با کودک بد غذا چطور برخورد کنیم؟

با کودک بد غذا چطور برخورد کنیم؟

نی‌نی سایت: والدین و به خصوص مادران همیشه با کودک بد غذای خود دچار تنش هستند و مدام اصرار می‌کنند تا وعده‌های غذایی خانواده را به فرزندانشان بخورانند و خم به ابرو نیاورد اما همیشه به این هدف نمی‌رسند. کودکان معمولا دوست دارند در هنگام صرف غذا بیشتر با آن بازی کنند تا غذایی را بخورند و اصراری به تمام کردن غذای داخل ظرف ندارند و این کاملا برخلاف انتظار مادران است. همین امر موجبات نگرانی مادران را فراهم می‌آورد ولی با کمی صبر همه چیز به راحتی قابل حل است.


اولین راه کاری که می‌توان به مادر یا پدر کودک بدقلق پیشنهاد داد این است که میز غذا را به میدان جنگ تبدیل نکرده و سعی در رعایت تنوع غذایی کودکتان داشته باشید. کشف غذاهایی که کودک به آنها علاقه دارد نیز می‌تواند اشتهای او را برای خوردن غذا افزایش دهد. ظرف غذا را در برابر فرزندتان قرار داده و اجازه دهید که خودش غذایش را بخورد زیرا اگر گرسنه شود در خوردن غذا تعللی نخواهد کرد.


مواردی پیش می‌آید که کودکان بدون داشتن تجربه غذایی، از خوردن آن سر باز می‌زنند. این اتفاق به ویژه در خصوص سبزیجات پخته که طعم و مزه خاصی پیدا می‌کنند، بیشتر رخ می‌دهد. گاهی کودکان ترجیح می‌دهند قبل از خوردن سبزیجات، آن ها را تست کنند و حتی ممکن است از خوردن آن خودداری کنند. در این لحظه نباید برخورد یا رفتار تندی با کودک داشت.




به کودکتان حق انتخاب بدهید تا غذایش را خودش انتخاب کرده و آنچه دوست دارد، بخورد. در این میان تزئین ظرف غذای کودک و استفاده از مواد غذایی با رنگ‌های متنوع و دوست داشتنی می‌تواند اشتهای او را به غذا خوردن دو چندان کند.


خوردن میان وعده‌ها و نوشیدنی در طول روز و نزدیک به ساعات صرف غذا می‌تواند کودک را سیر کرده و مانعی برای غذا خوردن او باشد. البته این مسئله با گرسنه نگه داشتن کودک متفاوت است به طوری که در ساعت‌های نزدیک وعده اصلی غذایی باید به اندازه‌ای به کودک نوشیدنی و غذا داد که اشتهای او را از بین نبرد و به بالا بردن اشتهای کودک نیز کمک کند. هر کودک باید روزانه 6 وعده غذایی بخورد که شامل 3 وعده اصلی و 2 تا 3 میان وعده است. اما هله هوله خوری‌هایی که بین این وعده‌ها صورت می‌گیرد اشتهای او را برای وعده‌های اصلی غذا کاهش می‌دهد. تهیه برنامه غذایی نیز می‌تواند موثر باشد.


مصرف روزانه یک دوم تا سه چهارم فنجان مایعات بدون قند برای کودکان کفایت می کند. آن ها باید در طول روز 2 تا 2 فنجان و نیم شیر مصرف کنند.


کودکان معمولا تمایل زیادی به مصرف غذاهای شیرین و به طور کلی شیرینی جات به خصوص در وعده صبحانه دارند. قرار دادن مواد غذایی شیرین در این وعده می‌تواند آن ها را به صبحانه خوردن ترغیب کند. اسنک‌هایی که شیرینی طبیعی دارند مانند ماست کم چرب و انواع میوه‌ها گزینه مناسبی برای وعده صبحانه به شمار می‌روند. استفاده از شیرینی و شکلات به عنوان جایزه و تشویق می‌تواند آن ها را بد عادت کند بنابراین باید به طور متعادل از این مواد در رژیم غذایی استفاده کنید.


برخلاف تصور والدین که فکر می‌کنند کودکشان کم غذا می‌خورد، معمولا بیشتر آن ها به اندازه نیاز روزانه خود تغذیه کرده و به اندازه انرژی صرف شده در طول روز از وعده‌های روزانه استفاده می‌کنند ولی در صورت مشاهده مشکل کم خوری، بهتر است به جای درگیری با آن‌ها، به متخصص کودکان مراجعه کنید.


مفرح کردن وعده‌های غذایی و بازی با کودک در زمان صرف غذا اشتها و تمایل آن ها را به مصرف غذا افزایش می‌دهد. صرف غذا در مکان‌های متنوع نیز می‌تواند تأثیر به سزایی داشته باشد. گاهی می‌توان از برخی مواد غذایی مورد علاقه کودک مانند بستنی یا شیرینی و شکلات به عنوان تشویق بین وعده غذایی استفاده کرد تا کودک به غذا خوردن ترغیب شود. گاهی سلیقه غذایی کودک با خانواده متفاوت بوده و تهیه غذای ویژه برای کودکی که بدقلقی می‌کند فکر بسیار خوبی است و احترام گذاشتن به سلیقه و انتخاب او می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد.


برای پخت و طبخ غذا از کودکان کمک بگیرید، این کار علاقه او را به خوردن غذاهایی که خودش در آماده کردن آن نقش داشته، افزایش می‌دهد. قرار دادن الگویی برای کودکان در غذا خوردن می‌تواند راه‌گشا باشد. در این میان پدر و مادر بهترین الگوی کودک در زمان غذا خوردن هستند. اشتیاق والدین در زمان صرف غذا می‌تواند تمایل کودک را افزایش دهد.


حذف تنقلات و میان وعده‌های شیرین و شور و مصرف زیاد آن در طول روز اشتهای کودک را برای وعده اصلی غذایی کم می‌کند. تنها در شرایط خاص و به صورت تنوعی به کودکتان از این مواد غذایی بدهید. توجه به نشانه‌ها از سوی کودک می‌تواند کمک کننده باشد. به عنوان مثال، زمانی که کودک به جای خوردن غذا، آن را در اطراف خود پخش می‌کند، نشان دهنده این است که سیر است و تمایلی به خوردن غذا ندارد. اصرار به خوردن غذا مشکلاتی چون پرخوری و افزایش وزن را برای کودک در پی خواهد داشت. مقدار غذا را همیشه به انتخاب کودک بگذارید.


بیشتر کودکان با رسیدن به سن مدرسه و در زمان خوردن غذا بدقلقی می‌کنند. برای از بین بردن این رفتار در کودک بهتر است از مقدار کم غذا شروع کرده و تشویق او برای خوردن این مقدار می‌تواند مفید باشد. ولی صحبت و نصیحت کردن او ممکن است واکنشی معکوس در پی داشته باشد پس بهتر است در این خصوص با متخصص  کودک مشورت کنید.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.