نی نی سایت: حتما شما هم خانمهای بارداری را که تا چند قدم راه میروند نفس کم میآورند، دیدهاید و در این شرایط دلتان به حالش سوخته است. اما شاید شما و آن خانم باردار ندانید که بخش زیادی از این تنگی نفس به نوع تنفس بستگی دارد. بنابراین ما از سکینه بهبودی، کارشناس مامایی، درباره تمرین تنفسی در دوران بارداری پرسیدیم.
بهبودی با اشاره به این که تنها یک تمرین تنفسی در دوران بارداری وجود دارد که نقش بسیار مهمی در سلامتی مادر بازی میکند، میگوید: در بارداری یک نوع تنفس داریم که اگر خانمی آن را در بارداری تمرین کند به غیر از استفاده از فواید آن در دوران بارداری،زایمان راحتتری هم خواهد داشت. برای مراحل مختلف زایمان تکنیکهای مختلفی وجود دارد که آنها را به خانمهای باردار آموزش میدهیم.
بهبودی درباره این تکنیک تنفسی توضیح میدهد: نوع تنفس شکمی در بارداری به این شکل است که برای عمل دم، یک نفس عمیق کشیده و شکم را پر میکنیم و سپس در بازدم، با انقباض عضلات شکم، تمام نفسی را که گرفتهایم بیرون میدهیم. این حرکت باعث میشود که خانمای باردار به تنفسشان آگاه شوند. چون در حالت عادی برعکس این روند نفس میکشند بهطوری که در دمشکمشان فرو میرود و در بازدم برآمده میشود.
طبیعی است که اوایل تمرین کردن این نوع تنفس سخت است چون مادران به تنفس دیافراگمی (طرز تنفس رایج) عادت کردهاند. اما اگر برای اولین بار دستشان را بگذارند روی شکمشان، موقع دم گرفتن، شکمشان برآمده میشود و دستشان را هل میدهد. در بازدم هم با غنچه کردن لبها هوا را بیرون میدهند. همین فوت کردن علاوه بر خارج شدن هوا، باعث انقباض عضلات شکم نیز میشود. این تکنیک تنفس به قدری مهم است که در همه جلسات کلاسهای بارداری تکرار میشود.
این کارشناس مامایی، میگوید: خانمها باید برای دم 3 شماره و برای بازدم 4 شماره بشمارند چون در این تنفس، تأکید بر بازدم طولانیتر است. خانمهایی که تازه این تکنیک را شروع کردهاند، میتوانند دم را در 2 شماره و بازدم را در 3 شماره انجام دهند.
انجام این تنفس به این دلیل است که خانمهای باردار به خودشان آگاه شوند که این آگاهی باعث تنآرامی میشود. بر همین اساس بهبودی میگوید: ما در کلاسهای بارداری به خانمهای باردار میگوییم که هر وقت در خانه دچار تنش شدند، از آنجا که تنش و استرس برای جنین اصلا خوب نیست، بدنشان را شل کنند و یک تنفس آگاهانه شکمی انجام دهند. حدودا 10 تنفس آگاهانه شکمی باعث میشود که تنش از آنها دور شود. بنابراین در این نوع تنفس، تاکید بر دم عمیق و بازدم طولانی است.
برگرفته از سایت: نینی سایت