دکتر مریم اعتمادی با بیان اینکه دستکاری بینی عمدهترین عامل خون دماغ است، گفت: کودکانی که عادت دارند داخل بینی خود را مرتبا دستکاری کنند بیش از سایر کودکان دچار خون دماغ میشوند.
وی افزود: دستکاری مکرر داخل بینی در کودکان موجب شده که مخاط ظریف داخل بینی آنها زخم شده و کودکان با ایجاد این زخمها دستکاری داخل بینی خود را در جهت کندن لختههای روی زخم افزایش دهند.
این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه محیط داخل بینی استریل نیست، گفت: داخل بینی محیطی کاملا عفونی است و میکروبهای هوا در مو و مخاط این فضا گرفتار میشوند، بنابراین ایجاد زخم در این محیط میتواند موجب ورود میکروب به داخل زخم شده و زخمهای بینی را عفونی کند و در مواردی هم به ندرت آبسه در بینی ایجاد میشود.
وی اظهار کرد: در همین راستا توصیه میشود والدینی که کودک آنها عادت دستکاری بینی دارد، از طریق اعمال شیوههایی موجب ترک این عادت در کودک خود شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اظهار کرد: یکی از روشها این است که به کودک تذکر داده شود یا حواس او را هنگام انجام این کار پرت کرده و داخل بینی او را با استفاده از قطره نمکی پاک کرد.
اعتمادی افزود: همچنین برای پاک کردن بینی کودکانی که داخل بینی آنها زخم شده والدین میتوانند از گوش پاک کن استفاده کنند و این کار را تا زمانی که زخم بینی خوب شود، انجام دهند تا وجود زخم، کودک را تحریک به دستکاری بینی نکند.
اعتمادی، دستکاری بینی توسط کودک را تا سن دو تا سه سالگی به خاطر حس کنجکاوی کودک در شناخت اعضای بدن طبیعی دانست و اظهار کرد: از تکرار این عمل در کودکان بعد از این سنین باید پیشگیری شود، زیرا ادامه آن میتواند موجب زخمهای عفونی داخل بینی شده و به یک عادت تبدیل شود.
منبع : ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت