بارداری و زایمان دو پدیده زیبا و شگفت انگیز خلقتند که بر همین اساس همواره علوم پزشکی، روانشناسی، جامعه شناسی و دیگرعلوم مرتبط آن را مورد بررسی قرار دادهاند که این فعالیتهای علمی با هدف “ارتقاء سلامت مادر و جنین و در نتیجه کل جامعه” انجام میشود.
به گفتهی کارشناسان در شرایط کنونی، مداخلات فراوان به خصوص در حیطه زایمان، مشکلات جهانی متعددی را از جمله افزایش سزارین، جدایی مادر و نوزاد در بدو تولد، نبود حمایت کافی روحی روانی از مادر و عوارض مداخلات پزشکی و داروهای مصرفی از جمله داروهای بیدردی ، اکسی توسین و عفونت های ناشی از این مداخلات را به وجود آورده است.
کارشناسان میگویند این مشکلات باعث شده تا امر بارداری و زایمان از نظر فیزیولوژیک مورد مطالعه قرار گیرد و در این مطالعه و نگرش حاملگی و زایمان یک پدیده کاملاً فیزیولوژیک و طبیعی است و بیش از آنکه نیازمند مدیریت و مداخله باشد حمایت و همراهی را میطلبد.
در زایمان طبیعی انواع دخالتهای پزشکی و دارویی انجام میگیرد بالاخص در کشور ما در دو دههء اخیر این دخالتها بی رویه بوده و عوارضی را به دنبال داشته است ولی در زایمان فیزیولوژیک بدون هر گونه دخالت دارویی و پزشکی زایمان صورت میگیرد.
پزشکان میگویند بارداری و زایمان به صورت فیزیولوژیک همراه با سایر عملکردهای فیزیولوژیک بدن مانند تنفس، خوردن و هضم غذا، جریان یافتن خون در عروق، بلوغ و سایر اعمال دیگر با بشر متولد می شود و در حقیقت جزء خمیره ذاتی انسان است و همچنان که اعمال داخلی بدن مانند بلوغ در افراد مختلف، متفاوت است مسلماً روند زایمان در افراد ، تابع همین اختلافات است.
زایمان فیزیولوژیک به معنی انجام زایمان ایمن، کم درد، طبیعی و بدون مداخلات پزشکی با رعایت حریم خصوصی زائو در کنار همراه ترجیحاً همسر در محیطی امن و آرام منع عدم تحرک و منع عدم خوردن و آشامیدن میباشد.
منبع : باشگاه خبرنگاران
برگرفته از سایت: نینی سایت