آفتاب سوختگی

آفتاب سوختگی

بهترین راه درمان آفتاب سوختگی چیست؟


ابتدا به پزشک تلفن کنید. آفتاب سوختگی در کودکان زیر یک سال خطرناک تر از آنست که به نظر می آید. پزشک کودک شما در مورد علائم آفتاب سوختگی سوالاتی می کند و ممکن است از شما بخواهد تا او را برای معاینه نزدش ببرید تا مطمئن شود نیاز به درمان فوری ندارد. باید مقدار زیادی مایعات از جمله شیر به او بخورانید تا حالش بهتر شود و مایع از دست رفته در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب جبران شود. برای بهبود ناحیه سوخته پارچه ای تمیز را در آب سرد بخیسانید و بعد فشار دهید تا آب آن خارج شود و سپس به مدت 10 تا 15 دقیقه به آرامی روی پوست سوخته کودک قرار دهید و این عمل را چند بار در طول روز تکرار کنید ولی مراقب باشید تا کودک سردش نشود.


ممکن است کودک شما از حمام سرد هم خوشش بیاید. برای آنکه حمام دلچسب تر شود مقدار کمی جوش شیرین و یا عصاره بلوط به آن بیفزائید. پوست کودک را پس از استحمام خشک کنید اما حوله را روی پوست نمالید. سپس یک لوسیون مرطوب کننده غیرالکلی و یا ژل آلوئه ورا روی پوست او بمالید تا خارش را کاهش دهد. با شروع پوسته ریزی در محل سوختگی خارش تشدید می گردد.


از پزشک خود در مورد استفاده از استامینوفن یا بروفن کودکان برای تسکین درد سوال کنید. (از مصرف آسپرین بپرهیزید زیرا ممکن است کودک را در معرض خطر ابتلا به سندرم Reye قرار دهد).


به کودک لباسهای آزاد بپوشانید تا پوست سوخته او را تحریک نکند و تا زمان بهبودی کامل او را جلوی آفتاب نبرید زیرا خطر آفتاب سوختگی مجدد بسیار بالاست.


آنچه نباید انجام دهید:




  • از مصرف ترکیبات حاوی وازلین روی پوست کودک بپرهیزید. وازلین از تعریق و دفع حرارت پوست جلوگیری می کند. این امر در مورد مصرف کره و روغن ها نیز صادق است.



  • از مصرف پماد یا اسپری های کمک های اولیه که حاویی بنزوکائین هستند، بپرهیزید زیرا ممکن است باعث تحریک پوست و واکنشهای آلرژیک شوند.



  • از قرار دادن یخ یا مخلوط آب و یخ بر روی پوست کودک بپرهیزید.



  • تاول ها را نترکانید زیرا تاولها برای محافظت از لایه های زیرین پوست تشکیل می شوند و ترکاندن آنها ممکن است به عفونت بیانجامد. اگر تاول خودبخود باز شد به آرامی پوست مرده را از روی آن بردارید و یک پماد آنتی بیوتیک نظیر نئوسپورین در محل آن قرار دهید.


چرا آفتاب سوختگی خطرناک است؟


آفتاب سوختگی نوعی سوختگی پوست است. پوست کودک شما بسیار لطیف و حساس است بنابراین خیلی سریع می سوزد. اگر آفتاب سوختگی از نوع سوختگی درجه یک باشد علائم آن قرمزی، تورم خفیف و درد است. سوختگی درجه دو که خطرناک تر است، دردناک تر از سوختگی درجه یک است و قرمزی، تورم و تاول های بیشتری دارد. سوختگی درجه یک معمولا در عرض 2 تا 5 روز بهبود می یابد ولی بهبودی سوختگی درجه دو ممکن است 2 هفته طول بکشد.


سایر علائم یک سوختگی خطرناک عبارتند از تب یا درد شدید یا استفراغ، لرز یا هذیان. اگر کودک مدت زیادی در معرض آفتاب قرار داشته است ممکن است در معرض خطر گرما زدگی نیز قرار داشته باشد.


اگر کودک پس از آفتاب سوختگی پوسته ریزی کند، باید چه کنم؟


اگر کودک پس از آفتاب سوختگی پوسته ریزی کند نگران نشوید زیرا این بخشی از روند طبیعی بهبودی است. پوسته ریزی معمولا 3 تا 10 روز پس از آفتاب سوختگی شروع می شود.


آیا آسیب پوستی دراثر آفتاب سوختگی نگران کننده است؟


بله، نگران کننده است. 70 تا 90% از زمانیکه هر فرد در طول عمرش در آفتاب قرار می گیرد در 20 سال اول زندگی است. قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش اولین عامل ایجاد تمام انواع سرطان پوست است. بعضی از مطالعات نشان می دهند که آفتاب سوختگی شدید در دوران کودکی ممکن است منجر به ملانوم که کشنده ترین نوع سرطان پوست است شود. افرادی دارای پوست و موی روشن یا کک مک و کسانیکه چشم های آنها آبی یا سبز است بیش از سایرین در معرض خطر آسیب های مختلف پوستی از جمله سرطان پوست هستند ولی به هر حال اشعه آفتاب برای همه مردم خطرناک است.


چگونه می توان ازآفتاب سوختگی کودک پیشگیری کرد؟


پیشگیری از آفتاب سوختگی مشکل نیست ولی باید در این باره سعی و دقت کرد. بنا بر توصیه انجمن متخصیص اطفال آمریکا، کودکان کمتر از 6 ماهه نباید از پمادهای ضد آفتاب استفاده کنند بنابراین تا رسیدن به این سن باید تا آنجا که مقدور است او را از آفتاب دور نگهدارید. هنگام خروج از خانه لباس آستین بلند و شلوار بلند به او بپوشانید و کلاه لبه دار سرش بگذارید.


وقتی به 6 ماهگی رسید باید وقتی او را در فضای باز نگه میدارید شلوار بلند و لباس آستین بلند به او بپوشانید. برای بازی او را به محل های سایه ببرید و بخاطر داشته باشید که بین 10 صبح و 4 بعد از ظهر آفتاب بیشترین ضرر را دارد و اشعه ماوراء بنفش می تواند در تمام طول روز، تمام فصول و روزها و حتی روزهای ابری به پوست آسیب بزند.


روی قسمت های باز بدن از پمادهای ضد آفتاب بدون PABA که SFP آنها تقریباً 15 است، بمالید و تقریباً 30 دقیقه قبل از خروج از خانه این کار را انجام دهید تا وقت برای جذب کافی باشد.


 


 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.