نی نی سایت: در این روزها خبرهای زیادی از کمبود ذخیره آبی در بسیاری از شهرهای ایران شنیده می شود. بسیاری از مسئولان توصیه به صرفه جویی در مصرف آب کرده اند تا از شدت این بحران کاسته شود.
اگر چه بحث کمبود آب و بحران بی آبی، ترس را در وجود ما رقم شده، اما فرصتی را فراهم آورده که بیشتر به این موضوع فکر کنیم. به ویژه اگر شما والدین هستید بدانید که مسئولیت سنگین تری را بر عهده دارید و این مسئولیت بحث آموزش «صرفه جویی در مصرف آب» به کودکانتان است.
به یاد داشته باشید که آموزش صرفه جویی اب فقط در دوران بحران کمبود آب، اهمیت ندارد. بلکه حتی این موضوع در شهرها و کشورهایی که با مشکل کمبود آب مواجه نیستند، مورد توجه قرار گرفته و برنامه های مختلفی برای آموزش صرفه جویی به کودکان برنامه ریزی شده است.
آب برای بسیاری از کودکان نماد شادی و بازی است و بیشتر کودکان بازی کردن با آب یا در آب را دوست دارند. از اینرو اگر به طور صریح به آن ها بگویید که آب را زیاد مصرف نکن، مطمئنا تاثیر زیادی نخواهد داشت.
اگر برای شما امکان دارد، سعی کنید کتاب هایی با مضامین صرف جویی آب با توجه به سن کودکتان خریداری کنید. اگر این امکان برای شما وجود ندارد، خودتان دست به کار شوید و قصه پردازی کنید. قصه پردازی برای کودکان کار زیاد سختی نیست. در داتسان های خود برای کودکان توضیح دهید که زندگی بدون آب چقدر می تواند سخت باشد. اگر آن ها تشنه هستند ولی آبی نیست که به آن ها بدهید. یا بازی کرده اند و نیاز به حمام کردن دارند، اما آب نیست و …
همانطور که گفته شد، کودکان از اب بازی لذت می برند، از اینرو زمانی که به حمام می روند ترجیح می دهند طولانی مدت در حمام بمانند و بازی کنند. باید توجه داشته باشید که هر دقیقه دوش گرفتن بین 20 تا 40 لیتر مصرف می شود. از اینرو توصیه می شود اگر امکان دارد استخرهای بادی کوچکی برای کودک خود تهیه کنید (می تواند از تشت هم استفاده کنید) و ان را در حمام قرار دهید تا کودک در داخل آن آب بازی کند و در حین بازی کودک شیر اب را ببندید تا از هدر رفتن اب جلوگیری شود.
موقع مسواک کردن کودک سعی کنید با او همراه شوید، زمانی که کودک مسواک می زند به او یاد دهید که شیر اب را ببندد و در صورت امکان می توانید لیوان ابی تهیه کنید تا بعد از مسواک زدن دهان کودک را بشویید. همانطور که گفته شد سعی کنید با او همراه شوید و این اقدامات را ابتدا خود انجام دهید، زیرا کودک از شما الگوبرداری می کند.
بطری آبی برای کودکتان تهیه کنید تا در زمان تشنگی از ان آب بنوشد. این امر هم کمک می کند تا شما میزان نوشیدن اب کودک در طی روز را اندازه گیری کنید و از جهت دیگر کمک می کند تا آب کمتری هدر رود، زیرا در بیشتر اوقات کودکان در زمان تشنگی تقاضای آب می کنند، و والدین به آن ها لیوان آب را می دهند که آن ها نمی توانند آن را تمام کنند و باقی مانده آب، به راحتی هدر می رود.
برگرفته از سایت: نینی سایت