در جشنواره ملی اسباب‌بازی چه می‌‌گذرد؟

در جشنواره ملی اسباب‌بازی چه می‌‌گذرد؟

تابستونه، فصل بازی و خنده

حاجی‌فیروز بلندبالا که ارتفاع پنج‌متری دارد در ورودی نمایشگاه ایستاده و دستانش را بالا پایین می‌‌آورد و به بازدیدکنندگان خوش‌آمد می‌‌گوید و آن‌ها را به دروازه‌های بادکنکی راهنمایی می‌‌کند. بیشتر از بچه‌ها اینجا مادر و پدرها ذوق‌زده‌اند و از همین ابتدا دست به موبایل می‌‌شوند تا عکس یادگیری فرزندشان با این عروسک‌های غول‌آسای مهربان را به ثبت برسانند.
اما آنچه بچه‌ها را هیجان‌زده خواهد کرد در دو سالن بالا و پایین کانون حجاب در حال برگزاری است. سومین جشنواره ملی بازی و اسباب‌بازی که هم فال است و هم تماشا. جشنواره‌ای که با بازدید از آن یک تیر و چند نشان خواهید زد. می‌‌توانید با خرید از بخش فروشگاهی، از تولید ملی حمایت و با حضور در بخش نمایشگاهی و فرهنگی فرزندانتان را با سرگرمی‌های جدید و بازی‌های بومی‌ و محلی ایرانی آشنا کنید. نشست‌های تخصصی علمی و ارائه راهکارها برای بهبود وضعیت تولید اسباب‌بازی ملی بخش دیگری از این جشنواره است.
همچنین اگر ایده‌ای خلاقانه برای طراحی و تولید اسباب‌بازی دارید اینجا فرصتی برای ارائه آن ایجادشده است. با ما در کانون حجاب همراه شوید. از 24 تا 28 مردادماه
.



جشنواره ملی بازی و اسباب‌بازی، به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارشده است. آدرس کانون را هم که حتما می‌‌‌دانید، تهران، خیابان فاطمی، خیابان حجاب. از ابتدای خیابان حجاب‌بنرها شما را به سمت کانون هدایت می‌‌کنند. البته اگر این تابلو‌ها نباشند کافی است رد بچه‌هایی را بگیرید که در گروه‌های چندتایی دست در دست مادران و پدران و مربیانشان راهی کانون می‌‌شوند. جشنواره بخش‌های مختلفی دارد اما بخش اصلی آن‌، که نمایشگاه و فروشگاه است در هر دو طبقه بالا و پایین کانون در جریان است.



بیش از 80 غرفه که همه از تولیدکنندگان داخلی  هستند و اکثر آن‌ها هولوگرام شورای نظارت بر اسباب‌بازی‌ را هم دریافت کرده‌اند و این به معنی است که در ایده و طراحی و تولید قوانین مربوط به شورای نظارت را نیز رعایت کرده‌اند. این فروشگاه‌ها انواع اسباب‌بازی‌ها برای گروه‌های سنی مختلف کودکان و نوجوانان را ارائه می‌دهند.
از اسباب‌بازی‌های رباتیک و سرگرمی‌های فکری تا عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌های مخصوص خردسالان چون لگو و … . از بین غرفه‌ها، چند غرفه هم هستند که بازدید از آن‌ها را نباید از دست دهید. آن‌هم غرفه‌هایی که  آثار دستی و هنرمندانه تولیدکنندگان ایرانی با ارائه می‌‌دهند، عروسک‌های بافتنی و پارچه‌ای با ویژگی‌ها و چهره‌ای کاملا ایرانی و خودروها و قطارها و موتورهای چوبی که همه کارِ دست است.
دو غرفه در کریدور میانی سالن پایین هم به فروش عروسک‌های بومی محلی ساخته‌شده توسط زنان روستایی اختصاص دارد که دیدنش حتی برای بزرگ‌سالان خالی از لطف نیست
.




