کودک از روزی که متولد می شود برای راه رفتن تلاش می کند. پس از گذشت یک سال ماهیچه های او استقامت و هماهنگی خود را به دست آورده و در انجام فعالیتهای فیزیکی مربوط به پاها یکی پس از دیگری مثل نشستن و خزیدن یا غلتیدن مهارت پیدا می کنند.
زمانیکه که او این تجربه را فرا گرفت آماده می شود تا روی پاهایش بایستد و با گرفتن مبلمان و سایر اسباب منزل در اطراف اتاق گردش کند. پس از آن به اندازه کافی اعتماد به نفس و تعادل برای نگه داشتن خود به دست آورده است است. آموزش راه رفتن تمریناتی است که می تواند طولانی مدت شود.
12 تا 18 ماه
بیشتر کودکان اولین گام های خود را در اولین سالگرد تولد خود برمی دارند اما زمان طبیعی برای رسیدن به این پیشرفت خیلی وسیع است.
چنانچه کودک شما در این محدوده سنی هنوز به درستی قادر به راه رفتن نیست نگران نباشید. مسئله مهم پیشرفت مهارت است. اگر کودک شما در یادگیری اینکه چگونه بغلتد یا سینه خیز برود کمی تاخیر داشته باشد پس برای راه رفتن نیز او نیازمند هفته ها یا ماه های بیشتری است. تا زمانیکه کودک مشغول آموختن فعالیتهای جدید است نیازی نیست نگران او باشید.
پس از آنکه کودک اولین گامهایش را برمی دارد به زودی قادر خواهد بود تا خم و راست شود. اگر کودک شما به تازه گی راه افتاده است به احتمال زیاد شیفته اسباب بازی هایی می شود که بتواند آنها را هل داده یا بکشد.
بهتر است برای کمک کردن به حرکت کودک خود از واکر استفاده نکنید. واکرها از آنجائیکه راه رفتن را برای کودک آسان کرده و ممکن است کودک به کمک آن وارد قسمتهایی از منزل شود که برای او خطرناک باشد مناسب نیستند. از طرفی دیگر این ابزار کودک را تنبل کرده و روند یادگیری او برای راه رفتن را کند می کند
19 تا24 ماه
زمانیکه کودک از پاهای خود به اندازه کافی اطمینان حاصل کرد قادر است تا در زمان راه رفتن توپ یا حیوانات پارچه ای را در دستان خود نگه دارد. کودک خود را در چالش برای حمل اشیای بزرگتر و سنگین تر قرار می دهد پس تعجب نکنید اگر زمانی متوجه شدید که سعی می کند تا یک وسیله بزرگتر و سنگین تر مثل سامسونت را بلند کند. همچنین او به زودی کشف می تواند بدود و از این مسئله که برای رفتن از مکانی به مکان دیگر فقط راه رفتن لازم نیست بینهایت لذت می برد.
25 تا 30 ماه
کودک تا ۲ سالگی حس اعتماد به نفسش از راه رفتن آنقدر رشد کرده است که تصمیم می گیرد در بازیهای ساده نیز شرکت کند. تشخیص و اطمینان او تا حدی بالا می رود که دوست دارد برای راه رفتن از کفش های مادر و پدر خود استفاده کند.
در این سن کودک نوپای شما از پریدن و بالا رفتن از چیزی لذت می برد و این زمان مناسبی است برای اینکه تصمیم بگیرید که قانونی برای او بگذارید آیا او می تواند روی مبلمان یا سایر اثاثیه دیگر منزل بپرد
31 تا 36 ماه
کودک تا سن 3 هنوز فعالیتهایی وجود دارد که نیازمند تمرکز و تلاش هستند. کارهایی مثل ایستادن روی یک پا یا تعادل روی جدول پیاده رو، اما کودک تا 3 سالگی با راه رفتن و چرخیدن کاملا آشنا می شود.
او برای راه رفتن و نشستن یا دوید و پریدن دیگر نیازی ندارد تا انرژی زیادی مصرف کند و روی پاهای خود کاملا تسلط پیدا کرده و می تواند بایستد و یک دفعه بدود و یا با کمی تردید زیپ لباس خود را به چپ یا راست بکشد. زمانیکه روی پاهایش شروع به رقصیدن می کند می توانید قدرت اعضایش را به خوبی مشاهده کنید.
چه زمان باید نگران شوید
رشد مهارتای کودکان با یکدیگر متفاوت است. رشد مهارتها در بعضی از کودکان سریعتر از دیگران است. اما اگر شما نگران رشد سریعتر از دیگران است اما اگر نگران رشد مهارتهای کودک خود هستید و یا از تاخیر فیزیکی او دلواپس شده اید و چنانچه کودک شما تا ۱۸ ماهگی نتوانست راه برود حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
ممکن است دلیل منطقی برای این کار کودک وجود داشته باشد. شاید او سرگرم پرورش مهارت دیگری مثل حرف زدن است.
کودکانی که سنگین وزن بوده و یا اینکه زودتر از موعد به دنیا آمده اند معمولا دیرتر از سایر کودکان راه رفتن را فرا می گیرند
مراحل مهم از زندگی کودکان
لحظات شگفت انگیز رشد کودک نوپای خود را ثبت کنید. بیشتر کودکان در بعضی مواقع روی انگشتان پای خود راه می روند. بویژه روی زمین لخت. بعضی دیگر برای سرگرمی این کار را انجام می دهند اما کودک نباید راه رفتن روی انگشتان پا را برای طولانی مدت انجام دهد.
چنانچه متوجه شدید کودک شما تمام مدت روی انگشتان پا راه می رود ممکن است که با یک مشکل فیزیکی مثل کوتاه بودن تاندول آشیل روبرو باشد. این مسئله مانع از این می شود که کودک کف پای خود را به طور کامل روی زمین بگذارد. همچنین ممکن است این مشکل ناشی از بیماری دیگری مثل فلج مغزی خفیف باشد.
پاهای کودک ممکن است به هنگام راه رفتن به سمت داخل بچرخند. این مسئله تقریبا برای تمام کودکان پیش می آید و با مرور زمان برطرف می شود اما اگر پس از مدتی این مشکل برطرف نشد با پزشک متخصص مشورت کنید.
همچنین کودک ممکن است در اولین سال از زندگی خود پاهای پرانتزی شکل داشته باشد اما پاهای او باید تا سن ۲ سالگی کاملا صاف شده باشند.
گروه تحقیقات نی نی سایت
برگرفته از سایت: نینی سایت