ویژگی‌های یک دوست خوب را به کودک‌تان بگویید!

ویژگی‌های یک دوست خوب را به کودک‌تان بگویید!

 یک دکترای روانشناسی کودک و نوجوان با تاکید بر این‌که کودکان از رفتارهای والدین به هنگام برخورد با دوستان الگوبرداری می‌کنند، گفت: به یاد بسپارید کودک زمانی که شما را در حال خوش آمدگویی به مردم، گفت‌وگوی تلفنی، خرید، بازی یا انجام هر کار دیگری با مردم می‌بیند، الگوی رفتار اجتماعی را به او نشان می‌دهید.




دکتر محمد زارع نیستانک با بیان این‌که اگر کودک­‌تان در ایجاد و نگهداری دوستی‌ها مشکل دارد، بکوشید علت آن را دریابید، گفت: بررسی کنید و ببینید وی آن‌قدر حساس است که همیشه احساساتش جریحه‌دار می‌شود و دوستانش را از دست می‌دهد؟ ساکت است و نسبت به ارتباط با دیگران بی‌تفاوت است یا تهاجمی و قلدر است و به همین علت کودکان دیگر نمی‌خواهند با او باشند؟ از مهارت‌های اجتماعی برخوردار است و مهارت‌های لازم را برای یک دوست باوفابودن دارد؟




وی با تاکید بر اهمیت صحبت با کودک گفت: دقیق باشید. درباره رفتارهایی که مشاهده می‌کنید و این که چگونه موجب تاثیرگذاری بر روابط می‌شوند، گفت‌وگو کنید. در مورد دوستی صحبت کنید. اگر کودک به دلیل تمام شدن یک رابطه دوستی از نظر روانی آسیب دیده است، درباره وضعیت دوستی‌ها و این که چطور طی سال‌ها دوستان زیادی خواهد داشت که بعضی از آنها به مدت طولانی و بعضی از آنها تنها مدت کوتاهی دوست او هستند، گفت‌وگو کنید.




نیستانک تاکید کرد: به او بگویید اغلب مردم انواع زیادی دوست دارند. مانند یار ورزشی، همدرس و تعداد کمی یاران مورد اعتماد دارند. مشخصات یک دوست خوب را بگویید، از کودک بخواهید نام یکی از همکلاسی هایش را که همه او را دوست دارند بگوید و سپس درباره خصوصیات او بپرسید که چطور رفتار می‌کند؟ چه کارهایی انجام می‌دهد؟ ویژگی‌های یک دوست خوب چیست و کدام‌یک از این ویژگی­‌ها را کودک شما دوست دارد و باید داشته باشد.




این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان یادآور شد: اهداف دوستی را برای فرزندتان تعیین کنید. با همدیگر در این باره صحبت کنید که دوست دارد چه مهارت‌های اجتماعی و چه طور دوستی‌هایی داشته باشد. بیشتر کودکان می‌توانند به آسانی کودکانی را که دوست دارند و با آنها دوست باشند را نام ببرند.




نیستانک اضافه کرد: کودک‌تان می‌کوشد مانند شما رفتار کند. بنابراین به یاد بسپارید زمانی که شما را در حال خوش آمدگویی به مردم، گفت‌وگوی تلفنی، خرید، بازی و یا انجام هر کار دیگری با مردم می‌بیند، الگوی رفتار اجتماعی را به او نشان می‌دهید. اگر خجالتی بودن یکی از مشخصات شماست، وی ممکن است خجالتی بودن را تقلید کند و بنابراین شاید لازم باشد که این مشخصه خودتان را تغییر دهید.




وی در پایان خاطرنشان کرد: به یاد بسپارید که مهارت‌های اجتماعی دیگری هستند که شما به طور ناخودآگاه در حال آموختن آنها به کودک­‌تان هستید، حتی اگر ترجیح می‌دهید که آنها را یاد نگیرد.


 


 


 


 


 


منبع : ایسنا

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.