نی نی سایت:بر اساس این مطالعه که بر روی 100 زن مبتلا به ناباروری با علت سندرم تخمدان پلی کیستیک صورت گرفت مشخص شد که اصلاح کمبود ویتامینD3، شانس لانه گزینی جنین و همچنین دو قلویی را افزایش می دهد. دکتر فرناز فاطمی، فوق تخصص ناباروری زنان و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در این باره گفت: این مطالعه نشان داد در افرادی که کمبود ویتامین آنها اصلاح شده بود، میزان بارداری تا 2.6 برابر افزایش یافت. اصلاح ویتامینD3 در خانمهای نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند با بهبود مقاومت به انسولین ، شانس لانه گزینی جنین را افزایش دهد.دکتر فاطمی همچنین بر نقش ویتامین E در افزایش شانس باروری تاکید و اضافه کرد: ویتامین E از طریق بهبود ترومبوز عروقی در بیماران و افزایش خونرسانی به اندومتر رحم می تواند باعث افزایش شانس لانه گزینی جنین شود.
وی تشریح کرد: در این مطالعه تاثیر مصرف همزمان ویتامینD3 و ویتامین E بر بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که تحت درمان های کمک باروری (IVF) بودند، بررسی شد.این عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا عنوان کرد: در شرایط عادی، تحریک تخمک گذاری و سیکل IVF باعث افزایش عوامل اکسیداتیو استرس و کاهش آنتی اکسیدانها می شود. در حالیکه اگر بتوان با استفاده از مکملهای آنتی اکسیدان، سطح فاکتورهای اکسیداتیو استرس را در خون و مایع فولیکولی کاهش و آنتی اکسیدانها را افزایش داد، شانس باروری افزایش می یابد.دکتر فرناز فاطمی افزود: در این مطالعه با مصرف روزانه 400 میلی گرم ویتامین E و هر دو هفته 50 هزار واحد ویتامین D3 به مدت دو ماه ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ( TAC) افزایش نیافت و MDAبه عنوان عامل اکسیداتیو استرس کاهش نیافت که این نیاز به مطالعات بعدی را با دوز بیشتر داروهای آنتی اکسیدان و مدت زمان بیشتر مصرف آن¬ها مطرح می کند.
وی تاکید کرد: ولی در هر صورت علی رغم اینکه تغییر قابل توجهی در فاکتورهای اکسیداتیو استرس دیده نشده مصرف همزمان مکمل ویتامین E وD3 با تاثیر بر میزان گیرندگی اندومتر و افزایش لانه گزینی باعث افزایش قابل توجه میزان بارداری و دو قلویی می شوند.
منبع:سلامت نیوز
برگرفته از سایت: نینی سایت