مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان در آیین افتتاح بیست و سومین نمایندگی بانک خون بندناف کشور در شهرکرد، با اشاره به اهمیت بانک سلولهای بنیادی خون بندناف در راستای درمان بیماریها بویژه بیماریهایی که منشا خونی دارند، افزود: سلول درمانی مکمل دارو درمانی خواهد بود.
وی اظهار کرد: سلول درمانی روشی است که برای درمان بیماریهای بدخیم بویژه ناهنجاریهای خونی مطرح است و ایران جزو کشورهایی است که دانش جمعآوری و استحصال بومی این سلولهای بنیادی را دارد و برای صدور به کشورهای همجوار نیز حرفی برای گفتن داریم.
ضرابی با بیان اینکه تاکنون در 23 استان کشور نمایندگی بانک خون بند ناف ایجاد شده است، تصریح کرد: ضروریست در استان به خانوادهها اطلاع رسانی و آگاهی بخشی شود که خونگیری بندناف با روشی استاندار انجام و نمونه در تهران ذخیره سازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: خون بندنافی که به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشد امروزه به عنوان یک منبع به راحتی قابل استفاده است و با جمعآوری آن و بررسی سلولهای بنیادی آن در تانکهای نیتروژن با دمای 196- برای 10 تا15 سال نگهداری کرد و به عنوان منبع سلولی برای درمان بیماریهای بدخیم استفاده کرد.
ضرابی جمعآوری خون بندناف را مهمترین قدم برای این بانک برشمرد و افزود: هرچند جمعآوری خون بندناف با روش آموزشی ساده بلافاصله بعد از زایمان انجام میشود اما این پروسه دقت خیلی زیادی لازم دارد چراکه اگر در این مرحله غفلت شود بقیه فرآیندها بیهوده خواهد بود.
وی با بیان اینکه خونگیری بندناف تنها یک بار آن هم بلافاصله بعد از تولد قابل انجام است، افزود: این امر اهمیت جمعآوری را بالاتر میبرد.
به گفته وی، اگر بتوانیم تا پایان امسال ذخیره سلولی مناسبی از چهارمحال و بختیاری داشته باشیم میتوانیم در مراحل بعدی پیوند زمینه سلولی مناسبی فراهم کنیم.
ضرابی با بیان اینکه در بانک عمومی بند ناف 4000 نمونه و در بانک خصوصی بیش از 50 هزار نمونه خون بندناف ذخیره است، تصریح کرد: با توجه به اینکه سلولهای جمعآوری شده خون ساز هستند، برای بیماریهای خونی چون تالاسمی، سرطان خون و بیماری نقص سیستم ایمنی استفاده میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: نمونههای خون بندناف از قومیتهای مختلف جمع آوری شده با این هدف که برای درخواست کنندگان نقاط مختلف کشور احتمال پیدا کردن شانس نمونه بالاتر باشد.
ضرابی با بیان اینکه مغز استخوان مملو از سلولهای بنیادی است و از آن به عنوان منبع سلولهای بنیادی استفاده می شود، افزود: این امر بسیار دردناک بوده و نیاز به بیهوشی دارد و دراتاق عمل انجام میشود. بین 3 تا 5 ماه زمان نیاز است تا اهدا کننده شناسایی شود اما در بانک خون بندناف در چند دقیقه نمونه مناسب پیدا میشود.
وی با اشاره به اینکه نگهداری هر نمونه یک میلیون و 500 هزار تومان هزینه دارد، گفت: با توجه به وضعیت اعتبارات در این بخش میطلبد اعتبار استانی نیز برای ذخیرهسازی خون بند ناف در بانک عمومی در نظر گرفته شود.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت