تاثیر ماساژ در دوران بارداری

تاثیر ماساژ در دوران بارداری

ممکن است تصور کنید که ماساژ یک جنبه تشریفاتی داشته و آن را یک خواسته تجملاتی و افراطی بپندارید. اما یکی از بهترین زمانها برای ماساژ، دوران بارداری است.

ماساژ بارداری چیست


ماساژهای بارداری معمولا در طول دوران باداری و پس از آن، به طور پی در پی انجام می شود. این نوع ماساژ معمولا 1 ساعت به طول می انجامد. بعضی از متخصصین این ماساژ برای انجام این کار از میز مخصوص ماساژ استفاده می کنند. این میز به گونه ای طراحی شده است که مناسب برای شکم خانمهای باردار است. بعضی دیگر از متخصصین از بالشهای مخصوص ماساژ خانمهای باردار استفاده می کنند. این بالشها در کنار و پهلو خانمهای باردار قرار می گیرد. دراز کشیدن به پهلو در بیشتر اوقات راحت ترین حالت است.


مزایای ماساژ بارداری


بر اساس تحقیقاتی که در دانشکده پزشکی میامی صورت گرفته است، ماساژ درمانی مزایای متعددی دارد که شامل این موارد هستند:


-کاهش استرس و دلهره

-کاهش درد پشت و پا

-بهبود در خواب

-رهایی از تنش ماهیچه و بهبود در سردرد

-کاهش ورم دست و پا

-کاهش سطح هورمونهای استرس

-بهبود در گردش خون


-افزایش سطح هورمونهای سروتونین و دوپامین که باعث ایجاد احساس های خوب در خانمها و جلوگیری از افسردگی می شود


-کاهش سطح کورتیزول، یکی از شاخصهای استرس

-به طور کلی بهبود در خلق و خوی

تکنیکهای مطمئن برای ماساژهای بارداری


کارشناسان ماساژ بارداری، تکنیکهای ماساژ را بر اساس تغییر و تحول بدن خانم باردار، تنظیم می کنند. بعنوان مثال: حجم خون، در طول دوره بارداری به طور چشمگیری (50 درصد) افزایش می یابد. جریان خون در ساق پاها اغلب به کندی صورت گرفته و حجم آنتاگونیست به طور طبیعی بالا می رود. این تغییرات در گردش خون، زن باردار را در خطر انعقاد خون در پایین ساق پاها قرار می دهد. بنابراین کارشناسان ماساژ بارداری، از انجام ماساژهای عمقی و وارد کردن فشارهای قوی در قسمت ساق پاها خودداری می کنند. استفاده از فشارهای قوی می تواند باعث بیرون راندن لخته های خون شود. به جای آن، آنها از ضربات بسیار آرام و سبک در ساق پاها استفاده می کنند. ضربات محکمی که در ساق پاها و مچ دست وارد می شود امکان دارد تا باعث تحریک ماهیچه های لگن و رحم شود. بنابراین ماساژهای بافتهای عمقیق، طب فشاری عمیق، شیاتسو و ضربه های زدنی در ساق پاها، ماساژهایی هستند که برای خانمهای باردار غیر مجاز است. تمام ضرباتی که در ساقها وارد می شود باید به سمت قلب حرکت کند. همچنین ماساژ در قسمت شکم باید بسیار آرام صورت گیرد اما در شرایطی ماساژهای شکمی انجام نمی شود.



یکی از انواع ماساژهایی که در طول بارداری توصیه می شود، ماساژ سوئدی نامیده می شود. این ماساژ باعث کاهش تنش ماهیچه شده و جریان خون در میان فشارهایی که به گروه ماهیچه ها وارد شده است را بهبود می بخشد. در حقیقت این نوع ماساژ مشکلات و ناراحتی های ناشی از تغییر گردش خون به علت تغییرهورمونهای بارداری و استخوان را کاهش می دهد.


آیا ماساژ بارداری بی خطر است


به دلیل اینکه ماساژهای بارداری دارای انواع گوناگون هستند، دکترهای متخصص در توصیه کردن آنها به خانمهای باردار مردد هستند. یکی دیگر از دلایل تردید پزشکان در خصوص انجام ماساژ بارداری، عدم گواهینامه استاندارد کشوری در خصوص ماساژ بارداری است.



بسیاری از ماساژهای بارداری در 3 ماه اول انجام نمی شود دلیل آن احتمال زیاد سقط جنین است. بعضی از کارشناسان ماساژ بارداری، بر این باورند که این نوع ماساژها سبب سقط جنین نمی شود اما تا کنون تحقیقاتی که ارتباط بین ماساژ و سقط جنین را نشان دهد صورت نگرفته است. به دلیل اینکه بیشتر سقط ها در 3 ماه اول بارداری انجام می شود، بعضی از دکتران متخصص و درمان شناسان برای جلوگیری از هرگونه مسئله ای که منجر به سقط می شود، انجام ماساژ در این دوره از بارداری را مجاز نمی دانند.



البته به تمام خانم های باردار توصیه می شود قبل از انجام ماساژهای بارداری، با پزشک متخصص خود مشورت کنند.


چه زمان ماساژهای بارداری غیر مجاز است


از آنجائیکه تحقیقا و پژوهش در زمینه ماساژهای بارداری اندک است، بسیاری از متخصصان غربی رویکردی محافظه کارانه به خانم های باردار توصیه کرده و حتی ممکن است که ماساژ را برای تمام خانم های باردار غیر مجاز کنند. از نظر علمی هیچ توافقی در رهنمودها وجود ندارد.قبل از انجام دادن هر نوع ماساژ، از رضایت پزشک متخصص خود اطمینان حاصل کنید بویژه اگر:


-چنانچه حالتهای تهوع یا استفراغ دارید

-اگر در خطر سقط جنین قرار دارید

-چنانچه بارداری خطرناک مثل قطع ناگهانی جفت و یا زایمانهای زود را تجربه کرده اید

-داشتن ورم دست یا پا، فشار خون بالا و سردردهای شدید


 

بعضی از مراکز ارائه ماساژ و ماساژ درمانی ها قبل از ارائه خدمات ماساژ، به گواهی رضایت پزشک و خانم باردار نیاز دارند.

گروه تحقیقاتی نی نی سایت

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.