت است. اما تمام کودکان در این شرایط نق می زنند و ممکن است گریه کنند. 

اگر به نظر می رسد کودک شما درد دارد اما از علت آن مطمئن نیستید، سعی کنید تا لثه های او را با انگشت خود لمس کنید. ممکن است از کشف کردن یک تکه سخت دندان در لثه او حیرت زده شوید. به طور معمول اولین دندان بین 4 تا 7 ماهگی سر می زند. اما در بعضی از کودکان ممکن است زودتر اتفاق بیافتد. 

 

10- نیاز به احساس امنیت و آرامش

کودکان از محرکهایی که در اطراف آنها رخ می دهد آگاهی دارند. گاهی اوقات به سختی می توانند تحریکهای اطراف را درک کرده و با آنها خو بگیرند. نور، سروصدا و دست به دست کردن او می تواند موجب ناراحتی نوزاد شود. گریه کردن ممکن است راهی باشد که او به اطرافیانش بفهماند نیاز به آرامش و امنیت دارد. بهتر است بدانید بسیاری از نوزادان تازه متولد شده از قنداق کردن لذت می برند. این کار به آنها احساس امنیت و آرامش می دهد. اگر کودک شما به اندازه ای بزرگ شده است که نتوان او را قنداق کرد، یا این کار را دوست ندارد، به یک نقطه بی سروصدا بروید و اجازه دهید تا خودش را کمی تخلیه کرده و بتواند وضعیت خودش را مدیریت کند. 

 

11- نیاز به گشت و گذار و تفریح

بعضی از کودکان مشتاق هستند تا از منزل خارج شوند. در حقیقت آنها از دیدن اطراف  و گشت و گذار لذت می برند. اغلب تنها راه برای ساکت کردن آنها انجام فعالیت است. این کار می تواند برای شما خسته کننده باشد. سعی کنید کودک خود را داخل آغوشی به پشت یا جلوی خود بسته و کودک را برای گردش بیرون از منزل ببرید. پارک، باغ وحش یا هر مکانی که برای سرگرم کردن او مناسب باشد.

 

12- احساس خوبی نداشتن

اگر کودک با وجود رفع تمام نیازهای اساسی اش  و حصول اطمینان از اینکه  در شرایط خوب و  آرامی به سر می برد  همچنان به گریه کردن ادامه داد، بهتر است درجه حرارت بدن او را بررسی کنید. اگر احساس کردید صدای گریه کودک نسبت به همیشه تغییر کرده است، با پزشک متخصص مشورت کنید. 

 

هیئت تحریریه نی نی سایت

 

 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.