• دارولایف
  • /
  • گوناگون
  • /
  • با عدم درمان به موقع بیماری مزمن التهابی لگن، بیمار در معرض خطر ناباروری قرار می گیرد

با عدم درمان به موقع بیماری مزمن التهابی لگن، بیمار در معرض خطر ناباروری قرار می گیرد

با عدم درمان به موقع بیماری مزمن التهابی لگن، بیمار در معرض خطر ناباروری قرار می گیرد

عفونت های داخلی لگن سومین گروه از عفونت های شایع در زنان است. این عفونت میزان گلبول های سفید خون را افزایش می دهد و اگر این عفونت در حالت حاد به خوبی درمان نشود، امکان بروز چسبندگی و ایجاد عوارضی در داخل لگن را بالا می برد که این امر باعث انسداد لوله ها و در نهایت نازایی می شود.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی- ابن سینا، دکتر سرور اسدی، متخصص بیماری های عفونی و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: بیماری التهابی لگن (PID)، عفونت لوله های فالوپ و اعضای تناسلی زنان است و این بیماری معمولاً با عفونت های زنانه از قبیل سوزاک و عفونت قارچی کلامدیا ایجاد می شود.


اسدی به تشریح برخی علایم این بیماری پرداخت و عنوان کرد تب و درد در ناحیۀ اطراف استخوان لگن، ترشح واژینال، خونریزی قاعدگی غیرطبیعی، درد در حین ادرار کردن و مقاربت از جمله علایم شناخته شده این بیماری به شمار می روند.


وی در ادامه تأکید کرد: اگر بیماری التهابی لگن درمان نشده باقی بماند، بیمار در معرض خطر ناباروری، بارداری خارج رحمی، زخم شدن و درد مزمن لگن قرار می گیرد.


عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در رابطه با علل شایع بیماری التهابی لگن یا به عبارتی دردهای مزمن لگنی خاطر نشان کرد: این بیماری با انواع مختلفی از باکتری ها ایجاد می شود که شایع ترین آنها ارگانیسم هایی هستند که از گروه بیماری های مقاربتی به شمار می روند.


این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه بیماری التهابی لگن می تواند از لوازم جراحی نیز انتقال یابد، تصریح کرد: عفونت زمانی آغاز می شود که ارگانیسم ها از واژن و گردن رحم به سمت اعضای تناسلی داخلی حرکت کرده، سبب آلوده شدن و ایجاد التهاب در بافت نموده که می تواند منجر به انسداد لوله های فالوپ شود که به ناباروری می انجامد.


اسدی افزود: اگر در اثر زخم شدن بافت یکی از لوله های فالوپ تنها به میزان جزیی مسدود شود، تخمک ممکن است به رحم نرسیده، در لوله باقی بماند و در صورت بارور شدن، حاملگی خارج رحمی رخ دهد.


عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، درمان بیماری التهابی لگن شامل مصرف یک یا دو عدد آنتی بیوتیک با نظر پزشک مربوطه دانست و تأکید کرد: مؤثرترین روش پیشگیری از بیماری التهابی لگن، پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی است.


گفتنی است جهت آشنایی زوجین با بیماری عفونت های مزمن لگنی این هفته شنبه مورخ 26/7/93، ساعت 19 در برنامه ای با عنوان «پایان ناباروری» که با همکاری مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، از شبکه چهار پخش می شود به بحث و بررسی خواهیم پرداخت.


افزایش آگاهی زوجین درباره ناباروری، بررسی مشکلات پیش روی درمان ناباروری در کشور اعم از مراجعه به مراکز غیر تخصصی درمان و باورهای غلط در درمان ناباروری از مهم ترین اهداف این برنامه است که با حضور متخصصان بررسی شود.


 


 


منبع: پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا


برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.