نی نی سایت: یک فوق تخصص روماتولوژی کودکان گفت: هرچند لنگش از بیماری های شایع روماتولوژی کودکان است اما از لحاظ رتبه بندی، دومین بیماری شایع این سنین است.
سیدرضا رییس کرمی دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص روماتولوژی کودکان تصریح کرد: لنگش یکی از مشکلات شایع مراجعان در اورژانس ها و کلینیک های فوق تخصصی روماتولوژی کودکان است که با علل ساده یا پیچیده، کودکان را در سنین مختلف درگیر می کند.
وی گفت: شروع لنگش به همراه تب، بدحالی و ناتوانایی کودک برای ایستادن روی پای خود، از نشانه های اصلی ابتلا به عفونت مفصلی بوده و باید برای جلوگیری از تخریب مفصل به سرعت جراحی شود.
به گفته این فوق تخصص روماتولوژی کودکان دررفتگی لگن در دوران نوزادی و شیرخوارگی، معمولا در سالهای دوم و سوم با راه افتادن کودک، به صورت لنگش بروز می کند.
رییس کرمی اضافه کرد: سینوزیت گذرا یکی دیگر از علل خوش خیم بروز لنگش بوده که به دنبال بیماری های تنفسی یا سرماخوردگی ایجاد می شود؛ معمولا بدون تب و با حال عمومی خوب شروع شده و با استراحت کافی و داروهای ساده بهبود می یابد.
وی با هشدار علل بدخیمی و سرطان برخی لنگش ها افزود: هرچند درصد بسیار اندکی از لنگش ها علل بدخیمی و سرطان دارند اما تشخیص علت بیماری براساس علائم بالینی ضروری است و این میزان کم دلیل بر بی توجهی کردن به این علائم نیست.
رییس کرمی با بیان اینکه علت مراجعه 30 تا 40 درصد مراجعین در مراکز کفوق تخصصی روماتولوژی لنگش است، اظهار داشت: این اعداد در مراکز مختلف، متفاوت بوده و متاسفانه هنوز آمار دقیق کشوری در دسترس نیست.
فوق تخصص روماتولوژی کودکان یادآور شد: لنگش دلیل دوم مراجعه به کلینیک های روماتولوژی و اورژانس های کودکان بوده و در حوزه روماتولوژی شایع ترین علت مراجعه درد و تورم مفاصل است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
برگرفته از سایت: نینی سایت