علی یزدانی، دندانپزشک در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس تصریح کرد: استخوان همواره در حال کسب کلسیم از بدن یا ارائه کلسیم به بدن است ولی دندان عضوی از بدن است که پس از تشکیل شدن و تکامل در سن 8 سالگی دیگر کلسیمی به آن اضافه نمیشود و کلسیمی نیز از آن کاسته میشود.
وی افزود: برخی مادران میگویند پس از بارداری دندانهایمان ضعیف شد و به سرعت خراب و پوسیده میشود در حالی که بارداری ارتباطی به دندان ندارد و دندان به هیچ وجه کلسیمی به بدن تزریق نمیکند و تنها علت خرابی و پوسیدگی دندانها در زمان بارداری رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است.
یزدانی خاطرنشان کرد: تمام استحکام و سلامت دندانها به اقدامات بهداشتی و مراقبتی دندان ارتباط دارد. برخی افراد به علل مختلف از مسواک زدن، نخ دندان و این گونه موارد سرباز می زنند و متأسفانه بسیاری از افراد فقط هنگام حضور در شرایط و مجلسی خاص و برای پیشگیری یا از بین بردن بوی بد دهان از مسواک استفاده می کنند و در سایر موارد به بهداشت دندانهای خود اهمیت نمی دهند.
این دندانپزشک یادآور شد: برای استحکام دندانها باید پیش از 8 سالگی با خوردن لبنیات و تزریق کلسیم به دندان در راستای استحکام هر چه بیشتر دندانها گام برداریم زیرا پس از این سن به هیچ وجه نمیتوان کلسیمی را به دندان تزریق کرد.
وی فلوراید را یکی دیگر از عوامل موثر در استحکام دهان و دندان دانست و گفت: خوشبختانه فلوراید لازم برای استحکام دندانها به صورت طبیعی در بیشتر آبهای در دسترس وجود دارد و اتفاقاً در این راستا باید نگران مصرف بیش از پیش فلوراید بود چرا که مصرف بیش از پیش فلوراید تضعیف دندان را در پی دارد.
یزدانی تأکید کرد: اگر قرار باشد عنصری از عضوی برداشته شود یا به آن عضو اضافه شود باید گردش خون وجود داشته باشد مانند استخوانها که اطرافش عروق خونی است اما درباره دندان باید گفت: رگی وجود ندارد که با دندان ارتباط داشته باشد و تنها یک رگ مربوط به عصب در دندان وجود دارد.
این دندانپزشک تأکید کرد: حتی اگر کلسیم بدن تا جایی پایین بیاید که بدن دچار لرزش شود باز هم ذرهای کلسیم از دندان خارج نخواهد شد چرا که امکان این کار از نظر سیستمیک وجود ندارد و تنها استخوان است که در این میان کلسیم میدهد و میگیرد.
منبع: خبرگزاری فارس
برگرفته از سایت: نینی سایت