«علی سلیمانی» روانشناس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: اختلالات خواب در کودکان شایع است و در سنین مختلف به گونههای متفاوت دیده میشود.
وی افزود: نخوابیدن در شب، در نخستین سال پس از تولد یکی از مهمترین اختلالات خواب بوده و و در دومین سال تولد اختلالات بیمیلی به خواب و کابوس دیدن رایج است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: از سه تا پنج سالگی مشکل به خواب رفتن، بیدار شدن در طول شب و ابتلا به کابوس بروز کرده و بعدها راه رفتن و بیقراری در خواب و دیگر اختلالات بروز میکند.
سلیمانی تصریح کرد: این عارضه معمولاً بین 11 تا 14 سالگی مشاهده میشود و کودک بهدنبال رؤیاهایی که داشته است از جا بلند شده، به راه میافتد و سپس هیچ خاطرهای از آن ندارد و اغلب با گریه کردن و حرف زدن در خواب همراه است.
وی در رابطه با علل این عارضه گفت: گروهی از روانشناسان حالت راه رفتن در خواب را ارثی میدانند و گروهی نیز علت اساسی آن را مربوط به کشمکشهای روانی کودک میدانند.
این روانشناس ادامه داد: شمار اندکی از روانشناسان نیز علت این عارضه را نارس بودن دستگاه اعصاب مرکزی میدانند.
سلیمانی در رابطه با راههای درمان این عارضه خاطرنشان کرد: برخیها بیدار کردن پیاپی را در خصوص این قبیل کودکان به کار میبرند و معتقدین به نارسی دستگاه اعصاب، رسیدن به دورهی بلوغ را برای برطرف کردن اختلال میدانند.
وی یادآور شد: درمان با دارو نیز پیشنهاد شده است اما در خصوص عوارض جانبی آن نگرانیهایی وجود دارد.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت