نی نی سایت: آیا در سه ماههی دوم یا سوم بارداری هستید و سر و کلهی یک تودهی پستانی در سینهتان پیدا شده است؟ نگرانید که این توده یک توده بدخیم باشد؟ بنابراین ما برای پاسخ به این پرسشها و برطرف کردن نگرانی مادران باردار، با پریسا الماسی، کارشناس مامایی، درباره این تودهها، آنچه باید دربارهی این عارضه بدانید و آنچه میتوانید انجام دهید گفتگو کردیم.
مسدود بودن مجرای شیر یا توده سرطانی؟
اگرچه یافتن یک تودهی پستانی ترسناک است و ممکن است فورا فکر خانمها به سمت سرطان برود، اما خاطرجمع باشند که این توده خیلی ناچیزتر از آن است که فکرش را بکنند. ابتلا به سرطان پستان در دوران بارداری بسیار نادر است مخصوصا اگر سنشان کمتر از 35 سال باشد. ممکن بسیاری از تغییراتی که در سینههایشان اتفاق میافتند به دلیل بارداریبرجستهتر، سنگینتر و محکمتر از قبل باشند.
درواقع اگر خانمها در سهماههی دوم یا سوم بارداری هستند، محتملترین توضیح برای این توده، مسدود بودن مجرای شیر است.
منشا به وجود آمدن این توده چیست؟
حتی در آغاز سهماههی دوم بارداری،سینههایخانمها در حال آماده شدن برای شیر دادن به نوزاد هستند و گاهی اوقات در این فرایند، یک مجرای شیر میتواند مسدود یا بزرگ شود. چطور میتوانی اطمینان پیدا کرد؟ مجراهای شیر مسدود شده معمولا سفت هستند و تودههای قرمزی دارند که به لمس کردن حساسند اما بعد از چند روز خود به خود برطرف میشود. این تودهها ممکن است دوباره به همین طریق بروز کنند و شایع شوند. خوشبختانه این برجستگیهای دردناک نشانهی آن است که بدنتان دارد خودش را برای شیر دادن به نوزاد آماده میکند و اگر خانمها شیر دادن با سینه را انتخاب کنند، ریسک ابتلا به سرطان سینه سالها بعد در زندگیشان کاهش مییابد.
درمان درد!
– برای بهتر شدن حس درد، یک کمپرس آب گرم را بهطور منظم روی محل تودهها بگذارید.
– در هنگام دوش گرفتن، روی آن ناحیه آب گرم بریزید.
– ماساژ دادن مجرا میتواند به باز شدن ذخایر شیر و از بین رفتن توده کمک کند.
– خانمها نباید به مدت زیاد از سینهبند بهویژه سینهبندهای اسفنجی استفاده کنند.
اگر تودهخود به خود از بین نرفت یا بدتر شد، باید به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که این توده عفونی نیست.
اگر توده بدخیم بود چه کنیم؟
تودههای سرطان سینه معمولا وقتی اولینبار ظاهر میشوند،دردناک نیستند و خود به خود با ماساژ و آب گرم از بین نمیروند. اما اغلب تشخیص تودههای خوشخیم از تودههای سرطانی حتی برای پزشکان هم دشوار است. چون با این که احتمال ناچیزی برای بروز این بیماری در بارداری وجود دارد، اما باز هم امکان دارد وقتی شما باردار هستید، دچار سرطان سینه شوید.
بنابراین هر چیز مشکوکی که در سینههایتان کشف کردید به پزشکتان اطلاع دهید. منتظر نمانید تا بعد از زایمان این تودهها را معاینه و چک کنید. چون بافت سینهتان بعد از زایمان متراکمتر و برجستهتر میشود. اما خیلی مهم است که شما به محض احساس کردن این توده برای تشخیص دقیق آن به پزشک مراجعه کنید.
برگرفته از سایت: نینی سایت