دکتر مؤمنزاده متخصص اطفال گفت: نشانههای اگزما وجود یک قرمزی بر روی پوست و ایجاد دلمه های زردرنگی بر روی آن است که ممکن است به همراه خارش نیز باشد. اگزما درمان قاطع ندارد و مادر باید پیشگیریهایی در حین شیر دادن به کودک داشته باشد.
دکتر مؤمنزاده در ادامه گفت: بهتر است که پروتئین شیر گاو به این کودکان داده نشود، پس بهتر است که مادر شیر و لبنیات را موقتاً تا زمانیکه کودک خوب شود، قطع نماید و در کنار این مورد از مواد آلرژیزا مانند: گوجهفرنگی، کیوی، موز، کاکائو، شکلات، بادامزمینی، وانیل، بستنی و مواد حساسیتزا، نه در هنگام شیردهی و نه هنگام تغذیه خود استفاده کند، زیرا امکان آن وجود دارد که این کودکان به یکی از این مواد حساسیت داشته باشند و در صورت عدم مصرف آنها کودک بهتر شود.
وی گفت: قاعدتاً مشخص نیست که این چرک خود به خود، خوب شود ولی قاعدتاً در بازدهی زمانی بین 2 ماه تا 2 سال، اگزمای کودک خوب میشود. امکان آن وجود دارد، تعدادی از کودکانی که اگزما دارند، در آینده آسم و آلرژی مبتلا شوند.
دکتر مؤمنزاده توصیه کرد: بهتر است که اگزما را با مقداری از موادی که حساسیتزا نیست، چرب نگه داشت تا خارش آن قسمت کم شود، ما قاعدتاً برای این منظور ویتامین A چشمی را برای صورت کودکان تجویز میکنیم.
درمان قطعی که اگزما را خوب کند، وجود ندارد و باید خود آن خوب شود، برای درمان موقت اگزوما از پمادها و کرمهای کورتون دار استفاده میشود اما نباید این پماد و کرمهای کورتون دار را زیاد مصرف کرد، زیرا جذب بدن میشود و ما توصیه میکنیم تا حداکثر 5 الی 7 روز به میزان 1 الی 2 مرتبه به صورت کودک مالیده شود و زمانیکه خوب شد، مصرف آن را قطع کنند و یا اگر فقط بهبود پیدا کرد، فقط از ویتامین A استفاده کرد.
وی در پایان گفت: اگر با مصرف پمادهای ذکر شده بهبودی حاصل نشد و یا میزان انتشار آن بیشتر شد، بهتر است که به دکتر پوست مراجعه کنند تا طبق دستور دکتر، داروخانه کرم ساختگی برای این کودکان تهیه کنند و به صورت کودک مالیده شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
برگرفته از سایت: نینی سایت