الگوهای معمول خواب نوزاد کدامند؟
در چند هفته اول نوزادان در حدود 17 تا 18 ساعت در روز می خوابند؛ این عادت در حدود ماه سوم به 15 ساعت در روز می رسد. ولی حداقل در دو ماه اول تقریباً هیچگاه در یک نوبت بیش از سه تا چهار ساعت، خواه در طول روز یا شب، نمی خوابند. این بـدان معناسـت که شما نیز بیـش از این نمی توانید بی وقفه بخوابید. در طول شب، شما باید بیدار شده به نوزاد شیر بدهید و پوشک او را عوض کنید و در طول روز با او بازی هم خواهید کرد. در حالی که بسیاری از نوزادان در حدود 8 هفتگی تمام شب را میخوابند بعضی دیگر تا 5 یا 6 ماهگی به این مرحله نمی رسند. از همان ابتدا، شما با آموزش دادن به نوزادتان می توانید عادات خوب خواب را در نوزادتان به وجود آورید.
چگونه می توانید خواب نوزاد خود را تنظیم کنید؟
علائم خستگی نوزاد را فرا گیرید
برای شش تا هشت هفته اول نوزاد قادر نخواهد بود که بیش از 2 ساعت بی وقفه بیدار بماند. اگر سعی کنید بیش از این مدت او را بیدار نگه دارید، او بیش از حد خسته خواهد شد و ممکن است در بخواب رفتن مشکل پیدا کند. استفاد ه از قنداق که روشی قدیمی برای پیچیدن نوزاد است ممکن است در طول ماه اول احساس امنیت و آرامش در او ایجاد کند و راحت تر بخوابد.
به علائم خواب آلوده بودن نوزاد توجه کنید. آیا او چشمانش را می مالد، گوشش را می کشد و یا دور چشمانش حلقه سیاه به وجود می آید؟ اگر متوجه این علائم و یا سایر علائم خواب آلودگی شدید فوراً او را در رختخواب بگذارید. شما به زودی در مورد ریتم و الگوی خواب نوزاد خود حس ششم پیدا خواهید کرد و به طور غریزی خواهید فهمید که چه موقع برای خواب آماده است.
اختلاف روز و شب را به نوزاد آموزش دهید.
بعضی از نوزادان درست زمانیکه شما می خواهید به رختخواب بروید کاملاً بیدار می مانند. برای ماه های اول شما قادر نخواهید بود زیاد این حالت را از بین ببرید. ولی وقتی نوزاد به 2 هفتگی برسد می توانید اختلاف روز و شب را به او آموزش دهید.
وقتی نوزاد در طول روز بیدار و هشیار است تا آنجا که ممکن است با او بازی کنید. خانه و اتاق او را روشن و پرنور نگه دارید و صداهای معمولی خانه نظیر زنگ تلفن و تلویزیون را کم نکنید. اگر مایل است در طول مدت شیر خوردن بخوابد او را بیدار کنید. هنگام شیر دادن در طول شب با او بازی نکنید. نور و صدا را کم کنید و با او زیاد صحبت نکنید. خیلی سریع او باید دریابد که شب هنگام باید بخوابد.
به او این فرصت را بدهید که خودش بخواب رود.
وقتی نوزاد به 6 تا 8 هفتگی می رسد به او فرصت بدهید که خودش بخواب برود. چگونه؟ جودی مندل، مدیر مرکز طب خواب در دانشکده پزشکی MCP-Hahnmann در فیلادلفیا و نوسینده «خوابیدن در طول شب: چگونه نوزادان، کودکان نوپا و والدین آنها می توانند در طول شب خواب بهتری داشته باشند» پیشنهاد می کند که وقتی نوزاد خواب آلوده است ولی هنوز بیدار است او را روی تخت قرار دهید. وی توصیه می کند که کودکان را حتی در این سن خیلی پایین تکان ندهید و آنها را هنگام خوابیدن در آغوش نگیرید. مندل می گوید «والدین فکر میکنند که اعمال آنها در این سن تاثیری در کودک ندارد. کودکان عادات خواب خود را فرا می گیرند. اگر در هشت هفته اول پس از تولد هنگام خواب او را تکان دهید، چطور ممکن است در آینده انتظار دیگری داشته باشید؟»
چگونه ایمنی نوزاد را هنگام خواب برقرار سازید؟
بهترین راه برای حفظ نوزاد از سندرم مرگ ناگهانی وسایر خطراتی که هنگام خواب وی را تـهدیـد می کند فراگیری قواعد خواب ایمن است. از مرتب بودن گهواره یا تختخواب و یا هرجای دیگری که نوزاد را هنگام خواب قرار می دهید اطمینان حاصل کنید.
ایجاد ایمنی در محل خواب
در محل خواب نوزاد بالش یا کوسن قرار ندهید زیرا با وجودیکه ممکن است راحت به نظر برسد محیط خواب ایمنی برای نوزاد نخواهد بود. نوزاد برای خواب نیاز به سطحی صاف و در عین حال سفت دارد. حیوانات و اسباب بازی ها را نیز از محیط خواب نوزاد دور سازید.
دقت کنید که نرده های تخت نوزاد بیش از 5 تا 6 سانتیمتر از هم فاصله نداشته باشد تا مطمئن باشید که سر نوزاد نمی تواند از آن عبور کند. همچنین مطئن شوید که تشک برای تخت نوزاد اندازه است؛ نباید بتوان بیش از دو انگشت بین تشک و دیواره تخت نوزاد وارد کرد.
نوزاد را به پشت بخوابانید
خوابادن نوزاد به پشت احتمال بروز سندرم مرگ ناگهانی را کاهش می دهد. کارشناسان معتقدند که از سال 1994 که سطح آگاهی جامعه در مورد خواباندن نوزاد به پشت افزایش یافته است، حدوداً جان 2000 نوزاد نجات داده شده است.
برگرفته از سایت: نینی سایت