درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا هنگام بارداری، بسیار شبیه زمان پیش از بارداری شما است که این بیماریهای ویروسی آزاردهنده را کنترل میکردید. با این حال در طول بارداری ، اطمینان حاصل کنید که داروهایی که مصرف میکنید (چه توسط پزشک تجویز شده باشد یا نه) برای بارداری شما بی خطر باشد و حتماً دکتر و داروساز را در جریان بارداری خود قرار دهید.
اگر احساس مریضی میکنید، در اینجا راهنمای گام به گام سادهای برای چگونگی کنترل و درمان آن برای شما فراهم شده است:
1. واکسن آنفولانزا
پیشگیری بهتر از درمان است، پس با پزشک عمومی درباره تزریق واکسن آنفولانزا مشورت کنید. معمولاً مراکز بهداشت این واکسنها را به صورت رایگان در اختیار مادران باردار قرار میدهد. بهترین زمان برای تزریق آن در اوایل اسفندماه یا فروردین ماه، پیش از آمدن نوع جدیدی از آنفولانزا میباشد. اگر از آن غافل شدید، هر زمان که توانستید آن را تزریق کنید. دکتر شما میتواند در برطرف کردن نگرانی ها و صحبت درباره هرگونه عوارض جانبی یا پیش آمدن شرایط خاص راهنمای شما باشد.
2. بهداشت و سایر اقدامات پیشگیرانه
شستشوی دست و پرهیز از نزدیک شدن یا ارتباط طولانی با افراد آلوده یا بیمار نیز میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی با آنفولانزا تأثیرگذار باشد. از دست زدن به چشمها، بینی یا دهان خود اجتناب کنید. اگر مجبور به این کار شدید، حداقل ابتدا دستهای خود را بشویید. آب و صابون بهترین گزینه است اما اگر به آن دسترسی ندارید، ژل ضدعفونی کننده بهداشتی دست میتواند مفید باشد. به افرادی که مریض هستند بگویید که باردار هستید. این کار باعث میشود هنگام سرفه یا عطسه کردن سر خود را به داخل آرنج ببرند و یا از شما فاصله بیشتری بگیرند. به وسایل و دستمال های کاغذی افراد آلوده دست نزنید و اگر کودکی دارید که بیمار است، بعد از کمک کردن به او در فین کردن و .. دست خود را مرتب بشویید.
3. خوب استراحت کنید
سیستم ایمنی بدن شما بهترین راه مقابله با ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا میباشد و استراحت کردن به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک میکند و انرژی بدن شما را برای پاسخ به سیستم ایمنی تقویت میکند. فعالیت بیش از اندازه، غذا نخوردن یا وعده های غذایی ضعیف، سرما خوردن (یا در معرض هوای خیلی سرد قرار گرفتن)، کم خوابی، فشار واسترس بیش از اندازه تأثیر بدی بر سیستم ایمنی بدن دارند، سعی کنید تا حد امکان از آنها اجتناب کنید.
4. برای دیدن پزشک تأمل نکنید
برای کمک به بهبود آنفولانزا، زیاد مایعات بنوشید، از اسپری های باز کننده مجاری تنفسی برای بینی خود استفاده کنید و برای کاهش تب یا ناراحتی از قرص پاراستامول استفاده کنید. اگر علائم شما همانطور باقی ماند یا بدتر شد، سریع به پزشک مراجعه کنید تا او بتواند شما را ارزیابی کرده و در صورت نیاز درمان بیشتری برای شما پیشنهاد کند.
5. سیگار نکشید
این موضوع در همه زمانها، به خصوص در زمان بارداری بسیار حائز اهمیت و حیاتی است. ترک سیگار به طور کلی خطر عفونت قفسه سینه و مشکلات تنفسی را کاهش میدهد.
تحریریه نی نی سایت
برگرفته از سایت: نینی سایت