نشست آموزشی با هدف آشنایی بهورزان با اصول تغذیه در دوران بارداری ظهر امروز در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان آبیک و کلاس آموزشی در مرکز بهداشتی درمانی خاکعلی برگزار شد.
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان آبیک در این نشست اظهار کرد: افزایش وزن دوران بارداری نتیجه یک فرآیند فیزیولوژیک و از اجزای رشد و تکامل طبیعی مادر و جنین است که این افزایش وزن مربوط به رشد جنین، جفت، مایع آمنیوتیک، بافت رحم، افزایش حجم و ترکیبات خون، ذخایر چربی و اندازه سینهها است.
سارا صحرایی با هشدار در مورد اینکه بر اساس آخرین نتایج مطالعات انجام شده، دامنه افزایش وزن در دوران بارداری تقریباً دو برابر شده است، تصریح کرد: الگوی افزایش وزن به اندازه افزایش وزن اهمیت دارد و میزان آن در طول ماههای مختلف دوره بارداری یکسان نیست.
وی افزود: به طور متوسط در سه ماهه نخست کمترین مقدار یک تا دو کیلوگرم، در سه ماهه دوم سه تا چهار کیلوگرم و در سه ماهه سوم بیشترین مقدار چهار تا پنج کیلوگرم افزایش وزن وجود دارد.
این کارشناس یادآور شد: وزنگیری مناسب مادر در سه ماهه نخست، دوم و سوم بارداری تضمینکننده سلامت مادر و جنین در این دوران و سالهای آتی زندگی است.
وی با بیان اینکه وزنگیری ناکافی با کاهش رشد و تولد زودرس جنین ارتباط مستقیم دارد، ابراز کرد: نقص لوله عصبی در نوزادان مادران چاق بیشتر دیده میشود و وزنگیری زیاد دوران بارداری در چاقی دوران کودکی، بیماریهای متابولیک سالهای بعد زندگی و نیز اضافه وزن و چاقی پس از زایمان مادر نیز تأثیر دارد.
صحرایی توصیههای مربوط به افزایش وزن مطلوب دوران بارداری را یکی از اقدامات اساسی در مراقبتهای این دوران دانست و افزود: این توصیهها باید در نخستین مراجعه و پس از تأیید حاملگی مادر ارائه شود.
وی ادامه داد: مادران باردار در هر شرایط تغذیهای اعم از کموزن، طبیعی، دارای اضافه وزن یا چاق که باشند، باید افزایش وزن آنها مناسب باشد و لازم است میزان افزایش وزن مادر باردار زیر نظر کارکنان بهداشتی، کارشناس تغذیه، ماما یا پزشک، پایش شود.
وی در پایان تأکید کرد: هر مادر باردار فردی با تاریخچه و نیازهای مخصوص به خود است که باید در کنترل وزن دوران بارداری برای هر فرد به این نکته توجه ویژه شود.
منبع : فارس
برگرفته از سایت: نینی سایت