بازی کنید، جایزه‌بگیرید

البته نگران نباشید حتی اگر قصد خرید هم نداشته باشید در اکثر غرفه‌ها امکان تست و بازی با اسباب‌بازی‌ها برای بچه‌ها وجود دارد. ورودی سالن طبقه بالا غرفه سرگرمی‌های سازنده فکری کانون قرار دارد. غرفه‌ای هشتاد متری که سرگرمی «رنگینه جادویی» بازی اصلی آن است و احجام مختلفی که کودکان با رنگینه جادویی می‌سازند در پایان روز مورد داوری قرار می‌گیرد و به بهترین آن‌ها جوایزی اهدا می‌‌شود، سازه هندسی، بندک، جورچین و بازی رایانه‌ای دهقان و حکمران از دیگر بازی‌های این غرفه هستند.
در سایر غرفه‌های این طبقه مهندسان کوچک می‌‌توانند در گروه‌های چند نفره چندساعتی را به ساخت ساختمان‌های کوچک شهری اختصاص دهند، با پیچ و مهره و ابزارهایی که دارند خودرو تعمیر کنند و با اسباب‌بازی‌های رباتیک، ماشین ردیاب بسازند.
در طبقه پایین در غرفه‌ای دیگر بچه‌هایی که تازه با یکدیگر دوست شده‌اند پای بردگیم‌های ایرانی نشسته‌اند و مادرهایشان را هم سرگرم بردگیم قدیمی و محبوب نسل‌های پیشین یعنی منچ کرده‌اند. دوزی عظیم جثه که مهره‌هایش هم قد و ارتفاع بازی‌کنندگانش است در سمت دیگری قرار دارد
.




داستان اسباب‌بازی‌ها

 منتها‌الیه دست راست سالن پایین نیز، فضایی به مساحت بیش از پانصد مترمربع صرفا به بازی‌های بومی و محلی اختصاص دارد. یک گروه بچه‌های هفت‌،هشت‌ساله خوشحال پشت سر هم دارند بالا و پایین می‌پرند و خانه‌های لی‌لی را یکی‌یکی به مقصد می‌‌رسند و گروه دیگر برای تصاحب دستمال بنفش مسابقه سرعت گذاشته‌اند.
هفت‌سنگ، یک قل دو قل، طناب‌کشی، گرگ و گله، آتش داری بالاترک و … بازی‌های دیگری هستند که سر بچه‌ها را در این روز مردادی حسابی گرم کرده‌اند و تحرک و نشاط را به جشنواره می‌‌آورد.




محله  اسباب بازی اما شاید متفاوت‌ترین بخش این نمایشگاه باشد. جایی که بچه‌ها خودشان اسباب‌بازی برای خود می‌‌سازند. آن‌هم از نوع اسباب‌بازی‌های بومی. در محله اسباب‌بازی که در همسایگی بخش بازی‌های بومی قرار دارد، مربیانی از چند استان سیستان، سمنان، کرمان و … حضور دارند و در کارگاه‌های آموزشی ساخت عروسک‌های پارچه‌ای، اسبک، عروسک‌های انگشتی، و عروسک‌های کاغذی را به کودکان و والدین آموزش می‌‌دهند و در طول این آموزش کودکان شنوای قصه‌های محلی هم خواهند بود چراکه هر اسباب‌بازی محلی از دل قصه‌ای بیرون آمده است.
حضور در این غرفه‌ها و کارگاه‌ها کاملا رایگان است
.




نشست‌های تخصصی

«طراحی، ایده‌پردازی و زیبایی‌شناسی محصول در صنعت اسباب‌بازی» و «طراحی ایرانی»، «نقش اسباب‌بازی در رشد و سلامت کودکان»، «‌شرکت‌های خلاق»، «طراحی ایرانی »، «کارگاه دوره آموزشی کاوشگر» و « کارگاه مقدماتی رباتیک» ویژه مربیان فرهنگ؛ عناوین چند نشست تخصصی و کارگاه‌هایی است که در این چهار روز برگزار خواهد شد.
غرفه مشاوره به والدین، رادیو کودک و معرفی عروسک‌های ثبت‌شده ایرانی بخش دیگری از فعالیت‌های این جشنواره است. در روز اختتامیه یعنی 28 مرداد نیز آثار برگزیده‌ای طراحی و تولید اسباب‌بازی که پیش از جشنواره به دبیرخانه ارسال‌شده و مورد داوری قرارگرفته معرفی خواهند شد و تسهیلاتی در مسیر تولید این آثار به برگزیدگان اعطا می‌‌شود.


*عکس‌ها از: محدثه طالبی


جشنواره تا 28 مرداد هرروز از ساعت 14 تا 22 در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری برپا است.


 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.