به گزارش ایرنا دکتر «محمد اسماعیل مطلق » دوشنبه در همایش ارتقای نرخ باروری کلی مبتنی بر سلامت اظهار کرد: جمعیت شناسان و کارشناسان بهداشت جهانی اعلام کردند وقتی جمعیتی میزان باروری کلی آن زیر دو باشد یک تهدید برای آن جامعه به شمار می آید.
وی افزود: در حال حاضر سالانه یک میلیون و 700 هزار بارداری در کشور صورت می گیرد که رقم خوبی است و از این تعداد یک میلیون و 400 هزار مورد منجر به فرزند آوری می شود.
مطلق اظهار کرد: اگر میزان بارداری های سالانه در کشور را مدیریت کرده و چالش ها را برطرف نماییم می توانیم از تهدیدهای سلامتی پیشگیری کرده و یک کار انقلابی انجام دهیم.
مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بخشی از سیاستهای کلی جمعیت رهبر معظم انقلاب در ارتباط با مشاوره اردیبهشت ماه 1393 ادامه داد: ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج های جوان و توانمندسازی آنان در تامین هزینه های زندگی و تربیت نسل صالح و کار آمد از جمله این سیاست ها است.
وی تصریح کرد: بیش از 11 میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج هستند و بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سرگذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند.
مطلق اضافه کرد: با افزایش سن، علاوه بر کاهش باروری، مشکلاتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد می شود.
مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به مساله تک فرزندی و عوارض آن اشاره کرد و گفت: به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمالی طلاق در نسل آینده در صورت تربیت نادرست و عوارض روانی مانند بالاتر بودن احتمال افسردگی اجتماعی و اضطراب از جمله این عوارض است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که سن امید به زندگی برای زنان از 54 سال در سال 1357 به 74سال و در مردان نیز از 56 سال به 72.8 سال در حال حاضر رسیده است نشان می دهد که مسولان وزارت برای سلامت مادر و کودک برنامه ریزی و تلاش های زیادی کرده اند.
وی در زمینه چالش های جمعیتی تصریح کرد: بحران میزان باروری و تجدید نسل، کاهش حجم کل جمعیت ملی، بحران کاهش نیروی در سن کار، بحران سالمندی جمعیت و افزایش مهاجرت های بین المللی و تغییرات هویتی و فرهنگی از جمله این چالش هاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اظهار کرد: مولفه های متعددی در بهبود و افزایش جمعیت موثر هستند که علاوه بر سیاستهای افزایش باروری، تشویق به ازدواج نیز می تواند به افزایش جمعیت کمک کند.
دکتر ‘اسماعیل ایدنی’ افزود: تحقق سیاستهای جمعیتی ما نیازمند همکاری سایر حوزه ها و یک فعالیت فرابخشی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این همایش در زمینه فعالیتهای انجام شده در جهت ارتقای نرخ باروری گفت: برنامه ریزی به منظور ارتقای مشاوره ازدواج در شرق و غرب اهواز و اندیمشک به گونه ای که ساعت آموزش مشاوره ازدواج به زوجین به چهار ساعت افزایش یابد و تهیه تجهیزات و استانداردسازی مراکز مشاوره ازدواج از جمله این فعالیت هاست.
دکتر «سید سعید سیدیان» افزود: از جمله دیگر فعالیتها می توان به نظارت بر مراکز مشاوره هنگام ازدواج و انجام مشاوره در این مراکز با تکیه بر رویکردهای جدید، برگزاری کارگاههای مشاوره در شهرستان ها براساس رویکردهای جدید جمعیتی و نصب بنر و پلاکارد توسط شهرستان های تابعه اشاره کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
برگرفته از سایت: نینی سایت