تأثیر مواد پروبیوتیک روی نوزادان

تأثیر مواد پروبیوتیک روی نوزادان

نی‌نی سایت: بررسی‌ها حاکی از آن است که افزودن مواد پروبیوتیک یا باکتری‌های خوب به غذای نوزادان در روزهای نخست پس از تولد احتمال ابتلا به اختلالات معده‌ای و روده‌ای را کاهش می‌دهد. بسیاری از بی‌خوابی‌ها و گریه‌های شبانه نوزادان به دلیل ناراحتی‌ها و دردهای معده و روده اتفاق می‌افتد.


مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد نوزادان تازه متولد شده‌ای که روزانه مقادیری از مواد پروبیوتیک مصرف می‌کنند، کمتر از سایر نوزادان از دردهای روده‌ای رنج می‌برند و در طول شبانه روز خواب آرام‌تری دارند. مواد پروبیوتیک نسبت به سایر داروها احتمال بروز یبوست و نیز برگشت اسید معده را در نوزادان 3 ماهه تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین، مصرف پروبیوتیک‌ها مراجعات مکرر والدین را به بیمارستان و مراکز درمانی به بهانه بی‌قراری‌های نوزادان، کاهش می‌دهد. ولی از سوی دیگر، تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود تا پزشکان این مواد را توصیه نمایند.


از سوی دیگر، برخی محققان بر این باورند که مواد پروبیوتیک ممکن است عوارض جانبی نیز برای نوزادان به همراه داشته باشد. پوشش مجاری روده‌ای کم‌تر رشد یافته و احتمال نفوذ برخی باکتری‌ها به جریان خون نوزاد وجود دارد. اختلالات کولیت روده‌ای، برگشت اسید معده و یبوست از جمله شایع‌ترین مشکلات نوزادان در ماه‌های اول زندگی به شمار می‌رود. محققان ایتالیایی در بررسی‌های خود حدود 554 نوزاد را مورد مطالعه قرار دادند و از والدین آنها خواستند تا زمان و مدت گریه کردن نوزادانشان را ثبت کنند. آنها پس از مطالعه این آمار و ارقام به این نتیجه رسیدند که مدت زمان گریه کردن و بی‌قراری نوزادانی که مواد پروبیوتک را در رژیم غذایی خود دریافت کرده بودند 38 دقیقه  کمتر از نوازدانی بود که از شبه داروها استفاده کرده‌اند و زمان گریه آنها 71 دقیقه بوده است.


از سوی دیگر، متوسط حرکات روده‌ای در نوزادانی که از مواد پروبیوتیک استفاده می‌کنند، 2.9 درصد و در نوزادانی که از شبه داروها استفاده می‌کردند 4.6 درصد است. علاوه بر این، حرکات روده‌ای در 4.2 درصد نوزادانی که از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌کنند، بالاتر است. محققان هنوز به علت دقیق تاثیرات مثبت پروبیوتیک‌ها پی نبرده‌اند ولی مطالعات مختلف نشان می‌دهد، میکروب‌های داخل روده نقش مؤثری در جذب غذا، حرکت روده و بسیاری از عملکردهای حیاتی روده‌ها ایفا می‌کنند.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.