«هدیه»دادن از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند!

«هدیه»دادن از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند!

نی‌نی سایت: نداسادات بنی کمالی/ ما به مناسبت‌های مختلف به یکدیگر هدیه می‌دهیم. هدایایی مثل هدیه تولد یا هدیه روزی با عنوان خاص که به اطرافیان‌مان مرتبط باشد، مانند روز معلم یا روز کارگر یا روز پزشک و… یا هدیه سال نو که عیدی نامیده می‌شود و بیشتر از طرف بزرگ‌ترها به کوچک‌ترها داده می‌شود. همه ما خاطره‌­های شیرینی از هدیه­‌هایی که گرفته‌­ایم و داده­‌ایم در گوش‌ه­ای از ذهن‌مان داریم که با یادآوری آن، لبخند زیرپوستی روی صورت‌مان نقش می‌­بندد و سرمست‌مان می‌کند. اما شاید به این فکر نکرده باشیم که هدیه دادن و هدیه گرفتن چه تاثیری می‌تواند روی روان خودمان و اطرافیان‌مان داشته باشد. 



هدیه‌دادن از چه موقع باب شد؟
هدیه دادن یکی از رسومی است که از گذشته در فرهنگ ایرانیان بوده است. کوچک‌ترهایی که در مناسبت‌های خاص مانند سال نو برای دست‌بوسی نزد بزرگ‌ترها می‌رفتند از بزرگ‌ترها هدیه کوچکی را به عنوان شادباش دریافت می­‌کردند و برایشان نه اندازه و نوع هدیه بلکه شادی که از هدیه دادن و هدیه گرفتن حاصل می‌­شد، مهم بود.
این رسم از دیرباز مورد توجه افراد بوده و به اندازه قدمت تمدن انسان سابقه دارد. در حقیقت هزاران سال است که مردم با به راه انداختن مراسم و جشن‌­های مختلف به یکدیگر هدیه می‌­دهند. بنا به تحقیقات انجام شده هدیه بخش مهمی از روابط و تعاملات جوامع انسانی را در بر می‌گیرد و تعریف مشخصی از این روابط ایجاد می‌کند. هدیه پیوند بین اعضای خانواده و دوستان و حتی طرف­‌های کاری و تجاری را محکم می‌کند.


چرا به هم هدیه می‌دهیم؟
مردم وقتی به یکدیگر هدیه می‌دهند اول از همه نشان می‌­دهند که برای یکدیگر ارزش قائل هستند و به یکدیگر اهمیت می­‌دهند. همچنین موجب می‌­شود به یکدیگر بیشتر فکر کنند و توجه نشان دهند. اگرچه مفهوم هدیه در فرهنگ­‌های مختلف، گاهی متفاوت است اما در اصل نشان دهنده توجهی است که افراد به یکدیگر ابراز می­‌کنند و باعث شادی افراد می‌شود. فرقی هم نمی‌کند که جشن تولد باشد یا عید نوروز و یا مراسم فارغ‌التحصیلی. 


روانشناسان چه می‌گویند؟
در حقیقت هدیه دادن و گرفتن، باعث ترشح هورمون “سروتونین” می­‌شود که در مغز افراد تنظیم کننده حالات روحی­‌شان است. طبق یافته‌­های جدید افرادی که عیدی و یا هدیه می‌دهند بیش از افرادی که آن را دریافت می‌کنند در خود احساس رضایتمندی و شادی می‌کنند.
تحقیقات نشان داده که هدیه دادن به‌مراتب بیش از گرفتن آن شادی­‌آور است و وقتی این عمل به عادتی در زندگی تبدیل شود، مسلما می‌­تواند جلوی افسردگی را بگیرد. زیرا فرد هدیه‌دهنده از اینکه توانسته دیگری را شاد کند احساس با ارزش بودن می‌­کند. در واقع هدیه دادن را می‌توان در ردیف کارهای نوع دوستانه قرار داد. به ویژه زمانی که این کار بدون چشم‌داشت و توقع تلافی و جبران انجام شود، بسیار فرح بخش است.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.