مادران در مدت زمان بارداری تغییرات جسمی و رحمی بسیاری را تجربه میکنند که بایستی مهارتهای مختلفی را برای مقابله با آنها فرا بگیرند. اگر مادران مهارت مبارزه با تغییرات روحی و جسمی را نداشته باشند دچار استرس میشوند و استرس به معنای آسیب و تهدیدی جدی برای جنین محسوب میشود. این روزها که روزهای پراسترسی به دلیل شیوع کرونا در کل جهان است شما مادران باید بدانید که استرستان چطور رشد جنین را مختل میکند.
اگر جزو زنانی هستید که درصدد باردار شدن هستند، توصیه میشود قبل از هر اقدامی بر استرس، تشویش و نگرانی خود غلبه کنید زیرا استرس زیادی میتواند شانس مادر شدن شما را کاهش دهد. استرس با بروز بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، برهم خوردن خواب، سردرد، کاهش یا افزایش اشتها و … بروز میکند که تاثیر مستقیمی بر رشد جنین دارد. محققان معتقدند، تداوم حس استرس در مادران باردار میتواند با زایمان زودرس، عدم رشد کافی جنین یا رفتارهای نا به هنجار در رفتارهای آینده کودک را به همراه داشته باشد.
هرگونه استرسی که باعث برهم خوردن آرامش، حس نرمال و معمولی مادران شود، خطرناک است. استرس میتواند به دلایل بسیاری مانند از دست دادن شغل یا همسر، نگرانیهای مالی و … بروز کند. مادران باردار بایستی برای حفظ سلامت خود و فرزندنشان به کنترل استرس پرداخته و بر آن فائق آیند تا نه تنها زایمان بیخطری را پشت سر بگذارند بلکه نوزادشان نیز بدون هیچ گونه مشکل یا ناهنجاری جسمی متولد شد.
از عمده دلایل استرس در مادران باردار می توان به مواردی مانند مشکلات روحی یا مشکلات جسمی مانند: داشتن تهوع، یبوست، خستگی، کمردرد و استرس خاص دوران بارداری که عواملی مانند زایمان زودرس، سقط یا ناسالم بودن جنین و … را شامل می شوند، اشاره کرد.
استرس تاثیر مستقیمی بر بدن مادر داشته و باعث میشود که قدرت سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونتها و ویروسها کاهش پیدا کرده و مادر با ورود کوچکترین ویروسی بیمار میشود. از تاثیرات استرس مادر در دوران بارداری میتوان به ترس، اختلالات کلامی، شب ادراری در کودکان آینده را نام برد. از دیگر موارد خطرناک میتوان به عدم رشد و همینطور اختلال در شکلگیری و عملکرد مغز جنین را نام برد.
برخی از تحقیقات نشان میدهد که استرس مادران میتواند شانس تولد نوزادان دختر را افزایش دهد. احتمال دختر شدن نوزادان در مادران پر استرس نسبت به سایرین بیش از مادرانی است که آرامش دارند. زیرا کروموزمهای پدر که تعیین کننده جنسیت هستند در سطوح بالای استرس قابل به لانه گزینی نیستند و جنین پسر سقط میشود.
برگرفته از سایت: نینی سایت